ACİL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILMALI!

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.10.2021 - 02:39, Güncelleme: 01.10.2021 - 02:39
 

ACİL KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILMALI!

Ali Saylam Köşe Yazısı

Üniversite şehirler için çok önemli. Kentin gelişmişlik düzeyinin en önemli verilerinden biri de o şehirde bulunan okulların durumu. Birde Üniversite de okumak için dışarıdan gelecek öğrencilerin ekonomiye katkısı. Üniversitelerin gelişmesinde Üniversite-Halk-Sanayi iş birliği çok önemli, o kentte yaşayanların üniversitelerine sahip çıkmaları da gerekir. Birçok il ve ilçe ekonomide birinci geçim kaynakları birçok il ve ilçenin dışarıda gelen öğrenciye bağlı olduğunu hepimiz biliriz. Okulların Pazartesi açılması hasebiyle, ilçemizde bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Bilimler Fakültesinin ve bunlara bağlı Meslek Yüksek Okulların durumuna bir göz attık. Maalesef dışarıdan ve içeriden kaynaklanan sebeplerle 2 fakültenin de yeterli bölümün açılamadığını ve beklenilen öğrenci sayısının da olmadığını gördük. Hele Mühendislik Fakültesi içler acısı. Zaten açık durumdaki Elektrik ve Elektronik Bölümünün faal hale gelmemesi diğer Maden, Metalurji ve Malzeme Mühendisliğine öğrenci talebi olmaması bizi üzmüştü. Bilgisayar Bölümü dışında açık olan Makine Mühendisliğinin bu yıl açılmamasının söz konusu olduğunu öğrenince şok oldum. Sağlık Bilimler Fakültesinde ise öğrenci açısından bir sorun gözükmüyor. Önce açılan Hemşirelik bölümü ve bu yıl Meslek Yüksek Okulunda açılan Fizyoterapi bölümü öğrenci talebi noktasında ful çektiğini öğrenince sevindik. Yalnız bu okulda da daha fazla bölümün açılmasını bekliyorduk. İnşallah oda önümüzdeki seneye… Mühendislik Fakültesindeki bazı bölümlere öğrenci talebinin olmaması tabi ki genel bir durum. Ama bu fakültenin gelişememesinde idarecilerin, halkın, sivil toplum örgütlerinin ve Seydişehir yöneticilerinin de büyük bir sorumluluğu var. Bu konuda fakültelerin fiziki yapısı tamam olmasına rağmen adeta üzerimize bir ölü toprağı serpilmiş, kimsenin kimseden haberi yok. Bu vesile ile çok güzel ve modern 2 binayı kazandıran Cengiz ve Akkanat Ailelerine teşekkür etmek isterim. Aslında Seydişehir’in kalkınması için turizm, sanayi ve tarımda son zamanlarda güzel işlerde yapılmadı değil. Ama konu üniversiteye gelince adeta yerimizde sayıyoruz, bir arpa boyu yol alamadık. Bu işte acilen yapılması gereken Kaymakam, Belediye Başkanı, Üniversite İdarecileri ve Sivil Toplum Örgütlerimizin birlikte bir koordinasyon toplantısı yaparak bu durağanlığa bir çözüm aramalı. Hepimiz bilmeliyiz ki üniversitemiz gelişmeden ilçemizin sosyo-ekonomik alanda kalkınması eksik olur.        
Ali Saylam Köşe Yazısı

Üniversite şehirler için çok önemli.

Kentin gelişmişlik düzeyinin en önemli verilerinden biri de o şehirde bulunan okulların durumu.

Birde Üniversite de okumak için dışarıdan gelecek öğrencilerin ekonomiye katkısı.

Üniversitelerin gelişmesinde Üniversite-Halk-Sanayi iş birliği çok önemli, o kentte yaşayanların üniversitelerine sahip çıkmaları da gerekir.

Birçok il ve ilçe ekonomide birinci geçim kaynakları birçok il ve ilçenin dışarıda gelen öğrenciye bağlı olduğunu hepimiz biliriz.

Okulların Pazartesi açılması hasebiyle, ilçemizde bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Bilimler Fakültesinin ve bunlara bağlı Meslek Yüksek Okulların durumuna bir göz attık.

Maalesef dışarıdan ve içeriden kaynaklanan sebeplerle 2 fakültenin de yeterli bölümün açılamadığını ve beklenilen öğrenci sayısının da olmadığını gördük.

Hele Mühendislik Fakültesi içler acısı.

Zaten açık durumdaki Elektrik ve Elektronik Bölümünün faal hale gelmemesi diğer Maden, Metalurji ve Malzeme Mühendisliğine öğrenci talebi olmaması bizi üzmüştü.

Bilgisayar Bölümü dışında açık olan Makine Mühendisliğinin bu yıl açılmamasının söz konusu olduğunu öğrenince şok oldum.

Sağlık Bilimler Fakültesinde ise öğrenci açısından bir sorun gözükmüyor.

Önce açılan Hemşirelik bölümü ve bu yıl Meslek Yüksek Okulunda açılan Fizyoterapi bölümü öğrenci talebi noktasında ful çektiğini öğrenince sevindik.

Yalnız bu okulda da daha fazla bölümün açılmasını bekliyorduk.

İnşallah oda önümüzdeki seneye…

Mühendislik Fakültesindeki bazı bölümlere öğrenci talebinin olmaması tabi ki genel bir durum.

Ama bu fakültenin gelişememesinde idarecilerin, halkın, sivil toplum örgütlerinin ve Seydişehir yöneticilerinin de büyük bir sorumluluğu var.

Bu konuda fakültelerin fiziki yapısı tamam olmasına rağmen adeta üzerimize bir ölü toprağı serpilmiş, kimsenin kimseden haberi yok.

Bu vesile ile çok güzel ve modern 2 binayı kazandıran Cengiz ve Akkanat Ailelerine teşekkür etmek isterim.

Aslında Seydişehir’in kalkınması için turizm, sanayi ve tarımda son zamanlarda güzel işlerde yapılmadı değil.

Ama konu üniversiteye gelince adeta yerimizde sayıyoruz, bir arpa boyu yol alamadık.

Bu işte acilen yapılması gereken Kaymakam, Belediye Başkanı, Üniversite İdarecileri ve Sivil Toplum Örgütlerimizin birlikte bir koordinasyon toplantısı yaparak bu durağanlığa bir çözüm aramalı.

Hepimiz bilmeliyiz ki üniversitemiz gelişmeden ilçemizin sosyo-ekonomik alanda kalkınması eksik olur.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.