Tınaztepe Mağaraları Sezonu Açtı (VİDEOLU)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 01.04.2022 - 20:03, Güncelleme: 01.04.2022 - 22:14
 

Tınaztepe Mağaraları Sezonu Açtı (VİDEOLU)

Mağara Turizmin önde gelen yerlerinden olan Tınaztepe Mağarası ve dinlenme tesisleri turizm sezonunu açtı.

Antalya-Konya yolu üzerinde turistlerin en önemli uğrak yerlerinden olan Tınaztepe Mağarası ve Dinlenme Tesisleri Seydişehir’in tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Mağara, dinlenme yerleri ve lokantasıyla iç ve dış turizme hizmet veren Tınaztepe Mağara ve Dinlenme Tesislerine elektrikli araçlar için şarj istasyonu da kurulacağı bildirildi. Tınaztepe Mağara Dinlenme Tesisleri İşletme Sahibi Hasan Çelmeli: “Geçen sene pandemiden dolayı tesisimizin açılışını yapamadık. Bu sene Allah’a şükür 1 Nisan itibariyle 19. turizm sezonunu açtık. Artık Tınaztepe Mağaraları Türkiye’de bilinen mağaralar arasında. Bu yıl turizm turları da şimdiden rezervasyonunu yaptırdılar.” dedi Bu yıl mağara, lokanta ve dinlenme tesisleriyle müşterilerine en güzel hizmeti vermeye çalışan Tınaztepe Mağara Dinlenme Tesisleri İşletme Sahibi Hasan Çelmeli, bu hizmetlerin yanı sıra tesislerine elektrikli araçlar için istasyon noktasının alındığını ve kurulum çalışmalarının bu yıl içerisinde başlatılacağının müjdesini verdi. Turizm sezonu açılan Tınaztepe Mağaraları Dünyanın 3.’cü, Türkiye’nin de en uzun mağarası. Seydişehir’e 22 km uzaklıkta bulunan mağaranın 1965 yılında Fransız bilim adamı Michel Bakalowichz tarafından bulunmuş. Astım hastaları için doğal bir tedavi ortamına sahip.  1970 yılında Alman araştırmacı Reinhold Messner ve arkadaşları mağaranın Fasıl boğazı ve irtibaları keşfederek mağarada bulunan yeraltı göllerinin 22 km olduğunu tespit etmişlerdi.
Mağara Turizmin önde gelen yerlerinden olan Tınaztepe Mağarası ve dinlenme tesisleri turizm sezonunu açtı.

Antalya-Konya yolu üzerinde turistlerin en önemli uğrak yerlerinden olan Tınaztepe Mağarası ve Dinlenme Tesisleri Seydişehir’in tanıtımına da büyük katkı sağlıyor.
Mağara, dinlenme yerleri ve lokantasıyla iç ve dış turizme hizmet veren Tınaztepe Mağara ve Dinlenme Tesislerine elektrikli araçlar için şarj istasyonu da kurulacağı bildirildi.
Tınaztepe Mağara Dinlenme Tesisleri İşletme Sahibi Hasan Çelmeli: “Geçen sene pandemiden dolayı tesisimizin açılışını yapamadık. Bu sene Allah’a şükür 1 Nisan itibariyle 19. turizm sezonunu açtık. Artık Tınaztepe Mağaraları Türkiye’de bilinen mağaralar arasında. Bu yıl turizm turları da şimdiden rezervasyonunu yaptırdılar.” dedi
Bu yıl mağara, lokanta ve dinlenme tesisleriyle müşterilerine en güzel hizmeti vermeye çalışan Tınaztepe Mağara Dinlenme Tesisleri İşletme Sahibi Hasan Çelmeli, bu hizmetlerin yanı sıra tesislerine elektrikli araçlar için istasyon noktasının alındığını ve kurulum çalışmalarının bu yıl içerisinde başlatılacağının müjdesini verdi.
Turizm sezonu açılan Tınaztepe Mağaraları Dünyanın 3.’cü, Türkiye’nin de en uzun mağarası.
Seydişehir’e 22 km uzaklıkta bulunan mağaranın 1965 yılında Fransız bilim adamı Michel Bakalowichz tarafından bulunmuş. Astım hastaları için doğal bir tedavi ortamına sahip. 
1970 yılında Alman araştırmacı Reinhold Messner ve arkadaşları mağaranın Fasıl boğazı ve irtibaları keşfederek mağarada bulunan yeraltı göllerinin 22 km olduğunu tespit etmişlerdi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.