BAŞKAN MEHMET TUTAL, 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 24.07.2022 - 13:49, Güncelleme: 02.10.2022 - 22:22
 

BAŞKAN MEHMET TUTAL, 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak basın mensuplarının bayramını kutladı.

Başkan Tutal, geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantıda basının çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti. Basının, insanların bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmasını sağladığını kaydeden Başkan Tutal, toplumun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini, bunu mümkün kılabilmek için de özgür bir basına ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Mesai kavramı gözetmeksizin icra edilen gazetecilik mesleğinin kendi içinde barındırdığı mesleki etik anlayışı, tüm toplum kesimlerini ilgilendirdiği  için ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Başkan Tutal, “Halkımızın, gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini özgürce ifade etmesindeki en etkili araç olan Türk basını, bundan 109 yıl önce başlayan süreçle halk adına dördüncü kuvvet olma gücüne erişmiştir. Çağdaş toplumların, en önemli özelliklerinden birisi olan farklı düşünce ve görüşlerin toplumda yer bularak kendini ifade edebilmesi adına son derece önemli ve zor bir görevi ifa eden basın kuruluşları ve basın mensupları, bizlerin toplumsal olaylara ve yarattığı sonuçlarına farklı pencerelerden bakmamızı sağlamaktadırlar. Doğru ve hızlı haber verme, kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirmektedir.Yerel basının güçlü olması, görevini rahat bir ortamda ve güven verici şekilde yerine getirecek imkanlara kavuşması, basın yayın kuruluşlarımızın ve ilçemizin kazancı olacaktır. İletişim ve teknoloji çağında, yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, tüm dünyadaki gelişmelerle bizi bilgilendirmekte, önemli bir görev ve sorumluluğu üstlenmektedir.  İlçemizdeki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların, ilçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır" dedi. Bu duygu ve düşüncelerle, mesleklerini icra ederken hayatlarını kaybeden basın şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ulusal ve yerel gelişmelerden halkımızı objektif bir şekilde haberdar eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak basın mensuplarının bayramını kutladı.

Başkan Tutal, geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantıda basının çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti. Basının, insanların bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmasını sağladığını kaydeden Başkan Tutal, toplumun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini, bunu mümkün kılabilmek için de özgür bir basına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Mesai kavramı gözetmeksizin icra edilen gazetecilik mesleğinin kendi içinde barındırdığı mesleki etik anlayışı, tüm toplum kesimlerini ilgilendirdiği  için ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Başkan Tutal, “Halkımızın, gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini özgürce ifade etmesindeki en etkili araç olan Türk basını, bundan 109 yıl önce başlayan süreçle halk adına dördüncü kuvvet olma gücüne erişmiştir. Çağdaş toplumların, en önemli özelliklerinden birisi olan farklı düşünce ve görüşlerin toplumda yer bularak kendini ifade edebilmesi adına son derece önemli ve zor bir görevi ifa eden basın kuruluşları ve basın mensupları, bizlerin toplumsal olaylara ve yarattığı sonuçlarına farklı pencerelerden bakmamızı sağlamaktadırlar.

Doğru ve hızlı haber verme, kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirmektedir.Yerel basının güçlü olması, görevini rahat bir ortamda ve güven verici şekilde yerine getirecek imkanlara kavuşması, basın yayın kuruluşlarımızın ve ilçemizin kazancı olacaktır. İletişim ve teknoloji çağında, yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, tüm dünyadaki gelişmelerle bizi bilgilendirmekte, önemli bir görev ve sorumluluğu üstlenmektedir.  İlçemizdeki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların, ilçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır" dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle, mesleklerini icra ederken hayatlarını kaybeden basın şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ulusal ve yerel gelişmelerden halkımızı objektif bir şekilde haberdar eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.