TUTAL:"BİZ YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ VE ARKASINDAYIZ"

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 01.08.2022 - 10:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 10:21
 

TUTAL:"BİZ YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ VE ARKASINDAYIZ"

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal son günlerde kamuoyunda yapılan asılsız tezviratların gerçekliği yansıtmadığı kaydetti.

Başkan Tutal, iki yıl önce bölge Kaymakamları ve Bölge Belediye Başkanları ve MÜSİAD Başkanı ile Konya’da otomotiv yedek parça sektöründe imalat yapan Aydınlar Ticaret A.Ş.’yi ziyaret ettiklerini ve yapacakları yatırım konusunda bir sıkıntı olmadığı belirtti. Başkan Tutal,” Bölge Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızla birlikte 2020 yılı Ocak ayında Aydınlar Yedek Parça Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın’ı ziyaret ettik. Konya Organize Sanayisinde Otomotiv yedek parça sektöründe imalat yapan Türkiye’nin en önemli ihracat firmalarından biri olan  Aydınlar A.Ş. kendi arsaları olduğu için Konya’da  parça üretmeye ve yatırım yapmaya devam edecek olup yine Alüminyum için Seydişehir’e ileride yatırım yapacaklar. Bu konunun takipçisiyiz. Kendileri ile görüşmelerimiz bu yönde devam ediyor. Bölge Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızla, MÜSİAD Başkanımızla  birlikte bölgesel kalkınma konusunda da her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizde yapılması  planlanan yatırım konusunda bir her zaman desteğe hazırız. Termal yatırımlar konusunda ise hiçbir sıkıntımız yok. Yatırımcılarımızın istemiş olduğu yatırımları yapabilmeleri için termal araziler üzerinde bazı imar değişiklikleri yapılması gerekiyordu.  Bu konuda ilçe meclisimizde  imar değişikliği konusunda gerekli değişikliklerle ilgili karar çıktı. Konya Büyükşehir Belediye Meclisinden çıkacak karar ve onay sonrasında termal oteller konusunda çalışmalar başlayacak. Termal yatırımlar konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Organize Sanayi Bölgemiz için yaptığımız ikili görüşmeler ziyaretler  OSB Bölgemizde 1.Etap bölgemizde yer kalmamış olup 2. Etap yerleriz için mahkeme sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. İkinci etap bölgemiz için yatırımcı olmasına  rağmen tahsis yapamamaktayız. İlçemize yatırım yapılması konusunda her zaman elimizi taşın altına koyarak çalışmalarımıza devam ettik.Konularında takipçisi olduk.  Hiçbir zaman yatırımcılarımızın önüne geçmedik veya bu konuda engelleme, yer tahsisi yapmama gibi bir düşüncemiz olmadı. Asılsız yapılan tezviratlarında ilçemize bir kazanım sağlamayacağı düşüncesindeyiz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar projeler ve yatırımlar ortada. Bu gelişmeler neticesinde ilçemizde "yapılmayacak, iptal oldu. Akıbeti ne oldu " gibi yersiz ve asılsız söylemler hiçbir zaman  kazanım getirmeyecektir” ifadelerini kullandı.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal son günlerde kamuoyunda yapılan asılsız tezviratların gerçekliği yansıtmadığı kaydetti.

Başkan Tutal, iki yıl önce bölge Kaymakamları ve Bölge Belediye Başkanları ve MÜSİAD Başkanı ile Konya’da otomotiv yedek parça sektöründe imalat yapan Aydınlar Ticaret A.Ş.’yi ziyaret ettiklerini ve yapacakları yatırım konusunda bir sıkıntı olmadığı belirtti.

Başkan Tutal,” Bölge Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızla birlikte 2020 yılı Ocak ayında Aydınlar Yedek Parça Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın’ı ziyaret ettik. Konya Organize Sanayisinde Otomotiv yedek parça sektöründe imalat yapan Türkiye’nin en önemli ihracat firmalarından biri olan  Aydınlar A.Ş. kendi arsaları olduğu için Konya’da  parça üretmeye ve yatırım yapmaya devam edecek olup yine Alüminyum için Seydişehir’e ileride yatırım yapacaklar. Bu konunun takipçisiyiz. Kendileri ile görüşmelerimiz bu yönde devam ediyor. Bölge Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızla, MÜSİAD Başkanımızla  birlikte bölgesel kalkınma konusunda da her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizde yapılması  planlanan yatırım konusunda bir her zaman desteğe hazırız.

Termal yatırımlar konusunda ise hiçbir sıkıntımız yok. Yatırımcılarımızın istemiş olduğu yatırımları yapabilmeleri için termal araziler üzerinde bazı imar değişiklikleri yapılması gerekiyordu.  Bu konuda ilçe meclisimizde  imar değişikliği konusunda gerekli değişikliklerle ilgili karar çıktı. Konya Büyükşehir Belediye Meclisinden çıkacak karar ve onay sonrasında termal oteller konusunda çalışmalar başlayacak. Termal yatırımlar konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmuyor.

Organize Sanayi Bölgemiz için yaptığımız ikili görüşmeler ziyaretler  OSB Bölgemizde 1.Etap bölgemizde yer kalmamış olup 2. Etap yerleriz için mahkeme sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. İkinci etap bölgemiz için yatırımcı olmasına  rağmen tahsis yapamamaktayız.

İlçemize yatırım yapılması konusunda her zaman elimizi taşın altına koyarak çalışmalarımıza devam ettik.Konularında takipçisi olduk.  Hiçbir zaman yatırımcılarımızın önüne geçmedik veya bu konuda engelleme, yer tahsisi yapmama gibi bir düşüncemiz olmadı. Asılsız yapılan tezviratlarında ilçemize bir kazanım sağlamayacağı düşüncesindeyiz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar projeler ve yatırımlar ortada. Bu gelişmeler neticesinde ilçemizde "yapılmayacak, iptal oldu. Akıbeti ne oldu " gibi yersiz ve asılsız söylemler hiçbir zaman  kazanım getirmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Kutluay YÜCE
(02.08.2022 22:55 - #612)
Sayın Belediye Başkanı memleketimde yatırıma bu kadar önem verdiği için mi önüne geçmediği için mi 1968lerde Yüce Ekmek Fabrikası olarak inşa edilen dükkanlarımı yıl 2019larda Seydişehir dışından gelen kiracı taliplere fırıncılara kiraya verdirmedi.. Şehirdeki bugünkü fırıncıların hepsinin elinden Babam Haydar ve Babam gibi Yüce değerler tuttu yetmedi başka diyarlardan getirdi Seydişehir’i onlara yurt yuva vatan yaptı aramıza kattılar!.. Yıl 2022.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
LEMAN YÜCE
(03.08.2022 06:49 - #613)
Daha ilk seçimlerinde aile büyüklerimiz Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oyları ile destek vermiş iken; Sayın Cumhurbaşkanımızın kentimizdeki temsilcisi sayın Belediye Başkanı ise ilçemizde Ekmek Furunu açmak için Karadenizden Akdenizden vs gelen kiracı adaylarımızı dışardan gelenlere verdirmem diyerek gelen yatırımcıları caydırdı, her iki tarafın rızkına yıllarca mani oldu. İlçemize Yatırıma desteğin bir başka küçük modelini yarattı.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.