sçim

Gevrekli'li çiftçiden sulama projesi (ÖZEL HABER)

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.06.2021 - 11:58, Güncelleme: 02.06.2021 - 11:58
 

Gevrekli'li çiftçiden sulama projesi (ÖZEL HABER)

Konya’nın Seydişehir İlçesinde 3 çocuk babası 48 yaşındaki Ahmet Tozlu kendi tarlasındaki su sorununa kendi çözüm buldu.

İstanbul Belediyesinden emekli Ahmet Tozlu, emekli olduktan sonra Konya Antalya karayolu üzerinde bulunan Gevrekli  mahallesindeki tarlasında çiftçilik yapmaya başladı. Tozlu “Uzun yıllar İYT’de projeler yazdım. Konya’da bilhassa şu dönemde susuzluğun olduğu aşikar. Bende Allah'ın verdiği yağmur ,kar sularını değerlendirmeye karar verdim. Karayolları tarafından yapılan drenaj borusu çıkışına tank koyarak bu suyu damlama sulama sistemiyle ektiğim domates ,salatalık, çilek gibi meyve ve sebzelerin sulanmasında kullanıyorum. Benim bahçem 1000 m2 .Drenaj borusundan gelen su bana yetiyor ve artanı da gider yaparak dışarı veriyorum. Karayolları Türkiye’nin her yerinde  yolların bozulmaması için çok sayıda bu drenaj borularından koyuyor .Eğer buradan akan bu sular depolanırsa çok sayıda çiftçimizin yüzünü güldürür” dedi. BURAK SAYLAM
Konya’nın Seydişehir İlçesinde 3 çocuk babası 48 yaşındaki Ahmet Tozlu kendi tarlasındaki su sorununa kendi çözüm buldu.

İstanbul Belediyesinden emekli Ahmet Tozlu, emekli olduktan sonra Konya Antalya karayolu üzerinde bulunan Gevrekli  mahallesindeki tarlasında çiftçilik yapmaya başladı.

Tozlu “Uzun yıllar İYT’de projeler yazdım. Konya’da bilhassa şu dönemde susuzluğun olduğu aşikar. Bende Allah'ın verdiği yağmur ,kar sularını değerlendirmeye karar verdim. Karayolları tarafından yapılan drenaj borusu çıkışına tank koyarak bu suyu damlama sulama sistemiyle ektiğim domates ,salatalık, çilek gibi meyve ve sebzelerin sulanmasında kullanıyorum. Benim bahçem 1000 m2 .Drenaj borusundan gelen su bana yetiyor ve artanı da gider yaparak dışarı veriyorum. Karayolları Türkiye’nin her yerinde  yolların bozulmaması için çok sayıda bu drenaj borularından koyuyor .Eğer buradan akan bu sular depolanırsa çok sayıda çiftçimizin yüzünü güldürür” dedi.

BURAK SAYLAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.