SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ VE MEVKA’DAN İŞBİRLİĞİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.06.2021 - 02:45, Güncelleme: 14.06.2021 - 02:45
 

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ VE MEVKA’DAN İŞBİRLİĞİ

Seydişehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Seydişehir Kent Müzesi Ön Fizibilitesi” projesi, MEVKA tarafından 2021 yılı teknik destek programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

MEVKA tarafından desteklenmeye hak kazanan projenin işbirliği protokolünü imzalayan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, projenin Seydişehir’e ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi.   Proje kapsamında Seydişehir’e kent müzesi kurulması için ön fizibilite raporunun hazırlanacağını, bu rapor doğrultusunda Seydişehir’e kent müzesi kurulması için çalışmaların başlayacağını aktaran Başkan Tutal, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “İlçemiz İç Anadolu ile Akdeniz’e geçiş güzergahında yer alan, doğasıyla, kültürüyle, tarihiyle Konya’nın ve Anadolu’nun önemli ilçelerinden birisidir. Seydişehir’in tarihini, kültürünü, folklorunu korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kent müzesini ilçemize kazandırmak için kollarımızı sıvadık. Bu kapsamda ilçemize kent müzesinin kurulması için şehrimizin gelişimi için birçok projeyi destekleyen MEVKA ile birlikte işbirliği gerçekleştiriyoruz. Bu işbirliği kapsamında proje ortağımız Seydişehir Kaymakamlığı ile birlikte hazırladığımız “Seydişehir Kent Müzesi Ön Fizibilitesi” projesi MEVKA tarafından desteklenmeye hak kazanarak ilçemize kent müzesi kurulması için ilk adımı atıyoruz” dedi.   Proje kapsamında Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinin niteliğinin de geliştirileceğini belirten Başkan Tutal, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “şehrimizin tarihi ve kültürel hafızası konumunda olan Adile Baysal Kültür ve Sanat Evimizin ziyaretçilerimize daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla bu proje kapsamında tarihi mekanımızın niteliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar da gerçekleştireceğiz. Bu tarihi mekanın müze olarak kurgulanması, müze iç tasarım ve senaryosunun belirlenerek çizimlerinin yapılması da bu proje kapsamında hazırlanacak. Tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra yapacağımız çalışmalarla tarihi mekanımızı daha işlevsel hale getirmiş olacağız, hem de ilçemize kent müzesi kazandırılması hususunda önemli bir adımı atmış olacağız. Bu vesileyle projemizin ilçemize, Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bizlerden desteğini esirgemeyen MEVKA Genel Sekreterimiz İhsan Bostancı’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
Seydişehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Seydişehir Kent Müzesi Ön Fizibilitesi” projesi, MEVKA tarafından 2021 yılı teknik destek programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

MEVKA tarafından desteklenmeye hak kazanan projenin işbirliği protokolünü imzalayan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, projenin Seydişehir’e ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi.

 

Proje kapsamında Seydişehir’e kent müzesi kurulması için ön fizibilite raporunun hazırlanacağını, bu rapor doğrultusunda Seydişehir’e kent müzesi kurulması için çalışmaların başlayacağını aktaran Başkan Tutal, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “İlçemiz İç Anadolu ile Akdeniz’e geçiş güzergahında yer alan, doğasıyla, kültürüyle, tarihiyle Konya’nın ve Anadolu’nun önemli ilçelerinden birisidir. Seydişehir’in tarihini, kültürünü, folklorunu korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kent müzesini ilçemize kazandırmak için kollarımızı sıvadık. Bu kapsamda ilçemize kent müzesinin kurulması için şehrimizin gelişimi için birçok projeyi destekleyen MEVKA ile birlikte işbirliği gerçekleştiriyoruz. Bu işbirliği kapsamında proje ortağımız Seydişehir Kaymakamlığı ile birlikte hazırladığımız “Seydişehir Kent Müzesi Ön Fizibilitesi” projesi MEVKA tarafından desteklenmeye hak kazanarak ilçemize kent müzesi kurulması için ilk adımı atıyoruz” dedi.

 

Proje kapsamında Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinin niteliğinin de geliştirileceğini belirten Başkan Tutal, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “şehrimizin tarihi ve kültürel hafızası konumunda olan Adile Baysal Kültür ve Sanat Evimizin ziyaretçilerimize daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla bu proje kapsamında tarihi mekanımızın niteliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar da gerçekleştireceğiz. Bu tarihi mekanın müze olarak kurgulanması, müze iç tasarım ve senaryosunun belirlenerek çizimlerinin yapılması da bu proje kapsamında hazırlanacak. Tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra yapacağımız çalışmalarla tarihi mekanımızı daha işlevsel hale getirmiş olacağız, hem de ilçemize kent müzesi kazandırılması hususunda önemli bir adımı atmış olacağız. Bu vesileyle projemizin ilçemize, Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bizlerden desteğini esirgemeyen MEVKA Genel Sekreterimiz İhsan Bostancı’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.