SEYDİŞEHİR KÜLTÜREVİ'NE KAVUŞTU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.10.2013 - 05:06, Güncelleme: 29.10.2013 - 05:06
 

SEYDİŞEHİR KÜLTÜREVİ'NE KAVUŞTU

Adile Baysal Kültür Evi törenle açıldı.

Adile Baysal Kültür Evi törenle açıldı. Kültür evinin açılışını Seydişehir  Kaymakamı Tuncay Sonel, sivil toplum kuruluşu başkanları, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kültürevinin açılış konuşmasını Belediye Başkanı  Abdulkadir Çat yaptı. Kaymakam Sonel’de açılışta bir konuşma yaptı. Seydişehir’in geçmişini yaşatacak olan açılışı yapılan kültür evi eski Seydişehir evlerini yansıtan bölüm ilçemize ait eski eserlerin sergilendiği  bölüm ve insanların beraberce oturup, sohbet edip yemek yiyebileceği üç kısımdan oluştu. Belediye Başkanı  Abdulkadir Çat  yaptığı açılış konuşmasında”  Başta kültürevini bağışlayan Adile Baysal’a, resterasyonunda emeği geçenlere, evlerindeki Seydişehir’e ait eski eşyaları bağışlayanlara teşekkür ederim.seydişehir Belediyesi olarak tarihimizi yaşatmak için üç tane jumbolu evi satın alarak restore ettik. Gelecek kuşaklara gelenek göreneklerimizi aktarmak için bu gün kültür evimizin açılışını yapıyoruz. Üç aydır kültürevinin dizaynını sağlayan emekli öğretmen Canan Gören, Neriman Kınacı,Elmas Gürol  ayrıca teşekkür ederim.” Dedi. Kaymakam Tuncay  Sonel’de; “Seydişehir  Kültür evinin çok güzel bir  halae getirildiğini güzel bir emek harcandığını belirterek;Seydişehir  Kültür evi geçmişine  ışık tuttan bir  çalışma olmuş.Başkanımıza teşekkür ediyorum.Burada emeği geçen Bayan sanatseverlere ayrıca teşekkür ediyorum.Seydişehir’in bayanları çok çalışkan ,bu çalışkanlıkları buraya da yansımış emeklerine sağlık.Seydişehir’e  hayırlı olsun.’’diye  konuştu. Bu sanat severler bayanlara gönüllü çalışmalarından dolayı plaket verildi. Daha sonra hizmete giren kültürevi davetlilere gezdirilerek ikramlar yapıldı. Davetliler de kültürevinin Seydişehir’in geçmişine ışık tutacağı için önemli bir çalışma olduğunu belirterek Başkan çat’a teşekkür ettiler. 
Adile Baysal Kültür Evi törenle açıldı.

Adile Baysal Kültür Evi törenle açıldı.

Kültür evinin açılışını Seydişehir  Kaymakamı Tuncay Sonel, sivil toplum kuruluşu başkanları, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültürevinin açılış konuşmasını Belediye Başkanı  Abdulkadir Çat yaptı.

Kaymakam Sonel’de açılışta bir konuşma yaptı.

Seydişehir’in geçmişini yaşatacak olan açılışı yapılan kültür evi eski Seydişehir evlerini yansıtan bölüm ilçemize ait eski eserlerin sergilendiği  bölüm ve insanların beraberce oturup, sohbet edip yemek yiyebileceği üç kısımdan oluştu.

Belediye Başkanı  Abdulkadir Çat  yaptığı açılış konuşmasında”  Başta kültürevini bağışlayan Adile Baysal’a, resterasyonunda emeği geçenlere, evlerindeki Seydişehir’e ait eski eşyaları bağışlayanlara teşekkür ederim.seydişehir Belediyesi olarak tarihimizi yaşatmak için üç tane jumbolu evi satın alarak restore ettik. Gelecek kuşaklara gelenek göreneklerimizi aktarmak için bu gün kültür evimizin açılışını yapıyoruz. Üç aydır kültürevinin dizaynını sağlayan emekli öğretmen Canan Gören, Neriman Kınacı,Elmas Gürol  ayrıca teşekkür ederim.” Dedi.

Kaymakam Tuncay  Sonel’de; “Seydişehir  Kültür evinin çok güzel bir  halae getirildiğini güzel bir emek harcandığını belirterek;Seydişehir  Kültür evi geçmişine  ışık tuttan bir  çalışma olmuş.Başkanımıza teşekkür ediyorum.Burada emeği geçen Bayan sanatseverlere ayrıca teşekkür ediyorum.Seydişehir’in bayanları çok çalışkan ,bu çalışkanlıkları buraya da yansımış emeklerine sağlık.Seydişehir’e  hayırlı olsun.’’diye  konuştu.

Bu sanat severler bayanlara gönüllü çalışmalarından dolayı plaket verildi.

Daha sonra hizmete giren kültürevi davetlilere gezdirilerek ikramlar yapıldı.

Davetliler de kültürevinin Seydişehir’in geçmişine ışık tutacağı için önemli bir çalışma olduğunu belirterek Başkan çat’a teşekkür ettiler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.