SEYDİŞEHİR, KONYA GASTROFEST’TE TEMSİL EDİLİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.10.2021 - 12:24, Güncelleme: 02.10.2021 - 12:24
 

SEYDİŞEHİR, KONYA GASTROFEST’TE TEMSİL EDİLİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Konya GastroFest Festivalinde Konya ilçeleri de stantlarını açarak yemek kültürlerini gün yüzüne çıkarıyor.

Festivale mutfak alanında hizmet veren 150 katılımcı, ayrıca 300’e yakın Türkiye’den ve dünyadan önemli şefler katıldı.   Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-3 Ekim tarihleri arasında Kalehan Ecdat Bahçesi’nde gerçekleştirilen Konya GastroFest festivalinde Seydişehir Belediyesi de yerini alarak yöreye özgü yemekleri ve yöresel ürünlerini tanıtıyor.   Ecdat parkında gerçekleştirilen festival büyük bir beğeni ve ilgi toplayarak, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramaya devam ediyor. Seydişehir Belediyesi de GastroFest’te yer alarak yöreye özgü “Balık Çokratma, Arabaşı, Holuska, Buğday Çorbası, Yufka Sıkması, Akıtma, Pekmez Helvası, Seydişehir Leblebisi, Seydişehir Leblebi Kurabiyesi” ürünlerini tanıtıyor, standı ziyaret eden misafirlere ikram ediyor.   Seydişehir’in diğer il ve ilçelere göre kendine özgü yemek kültürünün olduğunu söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  Seydişehir’in yemek kültürünün dünyaya tanıtılması amacıyla bu yıl ilk defa Konya’da düzenlenen GastroFest’te Seydişehir’i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti.   Seydişehir’in ilk defa Gastronomi alanında düzenlenen festivalde yer aldığını da sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “Seydişehir’imizin kendine özgü yemek kültürünü ve yöresel ürünlerini hikayeleriyle birlikte dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Konya’mızda bu yıl Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilk kez organize edilen GastroFest’te Seydişehir olarak yerimizi aldık. Seydişehir’i en iyi şekilde temsil etmek ve Seydişehir’imizi her anlamıyla dünyaya tanıtmak için yer aldığımız tüm festivallerde vatandaşlarımız standımıza oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Bu vesileyle 1-3 Ekim tarihleri arasında festivalde yer alan standımıza tüm hemşehrilerimizi davet ediyor, festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Konya GastroFest Festivalinde Konya ilçeleri de stantlarını açarak yemek kültürlerini gün yüzüne çıkarıyor.

Festivale mutfak alanında hizmet veren 150 katılımcı, ayrıca 300’e yakın Türkiye’den ve dünyadan önemli şefler katıldı.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-3 Ekim tarihleri arasında Kalehan Ecdat Bahçesi’nde gerçekleştirilen Konya GastroFest festivalinde Seydişehir Belediyesi de yerini alarak yöreye özgü yemekleri ve yöresel ürünlerini tanıtıyor.

 

Ecdat parkında gerçekleştirilen festival büyük bir beğeni ve ilgi toplayarak, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramaya devam ediyor. Seydişehir Belediyesi de GastroFest’te yer alarak yöreye özgü “Balık Çokratma, Arabaşı, Holuska, Buğday Çorbası, Yufka Sıkması, Akıtma, Pekmez Helvası, Seydişehir Leblebisi, Seydişehir Leblebi Kurabiyesi” ürünlerini tanıtıyor, standı ziyaret eden misafirlere ikram ediyor.

 

Seydişehir’in diğer il ve ilçelere göre kendine özgü yemek kültürünün olduğunu söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  Seydişehir’in yemek kültürünün dünyaya tanıtılması amacıyla bu yıl ilk defa Konya’da düzenlenen GastroFest’te Seydişehir’i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti.

 

Seydişehir’in ilk defa Gastronomi alanında düzenlenen festivalde yer aldığını da sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “Seydişehir’imizin kendine özgü yemek kültürünü ve yöresel ürünlerini hikayeleriyle birlikte dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Konya’mızda bu yıl Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilk kez organize edilen GastroFest’te Seydişehir olarak yerimizi aldık. Seydişehir’i en iyi şekilde temsil etmek ve Seydişehir’imizi her anlamıyla dünyaya tanıtmak için yer aldığımız tüm festivallerde vatandaşlarımız standımıza oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Bu vesileyle 1-3 Ekim tarihleri arasında festivalde yer alan standımıza tüm hemşehrilerimizi davet ediyor, festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.