sçim

KOÇ KIRKPINAR RÖVANŞINI SEYDİŞEHİR’DE KAZANDI (VİDEOLU)

Spor (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 07.08.2022 - 23:17, Güncelleme: 07.08.2022 - 23:21
 

KOÇ KIRKPINAR RÖVANŞINI SEYDİŞEHİR’DE KAZANDI (VİDEOLU)

Seydişehir 3. Geleneksel Yağlı Güreş Festivalinde İsmail Koç Şampiyon olarak altın kemeri kazandı.

Seydişehir Belediye Başkanlığının düzenlediği Yağlı Güreş festivaline 34 baş pehlivan olmak üzere toplam 500 güreşçi katıldı. İç Anadolu Bölgesinde sadece Seydişehir de düzenlen Yağlı Güreş Festivaline Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda güreş sever katıldı. Baş pehlivan kategorisinde Mustafa Taş, İsmail Balaban, Ali Gürbüz, İsmail Koç, Hüseyin Gümüşalan, Tanju Gemici, Faruk Akkoyun gibi ünlü güreşçiler ter döktü. Finalde Antalya Korkutelili Ali Gürbüz ile karşılan Konya Beyşehirli İsmail Koç, Gürbüzü mağlup ederek şampiyon oldu. Maç öncesi Gazetemize açıklama yapan İsmail Koç “2017 yılında burada baş pehlivan olmuştum kendi memleketimde inşallah bugünde baş pehlivan olmak istiyorum” dedi. Survivor da kısa süre önce yarışan baş pehlivanlardan İsmail Balaban: “İç Anadolu’da bu tür organizasyonlar pek yapılmıyor. En son 2017 yılında yine burada yağlı güreş organizasyonu yapılmıştı. Seyirciye bakılacak olursa burada ata sporu yağlı güreşe sahip çıkıyorlar. Bende yarı finale kaldım. Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a teşekkür ediyorum “dedi Şampiyonluk maçı sonrası açıklama yapan İsmail Koç “Burada kendi memleketimizde 2017 yılında olduğu gibi 2022 yılında da baş pehlivan olmak bize nasip oldu. Ali arkadaşımızla da burada Kırkpınar’ın rövanşını yapmış olduk. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bizlere bu imkanları sağladığı için en çok seyircilerimizden Allah razı olsun. Sabahtan beri bizleri destekliyorlar. İnşallah seneye daha büyük bir organizasyonla başkanımızla beraber İç Anadolu Bölgesine yakışan Konya’mıza yakışan çıtayı yükselterek bir proje yaparız. Buradan tüm seyircilerimize selam ve dua ile saygılar sunuyorum” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Tutal: “Geleneksel olarak başlatmış olduğumuz Güreş festivaline pandemiden dolayı ara vermiştik. Konya’yı temsilen Seydişehir’de Kuğulu Er Meydanında yapmış olduğumuz bir program. İnşallah pandemi nedeniyle eve kapanma olmadığı sürece bu programı geliştirerek devam edeceğiz. Bugün bu er meydanında 500 civarında pehlivanımız katıldı. 34 Baş pehlivan vardı. Kendi evladımız kardeşimiz bir hemşerimizin de burada baş pehlivan olması gurur verici. Ben kendisini çok tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin. İnşallah Kırkpınar’da bunların rövanşını güzel bir şekilde alırsın. Tüm Türkiye ve Konya’mıza hayırlı olsun” dedi.
Seydişehir 3. Geleneksel Yağlı Güreş Festivalinde İsmail Koç Şampiyon olarak altın kemeri kazandı.

Seydişehir Belediye Başkanlığının düzenlediği Yağlı Güreş festivaline 34 baş pehlivan olmak üzere toplam 500 güreşçi katıldı.

İç Anadolu Bölgesinde sadece Seydişehir de düzenlen Yağlı Güreş Festivaline Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda güreş sever katıldı.

Baş pehlivan kategorisinde Mustafa Taş, İsmail Balaban, Ali Gürbüz, İsmail Koç, Hüseyin Gümüşalan, Tanju Gemici, Faruk Akkoyun gibi ünlü güreşçiler ter döktü.

Finalde Antalya Korkutelili Ali Gürbüz ile karşılan Konya Beyşehirli İsmail Koç, Gürbüzü mağlup ederek şampiyon oldu.

Maç öncesi Gazetemize açıklama yapan İsmail Koç “2017 yılında burada baş pehlivan olmuştum kendi memleketimde inşallah bugünde baş pehlivan olmak istiyorum” dedi.

Survivor da kısa süre önce yarışan baş pehlivanlardan İsmail Balaban: “İç Anadolu’da bu tür organizasyonlar pek yapılmıyor. En son 2017 yılında yine burada yağlı güreş organizasyonu yapılmıştı. Seyirciye bakılacak olursa burada ata sporu yağlı güreşe sahip çıkıyorlar. Bende yarı finale kaldım. Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a teşekkür ediyorum “dedi

Şampiyonluk maçı sonrası açıklama yapan İsmail Koç “Burada kendi memleketimizde 2017 yılında olduğu gibi 2022 yılında da baş pehlivan olmak bize nasip oldu. Ali arkadaşımızla da burada Kırkpınar’ın rövanşını yapmış olduk. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bizlere bu imkanları sağladığı için en çok seyircilerimizden Allah razı olsun. Sabahtan beri bizleri destekliyorlar. İnşallah seneye daha büyük bir organizasyonla başkanımızla beraber İç Anadolu Bölgesine yakışan Konya’mıza yakışan çıtayı yükselterek bir proje yaparız. Buradan tüm seyircilerimize selam ve dua ile saygılar sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal: “Geleneksel olarak başlatmış olduğumuz Güreş festivaline pandemiden dolayı ara vermiştik. Konya’yı temsilen Seydişehir’de Kuğulu Er Meydanında yapmış olduğumuz bir program. İnşallah pandemi nedeniyle eve kapanma olmadığı sürece bu programı geliştirerek devam edeceğiz. Bugün bu er meydanında 500 civarında pehlivanımız katıldı. 34 Baş pehlivan vardı. Kendi evladımız kardeşimiz bir hemşerimizin de burada baş pehlivan olması gurur verici. Ben kendisini çok tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin. İnşallah Kırkpınar’da bunların rövanşını güzel bir şekilde alırsın. Tüm Türkiye ve Konya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.