sçim

Beyşehir Gölü Kuruyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2021 - 01:19, Güncelleme: 05.10.2021 - 01:19
 

Beyşehir Gölü Kuruyor

Yeraltı sularının çekilmesi ve kuraklık nedeniyle Konya'nın denizi olarak bilinen Beyşehir Gölünün, hızla kuruyor.

Gölün derinliği 24 metreden 4 metreye kadar düştüğü vahşi sulamanın gölü kaybetme noktasına getirdiği belirtiliyor. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, gölün kurumasında en büyük etkenin tarımsal sulama olduğu görüşünde. Gölün yeteri kadar beslenememesine rağmen Devlet Su İşleri’nin (DSİ) gölden su çektiğine dikkat çeken Adil Bayındır, başka bir sulama politikası geliştirilmesini önerdi. Yetkililer, gölün hızla kurumasında yağış azlığı kadar gölü besleyen kaynakların önünün kesilmesinin neden olduğunu söyleyerek; sulak alanların balçığa dönüştüğünü, teknelerin 1 saatte ulaşılan yere 2 saatte anca ulaşılabildiğini, kayıtlı 466 balıkçı teknesinden sadece 180’ninin balığa çıkabildiğini belirttiler. Haber: Arzu Saylam    
Yeraltı sularının çekilmesi ve kuraklık nedeniyle Konya'nın denizi olarak bilinen Beyşehir Gölünün, hızla kuruyor.

Gölün derinliği 24 metreden 4 metreye kadar düştüğü vahşi sulamanın gölü kaybetme noktasına getirdiği belirtiliyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, gölün kurumasında en büyük etkenin tarımsal sulama olduğu görüşünde. Gölün yeteri kadar beslenememesine rağmen Devlet Su İşleri’nin (DSİ) gölden su çektiğine dikkat çeken Adil Bayındır, başka bir sulama politikası geliştirilmesini önerdi.

Yetkililer, gölün hızla kurumasında yağış azlığı kadar gölü besleyen kaynakların önünün kesilmesinin neden olduğunu söyleyerek; sulak alanların balçığa dönüştüğünü, teknelerin 1 saatte ulaşılan yere 2 saatte anca ulaşılabildiğini, kayıtlı 466 balıkçı teknesinden sadece 180’ninin balığa çıkabildiğini belirttiler.

Haber: Arzu Saylam

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.