1 Haziran Sonrası Normalleşme Adımları

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2021 - 12:41, Güncelleme: 01.06.2021 - 12:41
 

1 Haziran Sonrası Normalleşme Adımları

Ülke genelinde başlayan 1 Haziran sonrası kısmi açılmadan tam açılmaya geçmesi için her şey bizlerin elinde.

1 Haziran itibari ile günlük vaka sayıları 10 civarında seyreden ilçemizde kurallara tam uyulursa Temmuz ayı sonunda tam açılmaya geçilebileceği belirtiliyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre İç İşleri Bakanlığının genelgesiyle hafta içi ve cumartesi günü 05:00-22:00 saatleri arasında sokağa çıkmanın serbest olduğu Pazar günü ise marketlere yürüyerek gidip gelmek dışında yasağın devam ettiği, , kapalı yüzme havuzları, hamamlar, saunalar ve masaj salonları, nargile salonu/kafeleri ile gazino, taverna, birahane gibi işyerlerinin ise yeni bir karar alınan kadar kapalı olacağı, Restoran, lokanta, pastane, kafeterya gibi yeme içme yerleri ise pandemi kurallarına göre masaya servis yapabilecek, Düğün ve nikahlarda açık alanlarda yiyecek-içecek ikramı ve müzikli eğlenceler yapılamayacak ve masa ile sandalyeler arasına mesafe konulacağı bildirildi. Günlük vaka sayılarının azalmasına rağmen dikkat edilmediği zaman artış göstereceğini hatırlatan yetkililer bu kısmi açılmanın tam açılmaya dönüşmesi için vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edip pandemi yasaklarına uyulduğu zaman önümüzdeki aylarda tam açılmayacağa geçilebileceğini vurguladı.  
Ülke genelinde başlayan 1 Haziran sonrası kısmi açılmadan tam açılmaya geçmesi için her şey bizlerin elinde.

1 Haziran itibari ile günlük vaka sayıları 10 civarında seyreden ilçemizde kurallara tam uyulursa Temmuz ayı sonunda tam açılmaya geçilebileceği belirtiliyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre İç İşleri Bakanlığının genelgesiyle hafta içi ve cumartesi günü 05:00-22:00 saatleri arasında sokağa çıkmanın serbest olduğu Pazar günü ise marketlere yürüyerek gidip gelmek dışında yasağın devam ettiği, , kapalı yüzme havuzları, hamamlar, saunalar ve masaj salonları, nargile salonu/kafeleri ile gazino, taverna, birahane gibi işyerlerinin ise yeni bir karar alınan kadar kapalı olacağı, Restoran, lokanta, pastane, kafeterya gibi yeme içme yerleri ise pandemi kurallarına göre masaya servis yapabilecek, Düğün ve nikahlarda açık alanlarda yiyecek-içecek ikramı ve müzikli eğlenceler yapılamayacak ve masa ile sandalyeler arasına mesafe konulacağı bildirildi.

Günlük vaka sayılarının azalmasına rağmen dikkat edilmediği zaman artış göstereceğini hatırlatan yetkililer bu kısmi açılmanın tam açılmaya dönüşmesi için vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edip pandemi yasaklarına uyulduğu zaman önümüzdeki aylarda tam açılmayacağa geçilebileceğini vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.