DOKTOR EKSİKLİĞİNİN PÜF NOKTASI…

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 04.07.2022 - 11:14, Güncelleme: 04.07.2022 - 11:14
 

DOKTOR EKSİKLİĞİNİN PÜF NOKTASI…

Ali Saylam Köşe Yazısı

Son günlerde doktor yetersizliğinde hastane idaresi, siyasi irade, yeni göreve gelen hastane derneği ve kamuoyunun yoğun çabalarının sonucu Sağlık Bakanına kadar ulaşılarak 9 uzman doktorun atanması bu sorunu gidermede yeterli mi bilemiyorum. Esas sıkıntının gelen doktorların gidişlerinin önlenmesi ve dışardaki doktorlarında tayinlerinde Seydişehir’i tercih etmeleri hastanemizde yeterli doktorun olmasında çok önemli. Bu anlamda dışarda görev yapan Seydişehirli bir doktor arkadaşımızın bizlere ulaştırdığı görüşlerini siz okuyucularımla paylaşmak istedim. Sayın doktor bey, hekimlere rahat huzurlu bir çalışma ortamı sağlanmasının önemine değinerek ‘Çalıştığı yerde mutluysa niye gitsin?’ sorusunu sorarak bu sıkıntının Seydişehir halkıyla ilişkili olmadığını huzur olursa maddi sorunların daha geri plana itilebileceğinin altını çizmiş. Kendisinin Seydişehir’i tercih etmemekteki korkusunun da çok sevdiği memleketinden kızarak, küserek belki de kırılarak ayrılmayı göze alamadığını belirtmiş. Artık hastane sorununun halledilmesi noktasında miskin miskin oturmak yerine birlikte harekete geçmiş yoğun bir çaba var. Bu gayretin doktor atamasında semeresinde gördük. Bu sorunun yukarıda da belirtildiği gibi can alıcı noktası; hekimlerimizin Seydişehir’den kaçışını önlemek için başta hastane derneğine, hastane idarecilerimize, siyasi ve kamuoyuna hekimlerin rahat edilmesi konusunda işbirliği içerisinde çaba göstermeye odaklanmaya davet ediyoruz. Ayrıca ilçemizden yetişmiş şuanda kariyer olarak iyi yerde bulunan Seydişehir’i çok sevdiklerini bildiğim doktor hemşerilerimizin de ilçemizi tercih etmelerini bekliyoruz. Bence ilçemizde görev yapan ve yapacak olan doktorlarımızın; Ankara’ya ve sahile yakın olan, eğitim imkanlarının iyi olduğu sakin ve güvenli bir şehirde sosyal imkanları bazı illerde dahi olmayan fiziki ve sosyal şartları oldukça iyi, doğal güzellikleri bulunan, yaşamın kolay olduğu güzel ilçemizde, büyükşehirlere göre daha huzurlu olacaklarına inanıyorum. Seydişehir halkımızın hekimi rencide edecek kaba davranışlarda bulunmayacağını, misafirperver olduğunu (istisnalar kaideyi bozmaz) eğer doktorlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda çalışmalarındaki eksiklikler giderilirse en kısa zamanda doktor eksikliğimizin en azından vasat bir noktaya geleceğine inanıyorum.  
Ali Saylam Köşe Yazısı

Son günlerde doktor yetersizliğinde hastane idaresi, siyasi irade, yeni göreve gelen hastane derneği ve kamuoyunun yoğun çabalarının sonucu Sağlık Bakanına kadar ulaşılarak 9 uzman doktorun atanması bu sorunu gidermede yeterli mi bilemiyorum.

Esas sıkıntının gelen doktorların gidişlerinin önlenmesi ve dışardaki doktorlarında tayinlerinde Seydişehir’i tercih etmeleri hastanemizde yeterli doktorun olmasında çok önemli.

Bu anlamda dışarda görev yapan Seydişehirli bir doktor arkadaşımızın bizlere ulaştırdığı görüşlerini siz okuyucularımla paylaşmak istedim.

Sayın doktor bey, hekimlere rahat huzurlu bir çalışma ortamı sağlanmasının önemine değinerek ‘Çalıştığı yerde mutluysa niye gitsin?’ sorusunu sorarak bu sıkıntının Seydişehir halkıyla ilişkili olmadığını huzur olursa maddi sorunların daha geri plana itilebileceğinin altını çizmiş.

Kendisinin Seydişehir’i tercih etmemekteki korkusunun da çok sevdiği memleketinden kızarak, küserek belki de kırılarak ayrılmayı göze alamadığını belirtmiş.

Artık hastane sorununun halledilmesi noktasında miskin miskin oturmak yerine birlikte harekete geçmiş yoğun bir çaba var.

Bu gayretin doktor atamasında semeresinde gördük.

Bu sorunun yukarıda da belirtildiği gibi can alıcı noktası; hekimlerimizin Seydişehir’den kaçışını önlemek için başta hastane derneğine, hastane idarecilerimize, siyasi ve kamuoyuna hekimlerin rahat edilmesi konusunda işbirliği içerisinde çaba göstermeye odaklanmaya davet ediyoruz.

Ayrıca ilçemizden yetişmiş şuanda kariyer olarak iyi yerde bulunan Seydişehir’i çok sevdiklerini bildiğim doktor hemşerilerimizin de ilçemizi tercih etmelerini bekliyoruz.

Bence ilçemizde görev yapan ve yapacak olan doktorlarımızın; Ankara’ya ve sahile yakın olan, eğitim imkanlarının iyi olduğu sakin ve güvenli bir şehirde sosyal imkanları bazı illerde dahi olmayan fiziki ve sosyal şartları oldukça iyi, doğal güzellikleri bulunan, yaşamın kolay olduğu güzel ilçemizde, büyükşehirlere göre daha huzurlu olacaklarına inanıyorum.

Seydişehir halkımızın hekimi rencide edecek kaba davranışlarda bulunmayacağını, misafirperver olduğunu (istisnalar kaideyi bozmaz) eğer doktorlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda çalışmalarındaki eksiklikler giderilirse en kısa zamanda doktor eksikliğimizin en azından vasat bir noktaya geleceğine inanıyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.