TRAFİK SORUNUNA HALKIN TALEPLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİM

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 13.06.2022 - 10:38, Güncelleme: 13.06.2022 - 10:38
 

TRAFİK SORUNUNA HALKIN TALEPLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİM

Ali Saylam Köşe Yazısı

Köşe yazılarımda mümkün olduğunca halkın taleplerini dile getirmeye çalışıyorum. Bu hafta marketler zincirine bağlı bir mağazanın önünde malzeme indiren tır şoförü ve marketçilerin münakaşasından bir vatandaşımız şikâyetçi oldu. Sivil Toplum Örgütleri temsilcisi olarak benimde katıldığım güvenlik ve huzur toplantılarında Seydişehir'in trafik sorunu birinci sorun olarak Kaymakamlığın önderliğinde Belediye, İlçe Emniyet, İlçe Jandarma kurum amirleriyle birlikte ele alınıyor. Yine bu konuda kavşaklardaki trafik ışıklarının aktif hale getirilmesi önerisi ise katıldığım toplantılarda gündeme geldi. Aktif hale geldiği zaman kavşakta uzun araç kuyrukları oluştuğundan uygun bulunmadı. Şunu demek istiyorum, bu sorunu yok saymıyoruz ama bu tür toplantılarda uzun vadeli çözümlerde düşünülüyor. Bende bu konuyla ilgili pratik kısa vadeli çözüm önerilerimi sizlerle paylaşmak istedim. Kargo şirketlerinin depo ve bürolarının bir arada bulunması ve bunların genellikle trafiğin yoğun olduğu merkezi caddelerde olması, trafik ve yaya akışını olumsuz etkiliyor ve yer yer apartman sakinleriyle tatsızlık yaşanıyor. Bu kargo şirketlerin depolarının kenar mahalleler ve şehir dışına taşınması gerekiyor. Ayrıca geniş bir garaja sahip Seydişehir Taşıyıcılar Kooperatifine ait ve diğer özel kamyon ve tırların yol kenarına park edilmesi de hem görüntü kirliliği hem de trafik akışı açısından sorun yaratıyor. Burada da en büyük iş Trafik ekiplerine düşüyor. Bu genel trafik sorunun en önemli çözümü otopark. Otopark konusunda ise son yıllarda Belediyemizin, eski cezaevi alanı, Muallimhane Camisinin yanındaki kendileri tarafından kamulaştırılan alan ve son olarakta eski Jandarmanın olduğu alanın şimdilik otopark yapılması köklü olmasa da kısmi bir çözüm olarak görülebilir. Bu konuya girmişken anti parantez Seydişehir Belediyesi'nin caddelerde araç yoğunluğunu azaltmak için paralı otoparka çevirmesi işe yaramıştı. Ama bu uygulama mahkemeye taşınarak iptal edildi. En ciddi ve uzun vadeli önerimde şehir merkezlerinde kentsel dönüşümün trafiği rahatlatacak bir şekilde yapılması. Bu noktada da Belediye binası başta olmak üzere KOSKİ, Polis Karakolu, İlçe Tarım binasının ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün şehir dışına taşınmasındaki örnek gibi bir kentsel dönüşüm yapılması şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu rahatlatacağını düşünüyorum. Birde git gide bisiklet şehri olan şehrimizin, araç kullanma yerine bisiklet kullanmaları özendirilmeli ve bisiklet sürme alanlarının genişletilmesi de önerilerimin arasında… Bir şehrin trafik sorunu bitmez. Bu güzel ilçemizde bu önemli sorunu hafifletmek için yetkililerin önerilerimizi dikkate alınması umuduyla…
Ali Saylam Köşe Yazısı

Köşe yazılarımda mümkün olduğunca halkın taleplerini dile getirmeye çalışıyorum.

Bu hafta marketler zincirine bağlı bir mağazanın önünde malzeme indiren tır şoförü ve marketçilerin münakaşasından bir vatandaşımız şikâyetçi oldu.

Sivil Toplum Örgütleri temsilcisi olarak benimde katıldığım güvenlik ve huzur toplantılarında Seydişehir'in trafik sorunu birinci sorun olarak Kaymakamlığın önderliğinde Belediye, İlçe Emniyet, İlçe Jandarma kurum amirleriyle birlikte ele alınıyor.

Yine bu konuda kavşaklardaki trafik ışıklarının aktif hale getirilmesi önerisi ise katıldığım toplantılarda gündeme geldi. Aktif hale geldiği zaman kavşakta uzun araç kuyrukları oluştuğundan uygun bulunmadı.

Şunu demek istiyorum, bu sorunu yok saymıyoruz ama bu tür toplantılarda uzun vadeli çözümlerde düşünülüyor.

Bende bu konuyla ilgili pratik kısa vadeli çözüm önerilerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Kargo şirketlerinin depo ve bürolarının bir arada bulunması ve bunların genellikle trafiğin yoğun olduğu merkezi caddelerde olması, trafik ve yaya akışını olumsuz etkiliyor ve yer yer apartman sakinleriyle tatsızlık yaşanıyor.

Bu kargo şirketlerin depolarının kenar mahalleler ve şehir dışına taşınması gerekiyor. Ayrıca geniş bir garaja sahip Seydişehir Taşıyıcılar Kooperatifine ait ve diğer özel kamyon ve tırların yol kenarına park edilmesi de hem görüntü kirliliği hem de trafik akışı açısından sorun yaratıyor.

Burada da en büyük iş Trafik ekiplerine düşüyor.

Bu genel trafik sorunun en önemli çözümü otopark.

Otopark konusunda ise son yıllarda Belediyemizin, eski cezaevi alanı, Muallimhane Camisinin yanındaki kendileri tarafından kamulaştırılan alan ve son olarakta eski Jandarmanın olduğu alanın şimdilik otopark yapılması köklü olmasa da kısmi bir çözüm olarak görülebilir.

Bu konuya girmişken anti parantez Seydişehir Belediyesi'nin caddelerde araç yoğunluğunu azaltmak için paralı otoparka çevirmesi işe yaramıştı. Ama bu uygulama mahkemeye taşınarak iptal edildi.

En ciddi ve uzun vadeli önerimde şehir merkezlerinde kentsel dönüşümün trafiği rahatlatacak bir şekilde yapılması.

Bu noktada da Belediye binası başta olmak üzere KOSKİ, Polis Karakolu, İlçe Tarım binasının ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün şehir dışına taşınmasındaki örnek gibi bir kentsel dönüşüm yapılması şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu rahatlatacağını düşünüyorum.

Birde git gide bisiklet şehri olan şehrimizin, araç kullanma yerine bisiklet kullanmaları özendirilmeli ve bisiklet sürme alanlarının genişletilmesi de önerilerimin arasında…

Bir şehrin trafik sorunu bitmez.

Bu güzel ilçemizde bu önemli sorunu hafifletmek için yetkililerin önerilerimizi dikkate alınması umuduyla…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
hüseyin
(13.06.2022 19:40 - #574)
pazar yerinin kent dışına taşınması gerekli orasıda ücretsiz otopark olmalı, daha sonra merkez ilkokulu kaldırılmalı ücretsiz otopark olmalı, yeşil vadi ve askerlik şubesi, kaldırılıp ÜCRETSİZ OTOPARK olmali diye düşünüyorrum o zaman trafik sorunu çözülür,eski garajdaki sıkıntı içinde doğancı park,ın kaldırılıp yerine ÜCRETSİZ OTOPARK yapılmalı.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.