Sakal-ı Şerif dualarla kadınlar için ziyarete açıldı

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 30.04.2022 - 13:11, Güncelleme: 30.04.2022 - 13:11
 

Sakal-ı Şerif dualarla kadınlar için ziyarete açıldı

Her bayram öncesi ziyarete açılan Seyit Harun Veli Camii’nde bulunan Sakal-ı Şerif dualarla kadınlar için ziyarete açıldı.

  Sabah saat 08.00’de dualar ile kadınların ziyaretine açılan mübarek Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi gösterildi. Merkez, köy ve kasabalardan çok sayıda çocuk ve kadın Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’ini görebilmek için erkenden Seyit Harun Veli Camii önünde toplandı. Duygusal anların yaşandığı, salavatlar eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette bazı kadınlar gözyaşlarına hâkim olamadı. Sakal-ı Şerif Seydişehir’e Nasıl Geldi? Rivayete göre 1.Dünya savaşında Yemen cephesinde bir kumandan Anadolu’dan gelen var mı diye sorar. Kavak köylü bir asker ben varım komutanım der ve Komutan sana öyle bir emanet vereceğim ki bu emaneti canın pahasını koruyacaksın diyerek askere peygamber efendimizin Sakal-ı Şerifini hediye eder. Kavaklı asker, askerlik görevini tamamlayıp döndükten sonra Peygamber Efendimizin sakalından kesilmiş bu emanetin birini Seyit Harun Veli Camiye diğerini de kendi köyü olan Kavak köyüne verir.
Her bayram öncesi ziyarete açılan Seyit Harun Veli Camii’nde bulunan Sakal-ı Şerif dualarla kadınlar için ziyarete açıldı.

 

Sabah saat 08.00’de dualar ile kadınların ziyaretine açılan mübarek Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi gösterildi. Merkez, köy ve kasabalardan çok sayıda çocuk ve kadın Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’ini görebilmek için erkenden Seyit Harun Veli Camii önünde toplandı. Duygusal anların yaşandığı, salavatlar eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette bazı kadınlar gözyaşlarına hâkim olamadı.

Sakal-ı Şerif Seydişehir’e Nasıl Geldi? Rivayete göre 1.Dünya savaşında Yemen cephesinde bir kumandan Anadolu’dan gelen var mı diye sorar. Kavak köylü bir asker ben varım komutanım der ve Komutan sana öyle bir emanet vereceğim ki bu emaneti canın pahasını koruyacaksın diyerek askere peygamber efendimizin Sakal-ı Şerifini hediye eder. Kavaklı asker, askerlik görevini tamamlayıp döndükten sonra Peygamber Efendimizin sakalından kesilmiş bu emanetin birini Seyit Harun Veli Camiye diğerini de kendi köyü olan Kavak köyüne verir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.