sçim

SAĞLIK İÇİN HAREKET ET!

Sağlık (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 10.05.2022 - 15:45, Güncelleme: 11.05.2022 - 13:40
 

SAĞLIK İÇİN HAREKET ET!

Seydişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü “10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et” yürüyüş etkinliğini düzenledi.

Seydişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü binası önünden başlayıp Atatürk Caddesi, Hürriyet Caddesi, Seyit Harun Bulvarı güzergahı takip edilerek Milli İrade Meydanı’nda sona eren “sağlıklı yaşamı teşvik, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin önemi” konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen yürüyüşe Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, sağlık personeli, okul öğrencileri ve gönüllü vatandaşlar katıldı. Dr. Mustafa Özer; her yıl Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenen etkinliğin amacı ile ilgili şunları söyledi:  “Avrupa’da aşırı kilo sorununun en yaygın olduğu ülke Türkiye. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre Türkiye’ de her 3 yetişkinden 2’ si aşırı kilolu. Raporda Türkiye’deki kadınların %69.3’ünün, erkeklerin ise %64’ünün aşırı kilo problemi olduğu belirtildi. Koronavirüs salgınının durumu daha da kötüleştirdiği uyarısı yapan Dünya Sağlık Örgütü fiziksel aktivitenin azalması ve sağlıksız beslenmenin obeziteyi tetiklediğine vurgu yaptı. Çocuklar ve gençlerde fiziksel aktivite gerektiren oyunlar yerine dijital oyunların tercih edilmesi de obezite artışına sebep olan faktörlerden biridir. Fiziksel aktiviteyi yaşama biçimi haline getirmemizde yürüyüş önemlidir. Yürüyüş yapmak tüm yaştaki insanlar için en yaygın ve en kolay fiziksel aktivitedir. Herkese günlük en az 30 dakika yürüyüş öneriyoruz.”
Seydişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü “10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et” yürüyüş etkinliğini düzenledi.

Seydişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü binası önünden başlayıp Atatürk Caddesi, Hürriyet Caddesi, Seyit Harun Bulvarı güzergahı takip edilerek Milli İrade Meydanı’nda sona eren “sağlıklı yaşamı teşvik, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin önemi” konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen yürüyüşe Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, sağlık personeli, okul öğrencileri ve gönüllü vatandaşlar katıldı.

Dr. Mustafa Özer; her yıl Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenen etkinliğin amacı ile ilgili şunları söyledi:

 “Avrupa’da aşırı kilo sorununun en yaygın olduğu ülke Türkiye. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre Türkiye’ de her 3 yetişkinden 2’ si aşırı kilolu. Raporda Türkiye’deki kadınların %69.3’ünün, erkeklerin ise %64’ünün aşırı kilo problemi olduğu belirtildi. Koronavirüs salgınının durumu daha da kötüleştirdiği uyarısı yapan Dünya Sağlık Örgütü fiziksel aktivitenin azalması ve sağlıksız beslenmenin obeziteyi tetiklediğine vurgu yaptı. Çocuklar ve gençlerde fiziksel aktivite gerektiren oyunlar yerine dijital oyunların tercih edilmesi de obezite artışına sebep olan faktörlerden biridir. Fiziksel aktiviteyi yaşama biçimi haline getirmemizde yürüyüş önemlidir. Yürüyüş yapmak tüm yaştaki insanlar için en yaygın ve en kolay fiziksel aktivitedir. Herkese günlük en az 30 dakika yürüyüş öneriyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.