SEYDİŞEHİR ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2017 - 04:33, Güncelleme: 20.05.2017 - 04:33
 

SEYDİŞEHİR ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 19-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresinin Seydişehir bölümü Adile Baysal Kültür ve Sanat evinde gerçekleşti.

İlk bölümünün Süleyman Demirel Kültür merkezi sergi salonunda yapıldıktan sonra Seydişehir turizmine katkı sağlamak farkındalık yaratmak ve turizm potansiyelini ortaya koymak amacıyla ikinci bölümünün ilçemizde yapılması düşünüldüğü öğrenildi. Moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık’ın yaptığı Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresine panelist olarak katılan Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Osman Tugay, UNESCO Türkiye Milli Komisyon başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Litvan Dil Enstitüsü başkanı Prof. Dr. Jolante Zabarskaite kültür turizmi ile ilgili olarak sunumlarını yaptılar. Kongreye Avrupa ve Afrika’dan gelen bilim adamları da katıldı. Sunumlarda Dünya’da sadece Seydişehir ve çevresinde doğal olarak yetişen ve koruma altına alınan endemik bir bitki olan Tülüşah hakkında bilgiler aktarıldı. Dünya’da 11 bin bitkinin olduğu bunun 3649’unun sadece Türkiye’de yetiştiği de belirtildi.
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 19-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresinin Seydişehir bölümü Adile Baysal Kültür ve Sanat evinde gerçekleşti.

İlk bölümünün Süleyman Demirel Kültür merkezi sergi salonunda yapıldıktan sonra Seydişehir turizmine katkı sağlamak farkındalık yaratmak ve turizm potansiyelini ortaya koymak amacıyla ikinci bölümünün ilçemizde yapılması düşünüldüğü öğrenildi.

Moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık’ın yaptığı Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresine panelist olarak katılan Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Osman Tugay, UNESCO Türkiye Milli Komisyon başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Litvan Dil Enstitüsü başkanı Prof. Dr. Jolante Zabarskaite kültür turizmi ile ilgili olarak sunumlarını yaptılar.

Kongreye Avrupa ve Afrika’dan gelen bilim adamları da katıldı.

Sunumlarda Dünya’da sadece Seydişehir ve çevresinde doğal olarak yetişen ve koruma altına alınan endemik bir bitki olan Tülüşah hakkında bilgiler aktarıldı.

Dünya’da 11 bin bitkinin olduğu bunun 3649’unun sadece Türkiye’de yetiştiği de belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.