Yabancı Damattan Kurban Temalı Grafiti (Videolu)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 08.07.2022 - 10:37, Güncelleme: 08.07.2022 - 14:53
 

Yabancı Damattan Kurban Temalı Grafiti (Videolu)

Beş ay önce Seydişehir’de yaşayan Esra Erol ile dünya evine girerek Seydişehir’e yerleşen Brezilya’lı Luis Henrique Souza Da Silva Kurban Bayramı’na özel duvar boyaması yaptı.

Seydişehir’de internet üzerinden Portekizce ve İngilizce dersi veren 28 yaşındaki Luis Henrique Souza Da Silva ve eşi, Seydişehir Organize Sanayide PVC fabrikasının sahibi Hasan Erol'un kızı ve aynı zamanda ihracat müdürü Esra hanım ile beraber Hacı Seyit Ali Mahallesi Arasta Çarşısındaki otoparkın duvarına Kurban temalı koç grafitisi yaptı. Bu çalışmanın iki gün süreceğini belirten Luis Henrique Souza Da Silva; Kurban Bayramı’nın dini açıdan ve sosyal açıdan çok önemli olduğunu belirterek ilk kez Müslüman bir ülkede kurban bayramı geçireceği için bu grafitiyi yaptığını söyledi. Luis “Grafiti yapmayı ilk 15 yaşlarında kendi ülkemden öğrendim. Okulda bir projede kendimi denedim sonrasında arkadaşlarımla sokakta resim yapmaya başladık. O zamanlar benim için arkadaşlarımla yaptığım bir hobiydi. Ama bir müddet sonra profesyonel olarak yapmaya başladım. Grafiti sayesinde yaşadığım şehirde birçok yer öğrendim. Şimdi ise Seydişehir’de yapıyorum” dedi. Kurban figürlü grafiti yapma nedenini şöyle anlatan Luis “Bu benim Müslüman bir ülkede ilk Kurban Bayramım. Ben 8 yıldan beri Müslümanım. Brezilya’da da Kurban Bayramı var Müslümanlar için ama buradaki gibi değil ülkede buradaki kutlama yok tatil olmuyor. Mesela Brezilya da hayvanların kurban edilişini görmek çok zor. Çocukların bunu görmesi mümkün değil. Diğer insanlarla kurban eti paylaşılması zor. Kurban Bayramı dini açıdan çok önemli sosyal açıdan da önemli. Mesela bütün aile hep beraber olacağız, birkaç gün dinleneceğiz. Yiyeceklerimizi paylaşacağız mutlu olacağız. Bu grafitiyi yapmamı istememin sebebi de aslında bunun bir parçası insanlarla paylaşmak” dedi.
Beş ay önce Seydişehir’de yaşayan Esra Erol ile dünya evine girerek Seydişehir’e yerleşen Brezilya’lı Luis Henrique Souza Da Silva Kurban Bayramı’na özel duvar boyaması yaptı.

Seydişehir’de internet üzerinden Portekizce ve İngilizce dersi veren 28 yaşındaki Luis Henrique Souza Da Silva ve eşi, Seydişehir Organize Sanayide PVC fabrikasının sahibi Hasan Erol'un kızı ve aynı zamanda ihracat müdürü Esra hanım ile beraber Hacı Seyit Ali Mahallesi Arasta Çarşısındaki otoparkın duvarına Kurban temalı koç grafitisi yaptı.

Bu çalışmanın iki gün süreceğini belirten Luis Henrique Souza Da Silva; Kurban Bayramı’nın dini açıdan ve sosyal açıdan çok önemli olduğunu belirterek ilk kez Müslüman bir ülkede kurban bayramı geçireceği için bu grafitiyi yaptığını söyledi.

Luis “ Grafiti yapmayı ilk 15 yaşlarında kendi ülkemden öğrendim. Okulda bir projede kendimi denedim sonrasında arkadaşlarımla sokakta resim yapmaya başladık. O zamanlar benim için arkadaşlarımla yaptığım bir hobiydi. Ama bir müddet sonra profesyonel olarak yapmaya başladım. Grafiti sayesinde yaşadığım şehirde birçok yer öğrendim. Şimdi ise Seydişehir’de yapıyorum” dedi.

Kurban figürlü grafiti yapma nedenini şöyle anlatan Luis “Bu benim Müslüman bir ülkede ilk Kurban Bayramım. Ben 8 yıldan beri Müslümanım. Brezilya’da da Kurban Bayramı var Müslümanlar için ama buradaki gibi değil ülkede buradaki kutlama yok tatil olmuyor. Mesela Brezilya da hayvanların kurban edilişini görmek çok zor. Çocukların bunu görmesi mümkün değil. Diğer insanlarla kurban eti paylaşılması zor. Kurban Bayramı dini açıdan çok önemli sosyal açıdan da önemli. Mesela bütün aile hep beraber olacağız, birkaç gün dinleneceğiz. Yiyeceklerimizi paylaşacağız mutlu olacağız. Bu grafitiyi yapmamı istememin sebebi de aslında bunun bir parçası insanlarla paylaşmak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.