BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.06.2021 - 02:41, Güncelleme: 14.06.2021 - 02:41
 

BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLIYOR

Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Bisiklet Festivali 2-3-4 Temmuz tarihlerinde Seydişehir’de yapılacak.

  Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Bisiklet Festivali'ne Türkiye’nin değişik illerinden kayıt yaptıran 200 bisikletçinin katılacağı belirtildi.   Bisiklet festivalini geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Torosların eşsiz doğası ve manzarası eşliğinde her yıl düzenli olarak gerçekleştirerek geleneksel hale getireceğimiz bisiklet festivali bölgemizde ilk olma özelliğiyle ön plana çıkıyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinden festivalimize katılan sporcularımıza hem ilçemizi tanıtıyor, hem de festivalle ilçemizin sosyal ve ekonomik yapısına katkıda bulunuyoruz” dedi.   Festivalin 2 Temmuz Cuma günü Kuğulu festival alanından başlayacağını ve 64 kilometrelik parkurla devam edileceğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Tura katılan bisikletseverlerimiz, festivalin birinci gününde Toros Dağlarına tırmanarak Tınaztepe Mağarası’na, ardından da Arvana Yaylası, Gölyüzü güzergahından Kuğulu’ya dönüş yaparak ve toplamda 64 km’lik yol pedallayacaklar.      Turun ikinci etabında ise yine festivalimize katılan sporcularımız Kuğulu Tabiat Parkı, Bostandere Vasada Antik Tiyatrosu ve devamında Bostandere ve İncesu yaylalarına ilerleyerek toplamda 45 km pedallayarak ikinci günü tamamlayacaklar” dedi.   Festivalin üçüncü ve son gününde ise Göletler bölgesinde pedal çevireceklerini kaydeden Başkan Tutal; göletler bölgesi turumuzda ise sporcularımız Kuğulu Tabiat Parkı, Gökçehüyük Göleti, Taraşçı Göleti olmak üzere 45 kilometre pedallayarak bu etabın sonunda şehir turu yapacak Seydi Şifa ve Adile Baysal Kültür ve Sanat Evi Müzesi ile Seyyid Harun Veli Cami ziyaretiyle 3. Gün turu tamamlanacak.  Daha sonra Kuğulu Festival alanımızda düzenleyeceğimiz vedalaşma programı ile birlikte de festivalimiz sona edecek” şeklinde konuştu.   Seydişehir Belediyesi tarafından Kuğulu bölgesinde oluşturulacak kamp alanında tura katılmak için kaydını yaptıran misafirlerin,  kornavirüse karşı en üst düzeyde önemlerin alındığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal; festivale katılacak olan misafirlerimiz ateş ölçümleri ve sağlık taramaları yapılarak Kuğulu Tabiat Parkına alınacak. Kamp alanında festival için 14.000 Bin metrekare yer ayrılmış olup çadırlar arasında 5 metre mesafe konulmuştur. Pandemi ile ilgili bütün tedbirler, Sağlık Bakanlığı uygulamaları ve ekip tavsiyelerine göre alınacaktır”dedi.      
Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Bisiklet Festivali 2-3-4 Temmuz tarihlerinde Seydişehir’de yapılacak.

 

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Bisiklet Festivali'ne Türkiye’nin değişik illerinden kayıt yaptıran 200 bisikletçinin katılacağı belirtildi.

 

Bisiklet festivalini geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Torosların eşsiz doğası ve manzarası eşliğinde her yıl düzenli olarak gerçekleştirerek geleneksel hale getireceğimiz bisiklet festivali bölgemizde ilk olma özelliğiyle ön plana çıkıyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinden festivalimize katılan sporcularımıza hem ilçemizi tanıtıyor, hem de festivalle ilçemizin sosyal ve ekonomik yapısına katkıda bulunuyoruz” dedi.

 

Festivalin 2 Temmuz Cuma günü Kuğulu festival alanından başlayacağını ve 64 kilometrelik parkurla devam edileceğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Tura katılan bisikletseverlerimiz, festivalin birinci gününde Toros Dağlarına tırmanarak Tınaztepe Mağarası’na, ardından da Arvana Yaylası, Gölyüzü güzergahından Kuğulu’ya dönüş yaparak ve toplamda 64 km’lik yol pedallayacaklar.   

 

Turun ikinci etabında ise yine festivalimize katılan sporcularımız Kuğulu Tabiat Parkı, Bostandere Vasada Antik Tiyatrosu ve devamında Bostandere ve İncesu yaylalarına ilerleyerek toplamda 45 km pedallayarak ikinci günü tamamlayacaklar” dedi.

 

Festivalin üçüncü ve son gününde ise Göletler bölgesinde pedal çevireceklerini kaydeden Başkan Tutal; göletler bölgesi turumuzda ise sporcularımız Kuğulu Tabiat Parkı, Gökçehüyük Göleti, Taraşçı Göleti olmak üzere 45 kilometre pedallayarak bu etabın sonunda şehir turu yapacak Seydi Şifa ve Adile Baysal Kültür ve Sanat Evi Müzesi ile Seyyid Harun Veli Cami ziyaretiyle 3. Gün turu tamamlanacak.  Daha sonra Kuğulu Festival alanımızda düzenleyeceğimiz vedalaşma programı ile birlikte de festivalimiz sona edecek” şeklinde konuştu.

 

Seydişehir Belediyesi tarafından Kuğulu bölgesinde oluşturulacak kamp alanında tura katılmak için kaydını yaptıran misafirlerin,  kornavirüse karşı en üst düzeyde önemlerin alındığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal; festivale katılacak olan misafirlerimiz ateş ölçümleri ve sağlık taramaları yapılarak Kuğulu Tabiat Parkına alınacak. Kamp alanında festival için 14.000 Bin metrekare yer ayrılmış olup çadırlar arasında 5 metre mesafe konulmuştur. Pandemi ile ilgili bütün tedbirler, Sağlık Bakanlığı uygulamaları ve ekip tavsiyelerine göre alınacaktır”dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.