MÜEBBET HAPİSLE YARGILANAN FATMA KOÇ SERBEST BIRAKILDI

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 22.06.2022 - 17:08, Güncelleme: 24.06.2022 - 23:26
 

MÜEBBET HAPİSLE YARGILANAN FATMA KOÇ SERBEST BIRAKILDI

Beyşehir'de yaşayan ve eşinden uzun süredir şiddet gören Fatma Koç, Ocak ayında eşiyle arasında çıkan kavga sonucunda eşi Mehmet Koç'u öldürmüştü. Seydişehir Cezaevinde yatmakta olan 3 çocuk annesi Fatma Koç bugün Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez duruşma karşısına çıktı ve tahliye edildi.

Hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan dava açılan Fatma Koç, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkartıldı. Mahkeme heyeti duruşmada önce tarafları dinledi. Davaya katılarak şikayetçi olmadığını söyleyen Mustafa Koç’un annesi Güllü Koç, “Ona oğlum demekten utanıyorum. Çok eziyet eden biriydi. Ben gelinimden şikayetçi değilim o karıncayı bile incitmeyen bir kadın. Oğlumun yanında ona 24 yıl katlandı. Ben gelinimin tahliyesini istiyorum.” dedi.     Fatma Koç’un oğlu Emrullah Koç duruşmadaki ifadesinde, “Babam sürekli eziyet ederdi, döverdi, alkol alırdı. Annem sürekli engel olmaya çalışırdı. Olay günü alkollü geldi. Annem ve ben kolundan tutup içeri aldık. Tuvalete gitti duvardaki örümceği görmüş. Kardeşimi çağırdı, kafasından tutup duvara vurdu. Sonra kardeşimi kafasını duvara vura vura götürdü. Kardeşimi kurtarmaya çalıştım, baba vurma dedim. ‘Ölsün gebersin’ dedi. Annem mutfaktan bıçağı alıp babama gösterdi. ‘Çocukları bırak’ dedi. Annemin üzerine gitti, annem bıçağı savurdu. Annem bir daha savurdu, o sırada babam tokat attı. Annem savurduğu bıçağı görmeden o sırada bıçak göğsüne gelmiş. Babam göğsünü tutarak içeri girdi annem bağırmaya başladı. ‘Çocuklar yardım edin’ dedi ambulans geldi. O sırada babam ölmüştü” dedi.  Kızı Handegül Koç (17) ise “Babam devamlı alkollü gelirdi. OIay günü babam eve küfrederek geldi. Bana kapıda ‘bana niye bakmıyorsun’ diyerek tokat attı. Annemden para istedi. Annem ‘nereden bulayım’ dedi. Babam anneme yumruk ve tokat attı. Beni duvara çarptı. Annem bıçağı korkutmak amaçlı aldı. Annem kimseye zarar verecek biri değil. Sonra bıçağı savurdu göğsüne battı. Babam annemin elinden tuttu bıçak yere düştü. Babam göğsünü tutarak odaya gitti annem bağırdı ‘babanıza bir şey oldu’ dedi. Sonra ben babaannemlere haber verdim” şeklinde konuştu.  Tarafların ifadelerinin ardından mahkeme heyeti ara kararını açıklayarak Fatma Koç’un tahliyesine ve tutuksuz yargılanmasına karar verdi.  Beyşehirli kadınlar, Koç'a destek vermek için duruşma öncesi Seydişehir Adliyesi önünde bulunarak burada pankartlarla kendisine destek olmuşlardı. Tahliye kararını büyük sevinçle karşılayan Koç'un yakınları ve onu desteklemeye gelen bayanlar: "Adalet yerini buldu. Yetkililere çok teşekkür ederiz. Verdikleri karara çok sevindik. En çokta Fatma'nın çocuklarına kavuşacağını bilmek bizi çok mutlu etti." dediler.
Beyşehir'de yaşayan ve eşinden uzun süredir şiddet gören Fatma Koç, Ocak ayında eşiyle arasında çıkan kavga sonucunda eşi Mehmet Koç'u öldürmüştü. Seydişehir Cezaevinde yatmakta olan 3 çocuk annesi Fatma Koç bugün Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez duruşma karşısına çıktı ve tahliye edildi.

Hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan dava açılan Fatma Koç, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkartıldı. Mahkeme heyeti duruşmada önce tarafları dinledi. Davaya katılarak şikayetçi olmadığını söyleyen Mustafa Koç’un annesi Güllü Koç, “Ona oğlum demekten utanıyorum. Çok eziyet eden biriydi. Ben gelinimden şikayetçi değilim o karıncayı bile incitmeyen bir kadın. Oğlumun yanında ona 24 yıl katlandı. Ben gelinimin tahliyesini istiyorum.” dedi.    

Fatma Koç’un oğlu Emrullah Koç duruşmadaki ifadesinde, “Babam sürekli eziyet ederdi, döverdi, alkol alırdı. Annem sürekli engel olmaya çalışırdı. Olay günü alkollü geldi. Annem ve ben kolundan tutup içeri aldık. Tuvalete gitti duvardaki örümceği görmüş. Kardeşimi çağırdı, kafasından tutup duvara vurdu. Sonra kardeşimi kafasını duvara vura vura götürdü. Kardeşimi kurtarmaya çalıştım, baba vurma dedim. ‘Ölsün gebersin’ dedi. Annem mutfaktan bıçağı alıp babama gösterdi. ‘Çocukları bırak’ dedi. Annemin üzerine gitti, annem bıçağı savurdu. Annem bir daha savurdu, o sırada babam tokat attı. Annem savurduğu bıçağı görmeden o sırada bıçak göğsüne gelmiş. Babam göğsünü tutarak içeri girdi annem bağırmaya başladı. ‘Çocuklar yardım edin’ dedi ambulans geldi. O sırada babam ölmüştü” dedi. 
Kızı Handegül Koç (17) ise “Babam devamlı alkollü gelirdi. OIay günü babam eve küfrederek geldi. Bana kapıda ‘bana niye bakmıyorsun’ diyerek tokat attı. Annemden para istedi. Annem ‘nereden bulayım’ dedi. Babam anneme yumruk ve tokat attı. Beni duvara çarptı. Annem bıçağı korkutmak amaçlı aldı. Annem kimseye zarar verecek biri değil. Sonra bıçağı savurdu göğsüne battı. Babam annemin elinden tuttu bıçak yere düştü. Babam göğsünü tutarak odaya gitti annem bağırdı ‘babanıza bir şey oldu’ dedi. Sonra ben babaannemlere haber verdim” şeklinde konuştu. 
Tarafların ifadelerinin ardından mahkeme heyeti ara kararını açıklayarak Fatma Koç’un tahliyesine ve tutuksuz yargılanmasına karar verdi. 

Beyşehirli kadınlar, Koç'a destek vermek için duruşma öncesi Seydişehir Adliyesi önünde bulunarak burada pankartlarla kendisine destek olmuşlardı.

Tahliye kararını büyük sevinçle karşılayan Koç'un yakınları ve onu desteklemeye gelen bayanlar: "Adalet yerini buldu. Yetkililere çok teşekkür ederiz. Verdikleri karara çok sevindik. En çokta Fatma'nın çocuklarına kavuşacağını bilmek bizi çok mutlu etti." dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.