ak

Polen mucizesi

Sağlık 17.11.2021 - 14:42, Güncelleme: 17.11.2021 - 14:42
 

Polen mucizesi

Polen mucize bir besini olup faydaları saymakla bitmiyor. Her gün bir tatlı kaşığı polen alırsanız etkilerini sizlerde hissedeceksiniz.

Super Besin Polenin  Faydaları Nelerdir,   Polen çiçeklerin özlerini oluşturan  tozlardır ve arılar da bu tozları yiyerek bal ve arı sütü yaparlar. Polenlerin doğal topayıcı arılardır.Polen ler arı kovanlatına kurulan polen avcıları ile toplanırlar.   Polenlerde ortalama  20-30 protein, 45 amino asitler,  25-30 doğal şekerler ve selüloz bulunur.Sük şekeri laktoz da yine polen de bulunmaktadır.Ayrıca Nişasta,fosfor, sindirim fermentleri,büyüme ve metabolizmayı uyaran  hormonlar, nükleik asitler de taşır. Örnek olarak süt içerisinde 7 çeşit amino asit varken polende 21 çeşit bulunur.   Polen tozları bitkilerin tüm kalıtsal özelliklerini taşıyan erkek hücreleridir. Bu nedenle tabiatın üstün gücünü taşırlar. Polen yemekle aslında yüzlerce bitkinin özünden faydalanmış oluyorsunuz.   Polenin yararlarını şu şekilde  sıralayabiliriz,   - Polen  yorgunluk  giderici ve metabolizmayı uyarıcıdır. -Polen sinirlilik , sinirlerdeki zayıflığın neden olduğu ruhsal sıkıntıları giderir. -Polen astım ve alerjide kullanılır, özellikle sinirsel kaynaklı astımda mutlaka tüketilmelidir. -Polen saç dökülmelerinde hücreleri besler ve dökülmeyi durdurur.(Haricen de maske olarak uygulanabilir), - Palen çok iyi bir kan yapıcıdır , - Polen bebek ve çocukların hızlı büyüme ve sağlık gelişmelerini sağlar , -Polen işitme ve görme gücünü de artırmaktadır. -Polen uyku düzensizliği ve rahatsızlıkalrının çözümünde faydalıdır. -Polen cinsel güç kazandırarak, iktidarsızlık hastalıklarında tedavi edici özelliği vardır -Şeker hastaları mutlaka tüketmeli ve denemelidirler (günde 2-3 gr)  -Polen mide ülserine faydalıdır. -Sindirim bozukluğu , bağırsak tembelliğini gidermede faydalıdır. -Polen kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde faydalıdır , -Güzel bir cilde ve tene sahip olmak isteyen kadınlar polen yiyerek kan yolu ve polen maskeleri yaparak dıştan cilt hücrelerini besleyebilirler, -Zayıflama rejimi sırasında halsizliği ve B vitaminleri eksikliğini  polen yiyerek giderebilirsiniz, -Polen uzun zamanlı hafızayı güçlendirir, zekayı artırır, -Prostat tedavisinde mükemmel bir yardımcıdır, -Polen hücre yenileyici özelliği ile vücudu gençleştirir ve dinç tutar.Bu sebeple gençlik iksiri denmiştir.     Polen Nasıl Tüketilir, Ölçüsü nedir   -Bir sıvı içerisene karıştırılarak yemek en uygunudur. Çay, süt, maden suyu, meyve suyu,yoğurt,su  gibi sıvılardan birine karıştırılarak içilir. -Ölçü olarak 1 dolu çay kaşığı polen her gün tüketilmelidir. Biraz fazla olamsında bir sakınca yoktur. -Polen ne zaman alınmalıdır ; Yemeklerden  30-60 dakika önce veya yemeklerden 1-2 saat sonra almak uygundur. Kadir Yıldız
Polen mucize bir besini olup faydaları saymakla bitmiyor. Her gün bir tatlı kaşığı polen alırsanız etkilerini sizlerde hissedeceksiniz.

Super Besin Polenin  Faydaları Nelerdir,

 

Polen çiçeklerin özlerini oluşturan  tozlardır ve arılar da bu tozları yiyerek bal ve arı sütü yaparlar. Polenlerin doğal topayıcı arılardır.Polen ler arı kovanlatına kurulan polen avcıları ile toplanırlar.

 

Polenlerde ortalama  20-30 protein, 45 amino asitler,  25-30 doğal şekerler ve selüloz bulunur.Sük şekeri laktoz da yine polen de bulunmaktadır.Ayrıca Nişasta,fosfor, sindirim fermentleri,büyüme ve metabolizmayı uyaran  hormonlar, nükleik asitler de taşır. Örnek olarak süt içerisinde 7 çeşit amino asit varken polende 21 çeşit bulunur.

 

Polen tozları bitkilerin tüm kalıtsal özelliklerini taşıyan erkek hücreleridir. Bu nedenle tabiatın üstün gücünü taşırlar. Polen yemekle aslında yüzlerce bitkinin özünden faydalanmış oluyorsunuz.

 

Polenin yararlarını şu şekilde  sıralayabiliriz,

 

- Polen  yorgunluk  giderici ve metabolizmayı uyarıcıdır.

-Polen sinirlilik , sinirlerdeki zayıflığın neden olduğu ruhsal sıkıntıları giderir.

-Polen astım ve alerjide kullanılır, özellikle sinirsel kaynaklı astımda mutlaka tüketilmelidir.

-Polen saç dökülmelerinde hücreleri besler ve dökülmeyi durdurur.(Haricen de maske olarak uygulanabilir),

- Palen çok iyi bir kan yapıcıdır ,

- Polen bebek ve çocukların hızlı büyüme ve sağlık gelişmelerini sağlar ,

-Polen işitme ve görme gücünü de artırmaktadır.

-Polen uyku düzensizliği ve rahatsızlıkalrının çözümünde faydalıdır.

-Polen cinsel güç kazandırarak, iktidarsızlık hastalıklarında tedavi edici özelliği vardır

-Şeker hastaları mutlaka tüketmeli ve denemelidirler (günde 2-3 gr)

 -Polen mide ülserine faydalıdır.

-Sindirim bozukluğu , bağırsak tembelliğini gidermede faydalıdır.

-Polen kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde faydalıdır ,

-Güzel bir cilde ve tene sahip olmak isteyen kadınlar polen yiyerek kan yolu ve polen maskeleri yaparak dıştan cilt hücrelerini besleyebilirler,

-Zayıflama rejimi sırasında halsizliği ve B vitaminleri eksikliğini  polen yiyerek giderebilirsiniz,

-Polen uzun zamanlı hafızayı güçlendirir, zekayı artırır,

-Prostat tedavisinde mükemmel bir yardımcıdır,

-Polen hücre yenileyici özelliği ile vücudu gençleştirir ve dinç tutar.Bu sebeple gençlik iksiri denmiştir.

 

 

Polen Nasıl Tüketilir, Ölçüsü nedir

 

-Bir sıvı içerisene karıştırılarak yemek en uygunudur. Çay, süt, maden suyu, meyve suyu,yoğurt,su  gibi sıvılardan birine karıştırılarak içilir.

-Ölçü olarak 1 dolu çay kaşığı polen her gün tüketilmelidir. Biraz fazla olamsında bir sakınca yoktur.

-Polen ne zaman alınmalıdır ; Yemeklerden  30-60 dakika önce veya yemeklerden 1-2 saat sonra almak uygundur.

Kadir Yıldız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.