BAŞKAN TUTAL’IN MEVLİT KANDİLİ MESAJI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.10.2021 - 08:06, Güncelleme: 17.10.2021 - 08:06
 

BAŞKAN TUTAL’IN MEVLİT KANDİLİ MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Mevlid Kandili” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

  Mübarek gün ve gecelerin insan hayatında vazgeçilmez bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Tutal alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (S.A.V)’in doğumu vesilesiyle kutlanan Mevlid Kandilinin bu özel günlerin başında yer aldığını kaydetti.   Başkan Tutal;” Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (s.a.v.) dünyayı şereflendirdiği bu mübarek gecede onun rahmet, merhamet ve adalete dayalı kuşatıcılığının yalnızca İslam ümmetini değil bütün insanlığı kapsadığını bir kez daha hatırlıyoruz.  Bu mübarek gecede inanıyorum ki yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımıza örnek alma gayreti içerisinde olacağız.   Çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızı ziyaret ederek yada telefonla arayarak gönüllerini almalıyız.   Sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru anlamalı, insanlığa doğru anlatmalıyız. O'nun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur. İnsanların en hayırlısı Hz. Peygamber binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen peygamberler silsilesinin sonuncusu, Hak din İslam’ı müjdeleyendir. Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan bugünü iyi değerlendirmeli ve O’nun arzu ettiği gibi bir yaşam tarzını hayatımıza rehber kılmalıyız.   Bu mübarek gecenin, dünyanın dört bir yanında yaşanan zulümlerin son bulmasına vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.”dedi. 
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Mevlid Kandili” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Mübarek gün ve gecelerin insan hayatında vazgeçilmez bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Tutal alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (S.A.V)’in doğumu vesilesiyle kutlanan Mevlid Kandilinin bu özel günlerin başında yer aldığını kaydetti.

 

Başkan Tutal;” Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (s.a.v.) dünyayı şereflendirdiği bu mübarek gecede onun rahmet, merhamet ve adalete dayalı kuşatıcılığının yalnızca İslam ümmetini değil bütün insanlığı kapsadığını bir kez daha hatırlıyoruz.  Bu mübarek gecede inanıyorum ki yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımıza örnek alma gayreti içerisinde olacağız.

 

Çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızı ziyaret ederek yada telefonla arayarak gönüllerini almalıyız.

 

Sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru anlamalı, insanlığa doğru anlatmalıyız. O'nun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur.

İnsanların en hayırlısı Hz. Peygamber binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen peygamberler silsilesinin sonuncusu, Hak din İslam’ı müjdeleyendir.

Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan bugünü iyi değerlendirmeli ve O’nun arzu ettiği gibi bir yaşam tarzını hayatımıza rehber kılmalıyız.

 

Bu mübarek gecenin, dünyanın dört bir yanında yaşanan zulümlerin son bulmasına vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.”dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.