Operasyonda göz altına alınan 13 şüpheliden 3'ü tutuklandı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.09.2021 - 08:56, Güncelleme: 18.09.2021 - 08:56
 

Operasyonda göz altına alınan 13 şüpheliden 3'ü tutuklandı

Tefecilik yaptığı ve icra ihalelerine fesat karıştırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

  Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilçede "tefecilik", "icra ihalelerine fesat karıştırmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü savcılıktaki ifadesinin ardından salıverildi. Zanlılardan 7'si sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken örgüt lideri olduğu iddia edilen H.Ö ile C.B. ve Ö.Ç. tutuklandı. Olay Konya'nın Seydişehir ilçesinde, tefecilik yaptığı ve icra ihalelerine fesat karıştırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik 14 Eylül'de operasyon düzenlenmiş, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilçedeki eş zamanlı operasyonlarda 13 zanlıyı gözaltına almıştı. Suç örgütünün, ilçede faiz karşılığında borç verdiği kişilerin gayrimenkullerini, icra müdürlüğünde satışa çıkarıldıktan sonra ihalelere girerek alıp haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmişti.
Tefecilik yaptığı ve icra ihalelerine fesat karıştırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

 

Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilçede "tefecilik", "icra ihalelerine fesat karıştırmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü savcılıktaki ifadesinin ardından salıverildi.

Zanlılardan 7'si sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken örgüt lideri olduğu iddia edilen H.Ö ile C.B. ve Ö.Ç. tutuklandı.

Olay

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, tefecilik yaptığı ve icra ihalelerine fesat karıştırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik 14 Eylül'de operasyon düzenlenmiş, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilçedeki eş zamanlı operasyonlarda 13 zanlıyı gözaltına almıştı.

Suç örgütünün, ilçede faiz karşılığında borç verdiği kişilerin gayrimenkullerini, icra müdürlüğünde satışa çıkarıldıktan sonra ihalelere girerek alıp haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.