sçim

ŞEHİT MUHSİN KİREMİTCİ FEN LİSESİ “GENÇ MÜHENDİSLER” PROJESİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.09.2021 - 04:22, Güncelleme: 30.09.2021 - 04:22
 

ŞEHİT MUHSİN KİREMİTCİ FEN LİSESİ “GENÇ MÜHENDİSLER” PROJESİ

  9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik yazılım ve kodlama eğitimi vermek amacıyla Necmettin ERBAKAN Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kahraman Şht. Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Dekan, yapılan protokol ile öğrencilere; robotik kodlama, yazılım, proje yönetimi konularında Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde eğitim verileceğini belirtti. Bu eğitimin sonunda öğrencilerimizin arama motoru yapabilecek düzeyde gelişeceklerini vurgulayan Fen Lisesi Okul Müdürü Adıgüzel TEKE:  “Yazılım kodlama ve yapay zekâ geleceğin en önemli meslekleri haline gelecek. Şimdi yapılacak çalışmalar sonunda öğrencilerimiz gelecekte hangi mesleği seçecekleri konusunda rehberlik yapak. Genç mühendislerimiz bu süreçte mühendislik mesleğini tanıyıp üniversite ortamını görecekleri için şimdiden çok heyecanlılar. Bu yıl projeler üretme konusunda güzel çalışmalar yapıp İnşallah yılsonu itibarı ile hedef SAMSUN olarak belirlendi. Samsun’da düzenlenecek 2022 TEKNOFEST yarışmalarına katılmak için projeler üreteceğiz. Genç mühendislerimiz, şimdiden yapılacak projeler konusunda çalışmalara başladılar. Okul yönetimi olarak öğrencilerimizin çalışmalarına destekliyor başarılar diliyoruz” dedi.  
  9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik yazılım ve kodlama eğitimi vermek amacıyla Necmettin ERBAKAN Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kahraman Şht. Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Dekan, yapılan protokol ile öğrencilere; robotik kodlama, yazılım, proje yönetimi konularında Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde eğitim verileceğini belirtti.

Bu eğitimin sonunda öğrencilerimizin arama motoru yapabilecek düzeyde gelişeceklerini vurgulayan Fen Lisesi Okul Müdürü Adıgüzel TEKE:

 “Yazılım kodlama ve yapay zekâ geleceğin en önemli meslekleri haline gelecek. Şimdi yapılacak çalışmalar sonunda öğrencilerimiz gelecekte hangi mesleği seçecekleri konusunda rehberlik yapak. Genç mühendislerimiz bu süreçte mühendislik mesleğini tanıyıp üniversite ortamını görecekleri için şimdiden çok heyecanlılar. Bu yıl projeler üretme konusunda güzel çalışmalar yapıp İnşallah yılsonu itibarı ile hedef SAMSUN olarak belirlendi. Samsun’da düzenlenecek 2022 TEKNOFEST yarışmalarına katılmak için projeler üreteceğiz. Genç mühendislerimiz, şimdiden yapılacak projeler konusunda çalışmalara başladılar. Okul yönetimi olarak öğrencilerimizin çalışmalarına destekliyor başarılar diliyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.