HASTANE YÖNETİMİ BASINLA BULUŞTU

Yaşam (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 01.06.2022 - 09:49, Güncelleme: 01.06.2022 - 14:49
 

HASTANE YÖNETİMİ BASINLA BULUŞTU

Seydişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Havva Turaç Cingöz ve Seydişehir Sağlık Hizmetlerini Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği basın mensupları ile buluştu.

Yeşil Vadi Çay Bahçesinde gerçekleşen toplantıya Başhekim Uz. Dr. Havva Turaç Cingöz, Dernek Başkanı Emine Arslan, Dernek Üyeleri; Hayriye Koyuncu, Erol Şen, Mustafa Kutun, Tayfun Topcu ve basın mensupları katıldı. Toplantıda hastanenin doktor eksikliği başta olmak üzere, hastanenin sorunları ele alındı. Başhekim Uz. Dr. Havva Turaç Cingöz hastanenin durumu hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Dernek başkanı Emine Arslan ise; Devlet hastanemizi daha iyi bir konuma getirmek için birlikte çalışmanın önemine değinerek basın mensuplarından destek istedi. Başhekim Cingöz: “Devlet Hastanemizde Genel Cerrahi, Nöroloji, Psikiyatri, Acil Uzmanımız ve Aile Hekimimiz maalesef eksik. Biz yakın zamanda bu talebi İl Sağlık Müdürlüğüne bildirdik. Bildirmeye de devam edeceğiz. Doktorların ilçe hastanemize gelmemesi veya gelen doktorların gitmesindeki en büyük etken döner sermaye. Biz uzman doktor kadromuzu tamamlarsak döner sermaye sorunumuz kalmayacak. Hastanemizin fiziki yapısı da 2. ek bina bittiği zaman bu sorunda çözülmüş olacak. Biz doktor eksikliğinde ilk adımın şehir dışındaki Seydişehirli doktorlarımızı buradaki devlet hastanemize davet ederek başlamalıyız. Burada herkese iş düşüyor. Siz basın vasıtasıyla doktorlarımızı kendi memleketlerinde hizmet etmeye davet ediyoruz.” dedi. Dernek Başkanı Emine Arslan ise; “Devlet Hastanesindeki öncelikli sorunun doktor eksikliği olduğunu biliyoruz. Siz basının ve kamuoyunun desteğiyle bu eksiklik giderildikten sonra gelen doktorları Seydişehir’de tutabilmek için gayret göstereceğiz. Hastanenin diğer sıkıntılarının da hep birlikte çalışarak üstesinden gelebiliriz” şeklinde konuştu. Dernek Yönetim Üyesi Erol Şen “Daha önce Sağlık Bakanı Yardımcıları ve Konya Milletvekili Orhan Erdem ziyaret edilerek doktor eksiği konusu kendilerine aktarılmış ve gerekli destek istenmişti. Şimdi Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta Hanımefendi vasıtası ile Sağlık Bakanımızdan randevu almaya çalışıyoruz. Sağlık Bakanımıza ulaşabildiğimiz zaman başta doktor eksikliği olmak üzere diğer sıkıntıları da birinci ağızdan iletme imkanımız olacak.” dedi. Hastane yönetimi ile basın buluşması basın mensuplarının hastane ile ilgili görüşleri alınarak sona erdi.  
Seydişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Havva Turaç Cingöz ve Seydişehir Sağlık Hizmetlerini Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği basın mensupları ile buluştu.

Yeşil Vadi Çay Bahçesinde gerçekleşen toplantıya Başhekim Uz. Dr. Havva Turaç Cingöz, Dernek Başkanı Emine Arslan, Dernek Üyeleri; Hayriye Koyuncu, Erol Şen, Mustafa Kutun, Tayfun Topcu ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda hastanenin doktor eksikliği başta olmak üzere, hastanenin sorunları ele alındı. Başhekim Uz. Dr. Havva Turaç Cingöz hastanenin durumu hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Dernek başkanı Emine Arslan ise; Devlet hastanemizi daha iyi bir konuma getirmek için birlikte çalışmanın önemine değinerek basın mensuplarından destek istedi.

Başhekim Cingöz: “Devlet Hastanemizde Genel Cerrahi, Nöroloji, Psikiyatri, Acil Uzmanımız ve Aile Hekimimiz maalesef eksik. Biz yakın zamanda bu talebi İl Sağlık Müdürlüğüne bildirdik. Bildirmeye de devam edeceğiz. Doktorların ilçe hastanemize gelmemesi veya gelen doktorların gitmesindeki en büyük etken döner sermaye. Biz uzman doktor kadromuzu tamamlarsak döner sermaye sorunumuz kalmayacak. Hastanemizin fiziki yapısı da 2. ek bina bittiği zaman bu sorunda çözülmüş olacak. Biz doktor eksikliğinde ilk adımın şehir dışındaki Seydişehirli doktorlarımızı buradaki devlet hastanemize davet ederek başlamalıyız. Burada herkese iş düşüyor. Siz basın vasıtasıyla doktorlarımızı kendi memleketlerinde hizmet etmeye davet ediyoruz.” dedi.

Dernek Başkanı Emine Arslan ise; “Devlet Hastanesindeki öncelikli sorunun doktor eksikliği olduğunu biliyoruz. Siz basının ve kamuoyunun desteğiyle bu eksiklik giderildikten sonra gelen doktorları Seydişehir’de tutabilmek için gayret göstereceğiz. Hastanenin diğer sıkıntılarının da hep birlikte çalışarak üstesinden gelebiliriz” şeklinde konuştu.

Dernek Yönetim Üyesi Erol Şen “Daha önce Sağlık Bakanı Yardımcıları ve Konya Milletvekili Orhan Erdem ziyaret edilerek doktor eksiği konusu kendilerine aktarılmış ve gerekli destek istenmişti. Şimdi Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta Hanımefendi vasıtası ile Sağlık Bakanımızdan randevu almaya çalışıyoruz. Sağlık Bakanımıza ulaşabildiğimiz zaman başta doktor eksikliği olmak üzere diğer sıkıntıları da birinci ağızdan iletme imkanımız olacak.” dedi.

Hastane yönetimi ile basın buluşması basın mensuplarının hastane ile ilgili görüşleri alınarak sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.