ak

KARPUZ EKİMİNDE DÜŞÜŞ YAŞANIYOR (Videolu)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 18.05.2022 - 15:21, Güncelleme: 18.05.2022 - 15:28
 

KARPUZ EKİMİNDE DÜŞÜŞ YAŞANIYOR (Videolu)

Farklı aromasıyla Türkiye’de tanınmış adından söz ettiren “Bağra Karpuzunun” ekimi yarı yarıya düşüşle başladı.

Girdi fiyatlarındaki istikrarsızlık ve aşırı artış nedeniyle Bağra Karpuzu ekiminin bu yıl yarı yarıya düştüğü öğrenildi. Karpuz ekicilerinden Hasan Ünvar: “Allah bereket versin. Geçen yıl ürünümüz tarlada kalmadı. Çiftçimizin yüzünü güldürmüştü. Girdi fiyatlarının aşırı artmasından dolayı bu yıl ise ne olacağı belirsiz. Bu nedenle geçen yıl karpuz eken bazı çiftçi arkadaşlar bu sene ekmediler. Gerçekten de fidan ve gübre fiyatları çiftçiyi düşündürüyor. Buna rağmen bu senede geçen yıl olduğu gibi karpuzumuzu ekiyoruz. Allah bahtımızı açık etsin.” dedi. Geçen yıl Kumluca ve çevre köylerde 12 bin hektar alana karpuz ekildiğini bu yıl ise bu oranın 6-7 bin hektara düştüğü, bunun nedeninin de; fide ve gübre fiyatlarındaki aşırı artış ve işçi yevmiyelerindeki artışın karpuz fiyatlarına yansıyacağı düşüncesiyle karpuzun tarlada kalma korkusu olduğu belirtildi.  
Farklı aromasıyla Türkiye’de tanınmış adından söz ettiren “Bağra Karpuzunun” ekimi yarı yarıya düşüşle başladı.

Girdi fiyatlarındaki istikrarsızlık ve aşırı artış nedeniyle Bağra Karpuzu ekiminin bu yıl yarı yarıya düştüğü öğrenildi.

Karpuz ekicilerinden Hasan Ünvar: “Allah bereket versin. Geçen yıl ürünümüz tarlada kalmadı. Çiftçimizin yüzünü güldürmüştü. Girdi fiyatlarının aşırı artmasından dolayı bu yıl ise ne olacağı belirsiz. Bu nedenle geçen yıl karpuz eken bazı çiftçi arkadaşlar bu sene ekmediler. Gerçekten de fidan ve gübre fiyatları çiftçiyi düşündürüyor. Buna rağmen bu senede geçen yıl olduğu gibi karpuzumuzu ekiyoruz. Allah bahtımızı açık etsin.” dedi.

Geçen yıl Kumluca ve çevre köylerde 12 bin hektar alana karpuz ekildiğini bu yıl ise bu oranın 6-7 bin hektara düştüğü, bunun nedeninin de; fide ve gübre fiyatlarındaki aşırı artış ve işçi yevmiyelerindeki artışın karpuz fiyatlarına yansıyacağı düşüncesiyle karpuzun tarlada kalma korkusu olduğu belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.