LİHKAB’DAN BAŞKAN TUTAL’A ZİYARET

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 23.02.2022 - 11:24, Güncelleme: 23.02.2022 - 11:24
 

LİHKAB’DAN BAŞKAN TUTAL’A ZİYARET

Seydişehir Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürosu (LİHKAB) kurucuları Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı ziyaret etti.

Seydişehir de faaliyet gösteren Harita Kadastro Mühendislik Büro sahiplerinin kurmuş olduğu LİHKAB yöneticileri, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı makamında ziyaret ederek LİHKAB hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Seydişehir’de faal olarak çalışan harita mühendislerinin bir araya gelerek LİHKAB’ı kurduklarını, Seydişehir ve bölgesinde hizmet vermeye başladığını kaydeden Harita Mühendisleri “Seydişehir LİHKAB’ı ülke genelinde bulunan diğer LİHKAB’lardan ayıran en önemli özellik, faal mühendislik bürolarının birlikte hareket ederek tek LİHKAB açılmasının sağlanmasıdır. Bu birlikteliği sağlayarak kurmuş olduğumuz LİHKAB, Milli Egemenlik Caddesi No:11 adresinde hizmet vermeye başladı. Açılan büromuzda Kanun ve Yönetmelikte belirlenen kadastro teknik hizmetlerinden, tescile tâbi olan işlemlerin yapımı ile tescile tâbi olmayan işlemlerin yapım ve kontrolü gerçekleştirilecek. Bunun yanında aplikasyon, cins değişikliği, tevhid, yol geçiş izni, hatalı bağımsız düzenlenmesi, Kadastro yollarının belirlenmesi, parselin yerinde gösterilmesi gibi birçok çalışma Kadastro Müdürlüğü adına yetkili olarak yapıyoruz. Bu birlikteliğin sağlanmasında, hazırlanmasında,  resmi onay alması ve faaliyete başlamasında katkılarından dolayı şahsım ve arkadaşlarım adına Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Birlik ve beraberliğin her zaman kazanım ve başarı getirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “İlçemizde aynı mesleği icra eden, faal Harita bürolarının tek çatı altında LİHKAB olarak kurumsallaşması çok önemli ve hayırlı bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Hizmet kalitesi, hızlılık ve sorunların anında çözümü anlamında da ilçemize değer katacağına inanıyorum. Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirilen bu çalışmanın ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, bu örnek birliktelikleri için tüm mühendislerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Seydişehir Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürosu (LİHKAB) kurucuları Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı ziyaret etti.

Seydişehir de faaliyet gösteren Harita Kadastro Mühendislik Büro sahiplerinin kurmuş olduğu LİHKAB yöneticileri, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı makamında ziyaret ederek LİHKAB hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Seydişehir’de faal olarak çalışan harita mühendislerinin bir araya gelerek LİHKAB’ı kurduklarını, Seydişehir ve bölgesinde hizmet vermeye başladığını kaydeden Harita Mühendisleri “Seydişehir LİHKAB’ı ülke genelinde bulunan diğer LİHKAB’lardan ayıran en önemli özellik, faal mühendislik bürolarının birlikte hareket ederek tek LİHKAB açılmasının sağlanmasıdır. Bu birlikteliği sağlayarak kurmuş olduğumuz LİHKAB, Milli Egemenlik Caddesi No:11 adresinde hizmet vermeye başladı. Açılan büromuzda Kanun ve Yönetmelikte belirlenen kadastro teknik hizmetlerinden, tescile tâbi olan işlemlerin yapımı ile tescile tâbi olmayan işlemlerin yapım ve kontrolü gerçekleştirilecek. Bunun yanında aplikasyon, cins değişikliği, tevhid, yol geçiş izni, hatalı bağımsız düzenlenmesi, Kadastro yollarının belirlenmesi, parselin yerinde gösterilmesi gibi birçok çalışma Kadastro Müdürlüğü adına yetkili olarak yapıyoruz. Bu birlikteliğin sağlanmasında, hazırlanmasında,  resmi onay alması ve faaliyete başlamasında katkılarından dolayı şahsım ve arkadaşlarım adına Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğin her zaman kazanım ve başarı getirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “İlçemizde aynı mesleği icra eden, faal Harita bürolarının tek çatı altında LİHKAB olarak kurumsallaşması çok önemli ve hayırlı bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Hizmet kalitesi, hızlılık ve sorunların anında çözümü anlamında da ilçemize değer katacağına inanıyorum. Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirilen bu çalışmanın ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyor, bu örnek birliktelikleri için tüm mühendislerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.