SEYDİŞEHİR REHBERİ YAYINDA

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.06.2021 - 11:58, Güncelleme: 07.06.2021 - 11:58
 

SEYDİŞEHİR REHBERİ YAYINDA

Temel Belediyecilik hizmetlerinin yanında kültürel belediyeciliğe de önem veren Seydişehir Belediyesi, kültürel belediyecilik çalışmalarına her geçen gün yenilerini ekleyerek devam ediyor.

Başkan Tutal, termal turizmi, kültürel zenginlikleri, tarihsel kimliği, doğal güzellikleri,  inanç turizmi, yöresel ürünler ve el sanatları gibi Seydişehir ile özdeşleşmiş en güzel ve en özel unsurları bünyesinde barındıran “Seydişehir Rehberi” ni  yayımladıklarını kaydetti.   Kültürel ve sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "ilçede hayata geçirdiğimiz büyük projelerimizin yanı sıra ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacı ile çalışmalarımıza daha da hız verdik” dedi. Son iki yıldır tüm dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle kültürel etkinliklere ara verdiklerini kaydeden Başkan Tutal; “tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle kültürel ve sosyal etkinliklerimize ara verdik. Fakat istedik ki bu süreçte Seydişehir’in termal turizmi, inanç turizmi, tarihi mekanları, doğal güzellikleri, kültürel değerleri, yöresel ürünler ve el sanatları, Av turizmi ve ziyaretçiler için gezi rotalarının yer aldığı ilçenin tanıtımına katkı sağlayacak bir kaynak hazırladık. 160 sayfadan oluşan özel bir çalışmamız olan Seydişehir Rehberi isimli kültür hizmetimizi yayınladık” ifadelerini kullandı. Başkan Tutal; “Seydişehir Belediyesi olarak belirli bir standardı yakaladık ve artırarak devam ettireceğiz. İç Anadolu’nun Akdeniz’e açılan kapısı konumunda olan ilçemizden her yıl milyonlarca araç geçmekte olup, ilçemiz birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktasıdır. Seydişehir Antalya yolu güzergahını kullanan vatandaşlarımız için ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak amacı ile Şehir Rehberimizi yayınladık. Kültürel zenginlikleri, tarihsel kimliği ve doğal güzellikleri ile kadim medeniyetimizin en güzel ve en özel unsurlarını bünyesinde barındıran Seydişehir’imizde, güçlü bir yapıyla şehrimizin tarihini korumak ve yaşatmak adına çok ciddi yatırımlarda bulunuyoruz. Tarihi ve kültürel varlıklarımızı sahiplenmek, korumak ve yaşatmak bizim asli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra havası, suyu ve iklimiyle, örf, adet, gelenek ve görenekleriyle Anadolu medeniyetinin tüm unsurlarına sahip şehrimizin iç ve dış turizmde hak ettiği değeri görebilmesi için de farklı projelerle cazibe merkezine dönüştürmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
Temel Belediyecilik hizmetlerinin yanında kültürel belediyeciliğe de önem veren Seydişehir Belediyesi, kültürel belediyecilik çalışmalarına her geçen gün yenilerini ekleyerek devam ediyor.

Başkan Tutal, termal turizmi, kültürel zenginlikleri, tarihsel kimliği, doğal güzellikleri,  inanç turizmi, yöresel ürünler ve el sanatları gibi Seydişehir ile özdeşleşmiş en güzel ve en özel unsurları bünyesinde barındıran “Seydişehir Rehberi” ni  yayımladıklarını kaydetti.  

Kültürel ve sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "ilçede hayata geçirdiğimiz büyük projelerimizin yanı sıra ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacı ile çalışmalarımıza daha da hız verdik” dedi.

Son iki yıldır tüm dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle kültürel etkinliklere ara verdiklerini kaydeden Başkan Tutal; “tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle kültürel ve sosyal etkinliklerimize ara verdik. Fakat istedik ki bu süreçte Seydişehir’in termal turizmi, inanç turizmi, tarihi mekanları, doğal güzellikleri, kültürel değerleri, yöresel ürünler ve el sanatları, Av turizmi ve ziyaretçiler için gezi rotalarının yer aldığı ilçenin tanıtımına katkı sağlayacak bir kaynak hazırladık. 160 sayfadan oluşan özel bir çalışmamız olan Seydişehir Rehberi isimli kültür hizmetimizi yayınladık” ifadelerini kullandı.

Başkan Tutal; “Seydişehir Belediyesi olarak belirli bir standardı yakaladık ve artırarak devam ettireceğiz. İç Anadolu’nun Akdeniz’e açılan kapısı konumunda olan ilçemizden her yıl milyonlarca araç geçmekte olup, ilçemiz birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktasıdır. Seydişehir Antalya yolu güzergahını kullanan vatandaşlarımız için ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak amacı ile Şehir Rehberimizi yayınladık. Kültürel zenginlikleri, tarihsel kimliği ve doğal güzellikleri ile kadim medeniyetimizin en güzel ve en özel unsurlarını bünyesinde barındıran Seydişehir’imizde, güçlü bir yapıyla şehrimizin tarihini korumak ve yaşatmak adına çok ciddi yatırımlarda bulunuyoruz. Tarihi ve kültürel varlıklarımızı sahiplenmek, korumak ve yaşatmak bizim asli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra havası, suyu ve iklimiyle, örf, adet, gelenek ve görenekleriyle Anadolu medeniyetinin tüm unsurlarına sahip şehrimizin iç ve dış turizmde hak ettiği değeri görebilmesi için de farklı projelerle cazibe merkezine dönüştürmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.