Prof. Dr. Ali Kahraman ‘Üniversitemizi Birlikte Kalkındıracağız’

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2021 - 01:13, Güncelleme: 07.10.2021 - 01:13
 

Prof. Dr. Ali Kahraman ‘Üniversitemizi Birlikte Kalkındıracağız’

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kahraman’dan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam’ı ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam’ı ziyaret eden Dekan Prof. Dr. Kahraman, yeni öğretim yılına başlayan Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulunun çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Prof. Dr. Kahraman, Mühendislik fakültesine öğrenci talep azlığının genel bir durum olduğunu, açık durumdaki Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine öğrenci alınması için çalışmalarında sürdüğünü belirterek: “Maalesef birçok ilde bulunan Makine Mühendisliğine bu yıl öğrenci talebi olmamıştır. Açık durumdaki Bilgisayar Mühendisliği geliştirmek ve Elektrik-Elektronik Bölümünü faal hale getirmek için çabalarımız var.” dedi. Prof. Dr. Kahraman Seydişehir ile iş birliği içerisinde Fakülteyi genişletmenin çabası içerisinde olduklarını da belirterek: “Fen Lisesi ve İmam Hatip Lisesine ziyarette bulunduk. Bu okullarla ‘Genç Mühendisler’ projesi kapsamında protokol imzalayarak öğrencilere robotik kodlama, yazılım, proje yönetimi konularında Fakültemizde eğitim vereceğiz. Önümüzdeki günlerde önemsediğimiz Seydişehir’deki Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte planlıyoruz. Öğrencilerimize iş garantisi ve burs sağlamak içinde çalışmalarımız sürüyor.” diyerek Seydişehir’deki sanayi, okullar ve sivil toplum örgütleri ile iş birliğine hazır olduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Ali Kahraman ziyaretinde, Seydişehir’in coğrafi konumu itibariyle önemli bir bölgede olduğunu birçok ilden daha gelişmiş bir düzeyde bulunduğunu, üniversitenin fiziki ve sosyal yapısının da iyi durumda olduğunu bu nedenle dışarıdan gelen öğrencilerimizin Seydişehir’i tercih etmesi için birçok olumlu sebep olduğunu sözlerine ekledi. Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Saylam ’da ziyaretten memnun kaldıklarını belirterek, ilçemizde bulunan Mühendislik ve Sağlık bilimler Fakültesinin kentimizin gelişmesi için son derece önemli olduğunu biran evvel ilçeyle birlikte bu güzide okullarımızın gelişmesi için somut adımların atılmasını önemine değindi. Haber: Arzu Saylam    
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kahraman’dan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam’ı ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam’ı ziyaret eden Dekan Prof. Dr. Kahraman, yeni öğretim yılına başlayan Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulunun çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Prof. Dr. Kahraman, Mühendislik fakültesine öğrenci talep azlığının genel bir durum olduğunu, açık durumdaki Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine öğrenci alınması için çalışmalarında sürdüğünü belirterek: “Maalesef birçok ilde bulunan Makine Mühendisliğine bu yıl öğrenci talebi olmamıştır. Açık durumdaki Bilgisayar Mühendisliği geliştirmek ve Elektrik-Elektronik Bölümünü faal hale getirmek için çabalarımız var.” dedi.

Prof. Dr. Kahraman Seydişehir ile iş birliği içerisinde Fakülteyi genişletmenin çabası içerisinde olduklarını da belirterek: “Fen Lisesi ve İmam Hatip Lisesine ziyarette bulunduk. Bu okullarla ‘Genç Mühendisler’ projesi kapsamında protokol imzalayarak öğrencilere robotik kodlama, yazılım, proje yönetimi konularında Fakültemizde eğitim vereceğiz. Önümüzdeki günlerde önemsediğimiz Seydişehir’deki Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte planlıyoruz. Öğrencilerimize iş garantisi ve burs sağlamak içinde çalışmalarımız sürüyor.” diyerek Seydişehir’deki sanayi, okullar ve sivil toplum örgütleri ile iş birliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Ali Kahraman ziyaretinde, Seydişehir’in coğrafi konumu itibariyle önemli bir bölgede olduğunu birçok ilden daha gelişmiş bir düzeyde bulunduğunu, üniversitenin fiziki ve sosyal yapısının da iyi durumda olduğunu bu nedenle dışarıdan gelen öğrencilerimizin Seydişehir’i tercih etmesi için birçok olumlu sebep olduğunu sözlerine ekledi.

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Saylam ’da ziyaretten memnun kaldıklarını belirterek, ilçemizde bulunan Mühendislik ve Sağlık bilimler Fakültesinin kentimizin gelişmesi için son derece önemli olduğunu biran evvel ilçeyle birlikte bu güzide okullarımızın gelişmesi için somut adımların atılmasını önemine değindi.

Haber: Arzu Saylam

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.