SUĞLA VE APA BARAJI DOLMAK ÜZERE

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 16.03.2022 - 17:06, Güncelleme: 16.03.2022 - 17:06
 

SUĞLA VE APA BARAJI DOLMAK ÜZERE

Bu sene kışın yağışlı geçmesi ve Mart ayında da ortalamanın üzerinde yağış olması Suğla Su Toplama barajı ve bu barajın beslediği Apa barajının maksimum seviyeye ulaştı.

Şuanda Suğla Su Toplama Barajında biriken suyun 200 milyon metreküpe, Apa Barajında ise 120 milyon metreküp yükseldiği, Mart ayında yağışların tahmini devam edecek olması havaların soğuk geçmesiyle ve arpa, buğday sulamalarının yapılmaması ileri günlerde Suğla Su Toplama Barajında ve Apa Barajında risk oluşturacağı öğrenildi. Uzun yıllar Apa Barajından su aktarılmayan Tuz Gölü ve Hotamış’a, bu yıl su aktarıla bileceği tahmin ediliyor. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre yaklaşık 17 yıldır Hotamış ve Tuz Gölü’ne Apa barajından su gönderilmediğini, bu yıl ise yağışların bol olması ve Mart ayının soğuk geçmesi ile tarımsal sulamaya başlanmadığından maksimum su seviyesine yaklaşan Apa barajının kapaklarının açılabileceği bildirildi.  Şu anda Apa Barajındaki su seviyesinin 120 milyon metreküpe ulaştığı, geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesinin 20 milyon metreküpe kadar düştüğü Suğla Su Toplama Barajında ise kışın yağışlı geçmesiyle rekor denecek seviyede 200 milyon metreküp su seviyesine ulaştığı öğrenildi. Şuanda Suğla Su Toplama Barajı ve Apa Barajında 40-50 milyon metreküplük daha kapasite olmasına rağmen bundan sonraki yağışlar ve tarım arazilerinin sulama için su kullanmayacaklarından bu iki barajın tamamen dolabileceği belirtiliyor. Barajların tamamen dolması halinde uzun yıllar sonra Hotamış ve Tuz Gölüne su bırakılacak.
Bu sene kışın yağışlı geçmesi ve Mart ayında da ortalamanın üzerinde yağış olması Suğla Su Toplama barajı ve bu barajın beslediği Apa barajının maksimum seviyeye ulaştı.

Şuanda Suğla Su Toplama Barajında biriken suyun 200 milyon metreküpe, Apa Barajında ise 120 milyon metreküp yükseldiği, Mart ayında yağışların tahmini devam edecek olması havaların soğuk geçmesiyle ve arpa, buğday sulamalarının yapılmaması ileri günlerde Suğla Su Toplama Barajında ve Apa Barajında risk oluşturacağı öğrenildi.
Uzun yıllar Apa Barajından su aktarılmayan Tuz Gölü ve Hotamış’a, bu yıl su aktarıla bileceği tahmin ediliyor.
Yetkililerden aldığımız bilgiye göre yaklaşık 17 yıldır Hotamış ve Tuz Gölü’ne Apa barajından su gönderilmediğini, bu yıl ise yağışların bol olması ve Mart ayının soğuk geçmesi ile tarımsal sulamaya başlanmadığından maksimum su seviyesine yaklaşan Apa barajının kapaklarının açılabileceği bildirildi. 
Şu anda Apa Barajındaki su seviyesinin 120 milyon metreküpe ulaştığı, geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesinin 20 milyon metreküpe kadar düştüğü Suğla Su Toplama Barajında ise kışın yağışlı geçmesiyle rekor denecek seviyede 200 milyon metreküp su seviyesine ulaştığı öğrenildi.
Şuanda Suğla Su Toplama Barajı ve Apa Barajında 40-50 milyon metreküplük daha kapasite olmasına rağmen bundan sonraki yağışlar ve tarım arazilerinin sulama için su kullanmayacaklarından bu iki barajın tamamen dolabileceği belirtiliyor.
Barajların tamamen dolması halinde uzun yıllar sonra Hotamış ve Tuz Gölüne su bırakılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.