ESNAF ve VİRÜS

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2021 - 12:49, Güncelleme: 24.09.2021 - 12:49
 

ESNAF ve VİRÜS

Ali Saylam Köşe Yazısı

Bugünkü yazım; önemsediğim ve gündemde olan geçte olsa zincir marketlerin başıboş gelişmesine set koyulacak yasa ve ilçemizde de hızla yayılan koronavirüs ile ilgili. Şu anda Seydişehir’de koronavirüs ortaya çıktığından beri en fazla pozitif vakalı ve temaslı kişi var. İşin enteresan yanı bu temaslıların çoğu kurumlarda çalışanlar. Hemen hemen bütün dairelerde, banka çalışanlarının çoğunda…  Virüssüz kurum yok gibi. Bu kurumlarda pozitif vakalı kişilerin çoğu da yetkili ve yönetici. Kimi sorsak, kimi iş dolayısıyla arasak ‘O karantinada’ cevaplarını alıyoruz. Bu durum adeta;  ‘Ele verir talkını kendi yutar salkımı’ Yani durum bu kadar vahim ve anormalken hepimiz normalmiş gibi yaşamaya başladık. Bu da beni ürkütüyor. GEÇTE OLSA ZİRCİR MARKETLERE DUR! DENİLİYOR Diğer bir konum ise; zaten işleri iyi olmayan küçük esnaf, pandemi ile ne yaptığını bilemez hale gelmişti. Devlet yardımlarını yapıyordu ama tabi dışarıdan taşıma suyuyla değirmen ne kadar döner ki. Esnafın böyle zor bir durumda zincir marketlerin başıboş bir şekilde her çeşit ürünü satması, sayılarının gün geçtikçe artması esnafımızı çileden çıkarıyordu. Bu konuyla ilgili bende defalarca yazı yazdım. Kaldı ki bende bir esnafım. Seydişehir’de 30 dan fazla zincir marketin olması, uç mahallelerde bile marketlerin açılması gerçekten de başta Bakkal Amcamızın canına okumuştu. Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan Amerika dönüşü uçakta; fahiş fiyatla satışların önüne geçmek için zincir marketler yasasını hemen çıkaracaklarını açıkladı. Yasa da bizlerinde daha önce yazılarımızda vurguladığımız gibi zincir market sayısına sınırlama getirilecek. Bu marketler her türlü ürün ve fason mal satamayacaklar. Tarım üretimi ile ilgilenmeyecekler. Yerinde bir karar, İnşallah sekteye uğramadan kısa zamanda yürürlüğe girer. Aklın yolu bir, hatadan geçte olsa dönülmesi kar diyelim.      
Ali Saylam Köşe Yazısı

Bugünkü yazım; önemsediğim ve gündemde olan geçte olsa zincir marketlerin başıboş gelişmesine set koyulacak yasa ve ilçemizde de hızla yayılan koronavirüs ile ilgili.

Şu anda Seydişehir’de koronavirüs ortaya çıktığından beri en fazla pozitif vakalı ve temaslı kişi var.

İşin enteresan yanı bu temaslıların çoğu kurumlarda çalışanlar.

Hemen hemen bütün dairelerde, banka çalışanlarının çoğunda…  Virüssüz kurum yok gibi.

Bu kurumlarda pozitif vakalı kişilerin çoğu da yetkili ve yönetici.

Kimi sorsak, kimi iş dolayısıyla arasak ‘O karantinada’ cevaplarını alıyoruz.

Bu durum adeta;  ‘Ele verir talkını kendi yutar salkımı’

Yani durum bu kadar vahim ve anormalken hepimiz normalmiş gibi yaşamaya başladık.

Bu da beni ürkütüyor.

GEÇTE OLSA ZİRCİR MARKETLERE DUR! DENİLİYOR

Diğer bir konum ise; zaten işleri iyi olmayan küçük esnaf, pandemi ile ne yaptığını bilemez hale gelmişti.

Devlet yardımlarını yapıyordu ama tabi dışarıdan taşıma suyuyla değirmen ne kadar döner ki.

Esnafın böyle zor bir durumda zincir marketlerin başıboş bir şekilde her çeşit ürünü satması, sayılarının gün geçtikçe artması esnafımızı çileden çıkarıyordu.

Bu konuyla ilgili bende defalarca yazı yazdım.

Kaldı ki bende bir esnafım.

Seydişehir’de 30 dan fazla zincir marketin olması, uç mahallelerde bile marketlerin açılması gerçekten de başta Bakkal Amcamızın canına okumuştu.

Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan Amerika dönüşü uçakta; fahiş fiyatla satışların önüne geçmek için zincir marketler yasasını hemen çıkaracaklarını açıkladı.

Yasa da bizlerinde daha önce yazılarımızda vurguladığımız gibi zincir market sayısına sınırlama getirilecek.

Bu marketler her türlü ürün ve fason mal satamayacaklar. Tarım üretimi ile ilgilenmeyecekler.

Yerinde bir karar, İnşallah sekteye uğramadan kısa zamanda yürürlüğe girer.

Aklın yolu bir, hatadan geçte olsa dönülmesi kar diyelim.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.