sçim

İyi Parti Grup Başkan Vekili Usta'dan Basın Açıklaması (videolu haber)

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 14.01.2022 - 21:39, Güncelleme: 14.01.2022 - 21:49
 

İyi Parti Grup Başkan Vekili Usta'dan Basın Açıklaması (videolu haber)

İyi Parti Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Seydişehir’de bir dizi ziyaretlerin ardından basın mensupları ile buluştu.

  Hükümetin  birçok konuyu gündeme getirdiği fakat yerine getirmediğini kaydeden Usta ;” Biz bugün burada atanamayan çocuklarımızla yaşadığı sıkıntıyı gördük.  KPSS de yüksek puan alan fakat atanamayan sözlü mülakatta elenen kardeşlerimiz var.  Ancak düşük puanla atanan kişiler var. Bu gün ne yazık ki hükümet politikası bu. Bizde diyoruz ki millet bize iktidar verirse biz mülakat sistemini kaldıracağız. KPSS puanın göre atayacağız. Devletin kaynaklanarak bu günkü iktidar yandaşlarını kayırıyor. Esnaf sattığı malın yerine yenisini alamıyor. Bir esnafın bu ülkede elektrik faturasını ödeyememesiyle ilk  defa karşılaşıyoruz. Türkiye bunu yaşıyor. Esnafın geliri kazancı düştü.  Elektrik icat edildi edileli ilk defa bu kadar yüksek zam görülmedi. Buda AK Parti hükümetine düştü” ifadelerini kullandı. Bir gecede kur 18 liradan 10.5 liraya düştü bunu kim düşürdü nasıl düşürdü diyen Usta;”Ciddi güven bunalımı yaşadığı için Türkiye ve iktidar çevreleri, Mart 2021 den beri üst üste hatalar yaptılar gece yarısı kararnamesi ile merkez bankası başkanın değiştirilmesi ,sonradan bir kısım para politikası değiştirilmesi , verilen bir kısım beyanatlar ,hazine ve maliye bakanın değiştirilmesi ,4 defa faiz indirimi ,biz yüksek faize karşıyız ama zamansız yaptığın her şeyin bir maliyeti ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Ben onlara saçmalıklar zinciri diyorum bu saçmalıklar zincirinden sonra ve iktidara yakın çevrelerin verdiği beyanatları hatırlayın dediler ki ekonomik ohal ilan edilecek dediler, ondan sonra bitene yine iktidara yakın medyadan birisi kambiyo kısıtlamasa getirecek Türkiye dedi. Bir tanesi çıktı 22 dolar kuru 22 tl olacak şekilde yurtdışı ile anlaşıldı dedi.  Bu tür şeylere milleti kendi vatandaşımızı parası olanın dövize karşı bir hücum oldu. Bu kötü yönetimin sonucunda Cumhurbaşkanı da benzini aldı eline yangına benzini döktü. Bu kadar net konuşuyorum. O son gün 19 Aralık günü yaptığı konuşma sonrası 20 aralık oldu kur yüzde  11 arttı. Bir ülke de böyle şey olur mu ? Ya, bizim gibi ülkelerde yılın başından beri yüzde 11 artmadı. Biz ülkede bir günde artırdık. Sonra 18:40 dan sonra kur korumalı diye bir enstrüman çıkartıldı ve bunun sonrasında biran da o ge 18 liradan 10,5 liraya kadar düştü.Bu nasıl düştü .Kim düşürdü ne oldu .Bu bu kadar kolay düşürülüyordu niye çıkmasına müsaade ettiniz. Burada kim para kazandı .Bakın gece 18 liradan 1 milyar dolar bozduran ertesi günü sabahleyin 1,6 milyar dolar aldı.600 milyon dolar para kazandı dolar üzerinden 1 milyar doları olan şimdi bu kadar büyük rakamlar oynadı. Bunların hepsi soruşturmaya tabi konulardır.” dedi Aynı zamanda İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici Alacabel Tünelinin yapım işinin meclise tanınması ve dumlupınar kavşağında çok sayıda kaza olması nedeniyle burabir bir köprü yapılması talepleri olduklarını  Erhan Usta'ya bildirdi.Erhan Usta'da konun takipçisi olacaklarını belirttiler.
İyi Parti Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Seydişehir’de bir dizi ziyaretlerin ardından basın mensupları ile buluştu.

