sçim

Mahalleli Leylek Ölümlerine Tepki Gösterdi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.08.2021 - 11:47, Güncelleme: 20.08.2021 - 11:47
 

Mahalleli Leylek Ölümlerine Tepki Gösterdi

Bostandere Mahallesinde yeni döşenen elektrik hatları leylekleri öldürüyor.

Medaş tarafından mahalle anayollarına döşenen elektrik hatlarının eskiye nazaran yüksek olması leyleklerin ölümüne neden olduğu iddia edildi. Mahallede elektrik tellerinden bir günde 3 leyleğin elektrik tellerine çarpılarak ölmesi mahalle halkının tepkisini çekiyor. Medaş yetkililerin elektrik hatlarını döşerken kuş ölümlerini önlemek için gerekli önlemini almasını isteyen vatandaşlar: “Leyleklerin yoğun yaşadığı bazı bölgelerde elektrik çarpmalarına karşı kuşkonmaz ve leylek yuvaları konularak önlemler alınıyor. Mahalleye döşenen yeni hatta da kuş ölümlerinin önüne geçmek için bu tür önlemlerin alınmasını istiyoruz” dediler.
Bostandere Mahallesinde yeni döşenen elektrik hatları leylekleri öldürüyor.

Medaş tarafından mahalle anayollarına döşenen elektrik hatlarının eskiye nazaran yüksek olması leyleklerin ölümüne neden olduğu iddia edildi.

Mahallede elektrik tellerinden bir günde 3 leyleğin elektrik tellerine çarpılarak ölmesi mahalle halkının tepkisini çekiyor.

Medaş yetkililerin elektrik hatlarını döşerken kuş ölümlerini önlemek için gerekli önlemini almasını isteyen vatandaşlar: “Leyleklerin yoğun yaşadığı bazı bölgelerde elektrik çarpmalarına karşı kuşkonmaz ve leylek yuvaları konularak önlemler alınıyor. Mahalleye döşenen yeni hatta da kuş ölümlerinin önüne geçmek için bu tür önlemlerin alınmasını istiyoruz” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.