Milletleri Millet Yapan Bayrak ve Marşlarıdır

Politika 27.12.2021 - 14:24, Güncelleme: 27.12.2021 - 14:24
 

Milletleri Millet Yapan Bayrak ve Marşlarıdır

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 85. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, milletleri millet yapan manevi değerlerin başında bayrak ve milli marşların geldiğini belirterek bu iki değerin milletimizin namusu ve onuru olduğunu belirtti. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, millet olarak varlık mücadelesi verdiğimiz Kurtuluş Savaşında birlik ve beraberliğin tesis edilmesinde en önemli dönüm noktalarından birine imza attığını da belirten Başkan Tutal, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, “Mehmet Akif Ersoy, yaşamı boyunca kendini milletine ve vatanına adamış, bu uğurda nice fedakarlıklar göstermiştir. Sarsılmaz iradesi, azmi, gayreti ve inancıyla kendini milletine vakfeden Mehmet Akif Ersoy, var olma mücadelemizi verdiğimiz Kurtuluş Savaşında bir milletin küllerinden yeniden dirildiği, bir milletin bağımsızlığına olan düşkünlüğünü perçinlediği, bir milleti vatan ve bayrak etrafında yeniden bütün bir vücut haline getirdiği İstiklal Marşımızı da tam bu zamanda yazmıştır. İstiklal Şairimiz, “girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” diyerek birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmanın önemini bu satırlarla dile getirmiştir. Onun bizlere armağan ettiği İstiklal Marşımız, Anadolu İrfanı gibi herkesi kuşatıcı, mukaddesatımız uğruna serden ve yardan vazgeçen bir milletin eseri olmuş, birlik ve beraberliğimizi tesis etmiştir. Mehmet Akif Ersoy o günleri şu şekilde açıklıyor, “O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Bin bir fecayi karşısında bulunan ruhların, ızdıraplar içinde halas dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz, onu ben de yazamam… O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur.” Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kahraman ordumuza ve milletimize ithaf ettiği marşımız, Milli Mücadele’nin en çetin döneminde içinde bulunulan zorlu günlerde Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık bildirgesi olmuştur. Milletimizin dirilişine ve şahlanışına büyük katkı sağlayan bu eşsiz eser, tarihten silinmek istenen bir milletin yeniden var olma mücadelesini ölümsüzleştirmiştir. Milletimizin bağımsızlığını, birliğini ve beraberliğini ölümsüzleştiren İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 85. Yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 85. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, milletleri millet yapan manevi değerlerin başında bayrak ve milli marşların geldiğini belirterek bu iki değerin milletimizin namusu ve onuru olduğunu belirtti.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, millet olarak varlık mücadelesi verdiğimiz Kurtuluş Savaşında birlik ve beraberliğin tesis edilmesinde en önemli dönüm noktalarından birine imza attığını da belirten Başkan Tutal, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, “Mehmet Akif Ersoy, yaşamı boyunca kendini milletine ve vatanına adamış, bu uğurda nice fedakarlıklar göstermiştir. Sarsılmaz iradesi, azmi, gayreti ve inancıyla kendini milletine vakfeden Mehmet Akif Ersoy, var olma mücadelemizi verdiğimiz Kurtuluş Savaşında bir milletin küllerinden yeniden dirildiği, bir milletin bağımsızlığına olan düşkünlüğünü perçinlediği, bir milleti vatan ve bayrak etrafında yeniden bütün bir vücut haline getirdiği İstiklal Marşımızı da tam bu zamanda yazmıştır. İstiklal Şairimiz, “girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” diyerek birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmanın önemini bu satırlarla dile getirmiştir. Onun bizlere armağan ettiği İstiklal Marşımız, Anadolu İrfanı gibi herkesi kuşatıcı, mukaddesatımız uğruna serden ve yardan vazgeçen bir milletin eseri olmuş, birlik ve beraberliğimizi tesis etmiştir. Mehmet Akif Ersoy o günleri şu şekilde açıklıyor, “O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Bin bir fecayi karşısında bulunan ruhların, ızdıraplar içinde halas dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz, onu ben de yazamam… O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur.”

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kahraman ordumuza ve milletimize ithaf ettiği marşımız, Milli Mücadele’nin en çetin döneminde içinde bulunulan zorlu günlerde Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık bildirgesi olmuştur. Milletimizin dirilişine ve şahlanışına büyük katkı sağlayan bu eşsiz eser, tarihten silinmek istenen bir milletin yeniden var olma mücadelesini ölümsüzleştirmiştir. Milletimizin bağımsızlığını, birliğini ve beraberliğini ölümsüzleştiren İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 85. Yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.