 

Hükümetin  birçok konuyu gündeme getirdiği fakat yerine getirmediğini kaydeden Usta ;” Biz bugün burada atanamayan çocuklarımızla yaşadığı sıkıntıyı gördük.  KPSS de yüksek puan alan fakat atanamayan sözlü mülakatta elenen kardeşlerimiz var.  Ancak düşük puanla atanan kişiler var. Bu gün ne yazık ki hükümet politikası bu. Bizde diyoruz ki millet bize iktidar verirse biz mülakat sistemini kaldıracağız. KPSS puanın göre atayacağız. Devletin kaynaklanarak bu günkü iktidar yandaşlarını kayırıyor. Esnaf sattığı malın yerine yenisini alamıyor. Bir esnafın bu ülkede elektrik faturasını ödeyememesiyle ilk  defa karşılaşıyoruz. Türkiye bunu yaşıyor. Esnafın geliri kazancı düştü.  Elektrik icat edildi edileli ilk defa bu kadar yüksek zam görülmedi. Buda AK Parti hükümetine düştü” ifadelerini kullandı.

Bir gecede kur 18 liradan 10.5 liraya düştü bunu kim düşürdü nasıl düşürdü diyen Usta;”Ciddi güven bunalımı yaşadığı için Türkiye ve iktidar çevreleri, Mart 2021 den beri üst üste hatalar yaptılar gece yarısı kararnamesi ile merkez bankası başkanın değiştirilmesi ,sonradan bir kısım para politikası değiştirilmesi , verilen bir kısım beyanatlar ,hazine ve maliye bakanın değiştirilmesi ,4 defa faiz indirimi ,biz yüksek faize karşıyız ama zamansız yaptığın her şeyin bir maliyeti ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Ben onlara saçmalıklar zinciri diyorum bu saçmalıklar zincirinden sonra ve iktidara yakın çevrelerin verdiği beyanatları hatırlayın dediler ki ekonomik ohal ilan edilecek dediler, ondan sonra bitene yine iktidara yakın medyadan birisi kambiyo kısıtlamasa getirecek Türkiye dedi. Bir tanesi çıktı 22 dolar kuru 22 tl olacak şekilde yurtdışı ile anlaşıldı dedi.  Bu tür şeylere milleti kendi vatandaşımızı parası olanın dövize karşı bir hücum oldu. Bu kötü yönetimin sonucunda Cumhurbaşkanı da benzini aldı eline yangına benzini döktü. Bu kadar net konuşuyorum. O son gün 19 Aralık günü yaptığı konuşma sonrası 20 aralık oldu kur yüzde  11 arttı. Bir ülke de böyle şey olur mu ? Ya, bizim gibi ülkelerde yılın başından beri yüzde 11 artmadı. Biz ülkede bir günde artırdık. Sonra 18:40 dan sonra kur korumalı diye bir enstrüman çıkartıldı ve bunun sonrasında biran da o ge 18 liradan 10,5 liraya kadar düştü.Bu nasıl düştü .Kim düşürdü ne oldu .Bu bu kadar kolay düşürülüyordu niye çıkmasına müsaade ettiniz. Burada kim para kazandı .Bakın gece 18 liradan 1 milyar dolar bozduran ertesi günü sabahleyin 1,6 milyar dolar aldı.600 milyon dolar para kazandı dolar üzerinden 1 milyar doları olan şimdi bu kadar büyük rakamlar oynadı. Bunların hepsi soruşturmaya tabi konulardır.” dedi

Aynı zamanda İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici Alacabel Tünelinin yapım işinin meclise tanınması ve dumlupınar kavşağında çok sayıda kaza olması nedeniyle burabir bir köprü yapılması talepleri olduklarını  Erhan Usta'ya bildirdi.Erhan Usta'da konun takipçisi olacaklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.