Ziraat Odasından Haşhaş Ekimi ile İlgili Toplantı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.09.2021 - 03:26, Güncelleme: 21.09.2021 - 03:26
 

Ziraat Odasından Haşhaş Ekimi ile İlgili Toplantı

Seydişehir Ziraat Odası, haşhaş ekecek mahallelerin muhtarlarını bilgilendirdi.

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz ve Beyşehir TMO Ajans Müdürü Mehmet Abaz’ın katıldığı bilgilendirme toplantısı Ziraat Odası Toplantı Salonunda daha önce Seydişehir bölgesi olarak 4000 dekarlık kota talebine göre haşhaş dağıtımı yapılmış olan mahallelerin muhtarlarının da katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda haşhaş ekecek çiftçilere ÇKS belgesi alınması, çiftçilerin hangi şartlarda haşhaş ekimi için başvurabilecekleri, alım fiyatları ve başvuru tarihleri gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme toplantısıyla ilgili açıklamada bulunan Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz: “Önümüzdeki sezon Seydişehir Bölgesine 4000 dekar haşhaş kotası verildi. Bu verilen kota mahalle taleplerine göre daha önce dağıtımını yapmıştık. Şimdide hangi çiftçilerin başvurabileceği ile ilgili muhtarlarımıza bilgi aktardık. Bu vesile ile her zaman bizden desteğini esirgemeyen Akşehir TMO Şube Müdürü Mustafa Yılmaz’a teşekkür ederim” dedi. Haşhaş ekecek çiftçilerin başvurularının 30 Ekim 2021 tarihinde sona ereceği bildirildi. Haber: Arzu Saylam    
Seydişehir Ziraat Odası, haşhaş ekecek mahallelerin muhtarlarını bilgilendirdi.

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz ve Beyşehir TMO Ajans Müdürü Mehmet Abaz’ın katıldığı bilgilendirme toplantısı Ziraat Odası Toplantı Salonunda daha önce Seydişehir bölgesi olarak 4000 dekarlık kota talebine göre haşhaş dağıtımı yapılmış olan mahallelerin muhtarlarının da katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda haşhaş ekecek çiftçilere ÇKS belgesi alınması, çiftçilerin hangi şartlarda haşhaş ekimi için başvurabilecekleri, alım fiyatları ve başvuru tarihleri gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirme toplantısıyla ilgili açıklamada bulunan Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz:

“Önümüzdeki sezon Seydişehir Bölgesine 4000 dekar haşhaş kotası verildi. Bu verilen kota mahalle taleplerine göre daha önce dağıtımını yapmıştık. Şimdide hangi çiftçilerin başvurabileceği ile ilgili muhtarlarımıza bilgi aktardık.

Bu vesile ile her zaman bizden desteğini esirgemeyen Akşehir TMO Şube Müdürü Mustafa Yılmaz’a teşekkür ederim” dedi.

Haşhaş ekecek çiftçilerin başvurularının 30 Ekim 2021 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Haber: Arzu Saylam

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.