TUTAL: "CAMİLERİMİZ KURTULUŞA AÇILAN KAPILARDIR"

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2021 - 12:41, Güncelleme: 05.10.2021 - 12:41
 

TUTAL: "CAMİLERİMİZ KURTULUŞA AÇILAN KAPILARDIR"

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Camilerin manevi huzura kavuşmanın yanı sıra dini ve milli değerlerin, vatan ve aile sevgisinin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekanlar olduğunu kaydetti. Camilerin bir ibadet yeri olmasının yanı sıra toplumumuzu birleştirici özelliği ile insanın maneviyatını güçlendiren, moral veren yerler olduğunu kaydeden Başkan Tutal; “Camilerimiz bizim ruhumuz, İslam beldelerinin kalbi ve Müminler için kurtuluşa açılan kapılardır. Allah’ın varlığı ve birliğine iman etmiş olan herkes bilir ki; bir Müslüman için en güvenli, en huzurlu, samimi ve en sevimli yuvalar camilerdir. Camilerde yürekler buluşur, camilerde saflar sıklaşır, camilerde birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları pekişir. Kısacası camiler sadece Allah’a olan kulluk borcumuzu ödediğimiz mekânlar değil, aynı zamanda ortak kültürel zenginliklerimizin, milli ve manevi değerlerimizin de güç kazandığı yerlerdir” ifadelerini kullandı. Toplum olarak bir arada kenetlenmenin en önemli kaynağı olan camilerde görev yapan din görevlilerinin de toplum hayatında büyük önem taşıdığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Camilerimizde görev yapan dini görevlerini yerine getiren, günün her saatinde halkla bir arada olup, iletişim kuran ve onları iyi ve güzele yönlendiren ezanla başlayan bir anlık insan hayatının sala ile son bulacağı ana kadar bizlere rehberlik ve önderlik eden din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyor, Diyanet Teşkilatı çalışanları başta olmak üzere bütün din görevlilerimize kolaylık ve başarılar diliyorum” dedi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Camilerin manevi huzura kavuşmanın yanı sıra dini ve milli değerlerin, vatan ve aile sevgisinin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekanlar olduğunu kaydetti.

Camilerin bir ibadet yeri olmasının yanı sıra toplumumuzu birleştirici özelliği ile insanın maneviyatını güçlendiren, moral veren yerler olduğunu kaydeden Başkan Tutal; “Camilerimiz bizim ruhumuz, İslam beldelerinin kalbi ve Müminler için kurtuluşa açılan kapılardır. Allah’ın varlığı ve birliğine iman etmiş olan herkes bilir ki; bir Müslüman için en güvenli, en huzurlu, samimi ve en sevimli yuvalar camilerdir. Camilerde yürekler buluşur, camilerde saflar sıklaşır, camilerde birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları pekişir. Kısacası camiler sadece Allah’a olan kulluk borcumuzu ödediğimiz mekânlar değil, aynı zamanda ortak kültürel zenginliklerimizin, milli ve manevi değerlerimizin de güç kazandığı yerlerdir” ifadelerini kullandı.

Toplum olarak bir arada kenetlenmenin en önemli kaynağı olan camilerde görev yapan din görevlilerinin de toplum hayatında büyük önem taşıdığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Camilerimizde görev yapan dini görevlerini yerine getiren, günün her saatinde halkla bir arada olup, iletişim kuran ve onları iyi ve güzele yönlendiren ezanla başlayan bir anlık insan hayatının sala ile son bulacağı ana kadar bizlere rehberlik ve önderlik eden din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyor, Diyanet Teşkilatı çalışanları başta olmak üzere bütün din görevlilerimize kolaylık ve başarılar diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.