TMO Haşhaş Alımına Başladı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2021 - 03:37, Güncelleme: 05.08.2021 - 03:37
 

TMO Haşhaş Alımına Başladı

Toprak Mahsuller Ofisi Beyşehir Ajans Amirliği tarafından 3 gün önce başlayan haşhaş alımı yoğun bir şekilde devam ediyor.

1 gün önceden mahalle mahalle çağrılarak Bahçelievler Mahallesi çıkışında TMO alım merkezinde haşhaş alımlarında zaman zaman uzun kuyrukların oluştuğu görüldü. Bu yıl alımların haşhaşın morfin oranına göre çiftçinin kendi tohumunu ekmesi halinde 5TL, TMO’nun dağıtmış olduğu tohumu kullanması halinde 6 TL’den alım yaptığı öğrenildi. TMO Seydişehir alım sahasında bulunan haşhaş üreticileri fiyatlardan memnun olmadığını belirterek: “Bu yıl biraz daha fiyatlarda zam bekliyorduk. Maalesef geçen yıldaki fiyatlarla alım yapılıyor. Ama yine de üretimden ve TMO hizmetlerinden memnunuz” dediler. TMO, alım bitene kadar hafta sonu da dahil olmak üzere alımlarının devam edeceğini bildirdi. Haber: Arzu Saylam
Toprak Mahsuller Ofisi Beyşehir Ajans Amirliği tarafından 3 gün önce başlayan haşhaş alımı yoğun bir şekilde devam ediyor.


1 gün önceden mahalle mahalle çağrılarak Bahçelievler Mahallesi çıkışında TMO alım merkezinde haşhaş alımlarında zaman zaman uzun kuyrukların oluştuğu görüldü.

Bu yıl alımların haşhaşın morfin oranına göre çiftçinin kendi tohumunu ekmesi halinde 5TL, TMO’nun dağıtmış olduğu tohumu kullanması halinde 6 TL’den alım yaptığı öğrenildi.

TMO Seydişehir alım sahasında bulunan haşhaş üreticileri fiyatlardan memnun olmadığını belirterek: “Bu yıl biraz daha fiyatlarda zam bekliyorduk. Maalesef geçen yıldaki fiyatlarla alım yapılıyor. Ama yine de üretimden ve TMO hizmetlerinden memnunuz” dediler.

TMO, alım bitene kadar hafta sonu da dahil olmak üzere alımlarının devam edeceğini bildirdi.

Haber: Arzu Saylam

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.