sçim

BİRAZ DAHA SABIR…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.08.2021 - 10:35, Güncelleme: 20.08.2021 - 10:35
 

BİRAZ DAHA SABIR…

Ali Saylam Köşe Yazısı

Belediye hizmetlerinde alt yapı çalışmaları vatandaşlardan fazla esnafı etkiler. Ana yollarda, şehir merkezlerinde ne zaman bir alt yapı çalışması olsa esnaf biran evvel işlerin tamamlanmasını ister. Daha önceki çalışmalarda da bu konuda esnaf, belediye anlaşmazlığı hep yaşandı. Atatürk Caddesi’nde yenileme çalışmalarında böyle bir durum olmuştu. Yani alt yapı çalışmalarında hep böyle oluyor. Kanalizasyon, su, doğalgaz, elektrik yenileme çalışmalarında tabiatıyla toz, toprak, gürültü, patırtı esnafımızı rahatsız ediyor. Birde esnafın işi iyi değilse artık burnundan solumaya başlıyor. Hele günümüzde yaşanan pandemide bu işin tuzu biberi oluyor. Şimdide benzer bir durum 2. Etabı biten Arasta Çarşısındaki 3. Etabın alt çalışmalarında yaşanıyor. Bu doğal bir durumdur ama bunu daha ileriye götürerek belediyenin verdiği hizmetteki heyecanını gölgelememesi gerekir. Yani şunu demek istiyorum; esnafların başkandan biran evvel bitirilmesini istemesi çalışmalardaki rahatsızlığın olabildiğince hafifletilmesi bu konudaki talepler, imza toplamaların hepsi doğaldır. Nitekim Arasta Çarşısı esnafının böyle bir talebini Sayın Belediye Başkanı yerinde incelemelerle kayda değer aldı. “Arasta çarşısının 2-3 yıl içerisinde el atılmasaydı çarşı çökmek üzereydi” diyen ve Arasta projesinin önemine değinen Tutal; Arasta Çarşısının alt yapı çalışmalarında ilerde sorun olmaması için su, kanalizasyon, doğalgaz, elektrik gibi çalışmaların eksiksiz tamamlanması gerektiğini parke çalışmalarına geçerken de yolun yerleşmesi için biraz zaman geçmesinin de daha iyi olacağını esnafa anlattı. Tabi bu konuda Başkanda haklı… Her güzel şeyin bir bedeli olduğu gibi Arasta çarşısına gelen bu hizmetin bedeli de biraz sabretmek olacak. Çalışmalar bitince çok güzel olacak ama biraz sabır…  
Ali Saylam Köşe Yazısı

Belediye hizmetlerinde alt yapı çalışmaları vatandaşlardan fazla esnafı etkiler.

Ana yollarda, şehir merkezlerinde ne zaman bir alt yapı çalışması olsa esnaf biran evvel işlerin tamamlanmasını ister.

Daha önceki çalışmalarda da bu konuda esnaf, belediye anlaşmazlığı hep yaşandı.

Atatürk Caddesi’nde yenileme çalışmalarında böyle bir durum olmuştu.

Yani alt yapı çalışmalarında hep böyle oluyor. Kanalizasyon, su, doğalgaz, elektrik yenileme çalışmalarında tabiatıyla toz, toprak, gürültü, patırtı esnafımızı rahatsız ediyor. Birde esnafın işi iyi değilse artık burnundan solumaya başlıyor.

Hele günümüzde yaşanan pandemide bu işin tuzu biberi oluyor.

Şimdide benzer bir durum 2. Etabı biten Arasta Çarşısındaki 3. Etabın alt çalışmalarında yaşanıyor.

Bu doğal bir durumdur ama bunu daha ileriye götürerek belediyenin verdiği hizmetteki heyecanını gölgelememesi gerekir.

Yani şunu demek istiyorum; esnafların başkandan biran evvel bitirilmesini istemesi çalışmalardaki rahatsızlığın olabildiğince hafifletilmesi bu konudaki talepler, imza toplamaların hepsi doğaldır.

Nitekim Arasta Çarşısı esnafının böyle bir talebini Sayın Belediye Başkanı yerinde incelemelerle kayda değer aldı.

“Arasta çarşısının 2-3 yıl içerisinde el atılmasaydı çarşı çökmek üzereydi” diyen ve Arasta projesinin önemine değinen Tutal; Arasta Çarşısının alt yapı çalışmalarında ilerde sorun olmaması için su, kanalizasyon, doğalgaz, elektrik gibi çalışmaların eksiksiz tamamlanması gerektiğini parke çalışmalarına geçerken de yolun yerleşmesi için biraz zaman geçmesinin de daha iyi olacağını esnafa anlattı.

Tabi bu konuda Başkanda haklı…

Her güzel şeyin bir bedeli olduğu gibi Arasta çarşısına gelen bu hizmetin bedeli de biraz sabretmek olacak.

Çalışmalar bitince çok güzel olacak ama biraz sabır…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.