Susuz Köyü Kışları Sulu, Yazları Susuz… (VİDEOLU)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 02.03.2022 - 14:45, Güncelleme: 02.03.2022 - 14:48
 

Susuz Köyü Kışları Sulu, Yazları Susuz… (VİDEOLU)

Seydişehir’in Susuz Mahallesinde çok yağışlar olduğu zaman senede bir iki sefer çağlayan gibi akan Akçaylak ve Yağni bölgesinde akan sular görenleri hayran bırakıyor.

Akçaylak ve Yağni bölgesindeki suyun coşkulu çağlayana benzer akışını görenler; “Mahallenin adı Susuz ama akan suya bakın Maşallah.” diyerek hayranlıklarını dile getiriyor. Susuz Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Girgin ve Bu köylü Jeoloji Mühendisi Mustafa Adır ise köyün kış ayında mahallenin her tarafından su fışkırdığı halde yaz aylarında su sıkıntısı çektiklerinden yakınıyor. Susuz Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Girgin ise; “Kışları hele yağış bol olduğu zaman köyün her tarafı sudan geçilmiyor. Ama köyümüzde baraj bulunmadığından yazları hayvanları sulayacak temiz su bulamıyoruz. Debisi bol olan bu sular yaz aylarında yer altından akıp gittiğinden ihtiyacımız olduğu halde faydalanamıyoruz. Devlet yetkililerinden hiç olmazsa köyümüzün hayvanlarını sulayacak bir baraj yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Susuz Mahallesinde doğup büyüyen Jeoloji Mühendisi Mustafa Adır ise; köyünün kış aylarında su bakımından çok zengin olduğunu yazları ise arazi yapısı kireçli olduğu için bu zengin suyu yer altı sularına karıştığını belirterek yazları su sıkıntısı çektiğini ifade etti. Adır; “Kışın yer yer çağlayanları andıran dağ eteklerinden fışkıran coşkulu suların oluşturduğu manzaraya doyum olmaz. Gel gör ki böyle bir zengin suyu muhafaza edemediğimiz için yazları da köyümüz su sıkıntısı çekiyor” dedi. Şu sıralar manzarasına doyum olmayan Susuz Köyü Mezarlığı Batısında bulunan karstik kaynak Yağni, Sorkunlar Mevkii’nden geçerek Suğla Gölü’ne dökülüyor. Akçaylak ise Sorkunlar Mevkii’nin güneyinde ezikli bir fay kontağından çıkar. Oda Suğla Gölü’ne dökülüyor.
Seydişehir’in Susuz Mahallesinde çok yağışlar olduğu zaman senede bir iki sefer çağlayan gibi akan Akçaylak ve Yağni bölgesinde akan sular görenleri hayran bırakıyor.

Akçaylak ve Yağni bölgesindeki suyun coşkulu çağlayana benzer akışını görenler; “Mahallenin adı Susuz ama akan suya bakın Maşallah.” diyerek hayranlıklarını dile getiriyor.

Susuz Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Girgin ve Bu köylü Jeoloji Mühendisi Mustafa Adır ise köyün kış ayında mahallenin her tarafından su fışkırdığı halde yaz aylarında su sıkıntısı çektiklerinden yakınıyor.

Susuz Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Girgin ise; “Kışları hele yağış bol olduğu zaman köyün her tarafı sudan geçilmiyor. Ama köyümüzde baraj bulunmadığından yazları hayvanları sulayacak temiz su bulamıyoruz. Debisi bol olan bu sular yaz aylarında yer altından akıp gittiğinden ihtiyacımız olduğu halde faydalanamıyoruz. Devlet yetkililerinden hiç olmazsa köyümüzün hayvanlarını sulayacak bir baraj yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Susuz Mahallesinde doğup büyüyen Jeoloji Mühendisi Mustafa Adır ise; köyünün kış aylarında su bakımından çok zengin olduğunu yazları ise arazi yapısı kireçli olduğu için bu zengin suyu yer altı sularına karıştığını belirterek yazları su sıkıntısı çektiğini ifade etti.

Adır; “Kışın yer yer çağlayanları andıran dağ eteklerinden fışkıran coşkulu suların oluşturduğu manzaraya doyum olmaz. Gel gör ki böyle bir zengin suyu muhafaza edemediğimiz için yazları da köyümüz su sıkıntısı çekiyor” dedi.

Şu sıralar manzarasına doyum olmayan Susuz Köyü Mezarlığı Batısında bulunan karstik kaynak Yağni, Sorkunlar Mevkii’nden geçerek Suğla Gölü’ne dökülüyor.

Akçaylak ise Sorkunlar Mevkii’nin güneyinde ezikli bir fay kontağından çıkar. Oda Suğla Gölü’ne dökülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.