sçim

ÇİLEK: "İLKBAHARDA DON OLAYI YAŞANABİLİR!"

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 23.02.2022 - 17:25, Güncelleme: 23.02.2022 - 17:25
 

ÇİLEK: "İLKBAHARDA DON OLAYI YAŞANABİLİR!"

Toroslar Gazetesi meteoroloji uzmanı Osman Çilek, Mart ve Nisan ayları için sıcaklıkların sıfırın altına düşebileceği ve bu nedenle don olayının yaşanabileceğinden çiftçileri uyardı.

Çilek önümüzdeki günlerdeki hava tahminleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İlkbahar yaklaşıyor, havalar ısınmaya başlıyor. Cemreler düşmeye başladı. 20.02.2022 de ilk cemre havaya düştü. İkinci cemre 27.02.2022 de suya, üçüncü cemre ise 06.03.2022 de toprağa düşecek. Cemrenin anlamı; güneşin atmosferde gökyüzü ortalarına doğru hareketiyle güneş ışınlarının yeryüzüne dik gelmesidir. Böylece hava ısınmış oluyor. İnşallah ilkbaharda da yağışların bol olmasıyla ziraat bakımından 2022 yılı çiftçilerimizin ve ziraat işleriyle uğraşanların yüzünü güldürecektir. Ancak Mart-Nisan aylarında ziraat ile uğraşan kişilerin dikkatli olması gerekir. Hava sıcaklığı bazı günlerde sıfırın altına düşecek ve don olayları yaşanacaktır. İç Anadolu da bir atasözü vardır; “Kork Aprilin Beşinden Camızı ayırır eşinden” yani Nisan ayında da don olayı yaşanabilir. İlçemizde toprak suya doymuş, bol yağış almıştır.”  
Toroslar Gazetesi meteoroloji uzmanı Osman Çilek, Mart ve Nisan ayları için sıcaklıkların sıfırın altına düşebileceği ve bu nedenle don olayının yaşanabileceğinden çiftçileri uyardı.

Çilek önümüzdeki günlerdeki hava tahminleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“İlkbahar yaklaşıyor, havalar ısınmaya başlıyor. Cemreler düşmeye başladı. 20.02.2022 de ilk cemre havaya düştü. İkinci cemre 27.02.2022 de suya, üçüncü cemre ise 06.03.2022 de toprağa düşecek.

Cemrenin anlamı; güneşin atmosferde gökyüzü ortalarına doğru hareketiyle güneş ışınlarının yeryüzüne dik gelmesidir. Böylece hava ısınmış oluyor. İnşallah ilkbaharda da yağışların bol olmasıyla ziraat bakımından 2022 yılı çiftçilerimizin ve ziraat işleriyle uğraşanların yüzünü güldürecektir.

Ancak Mart-Nisan aylarında ziraat ile uğraşan kişilerin dikkatli olması gerekir. Hava sıcaklığı bazı günlerde sıfırın altına düşecek ve don olayları yaşanacaktır.

İç Anadolu da bir atasözü vardır; “Kork Aprilin Beşinden Camızı ayırır eşinden” yani Nisan ayında da don olayı yaşanabilir. İlçemizde toprak suya doymuş, bol yağış almıştır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.