ÜNLÜ TARİHÇİ TALHA UĞURLUEL KÜLTÜR SANAT EVİ 'Nİ ZİYARET ETTİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.01.2014 - 05:30, Güncelleme: 03.01.2014 - 05:30
 

ÜNLÜ TARİHÇİ TALHA UĞURLUEL KÜLTÜR SANAT EVİ 'Nİ ZİYARET ETTİ

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Kanuni Sultan Süleyman Konulu Konferans için Seydişehir'e gelen Tarihçi,Araştırmacı,Yazar Talha Uğurluel'e, Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesini gezdirdi.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Kanuni Sultan Süleyman Konulu Konferans için Seydişehir'e gelen Tarihçi,Araştırmacı,Yazar Talha Uğurluel'e, Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesini  gezdirdi. Seydişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği (SESİAD) Başkanı Mustafa Çelmeli, Sesiad Müdürü Murat Ata  ve  işadamları da ziyarette hazır bulundu. Seydişehir Belediye Başkanı AbdulkadirÇat;"Araştırmaları,eserleriyle,tarihimize ışık tutan, hakikaten yeni bir soluk getiren,7'den 70'e  herkese tarihimizi sevdiren günümüzün tarih dehası  Sayın Hocamızı  Seydişehir'de, Medine-i Sani'de görmekten  çok büyük mutluluk duyuyorum.Sayın Hocam ne iyi ettiniz de geldiniz diyerek" Ünlü Tarihçiyi Seydişehir'de görmekten  duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Çat; Seydişehir'de şimdiye kadar  geçmiş kültürümüzün  yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında  herhangi bir çalışma yapılmadığından hareketle restorasyonunu tamamladığımız Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesini halkımızın hizmetine sunduk. Buradaki geçmiş kültürümüzü yansıtan  eşya  ve eserlerin tamamı Seydişehir Halkımızın sandıklarından depolarından  çıkararak   bağışladıkları eserlerdir.Bağışlanan eser ve eşyaların isimleri bağışlayanların  adlarıyla birlikte ila nihayet burada yaşatılacaktır"dedi. Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Müzesini gezen ve  eserlerle ilgili Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'tan bilgi alan ünlü tarihçi  Talha Uğurluel, tarihe tanıklık eden çok güzel eserlerin bulunduğunu belirterek Müzeyi çok beğendiğini ifade etti.Burada çok  önemli  eser ve eşyaların bir araya getirildiğini kaydeden  Talha Uğurluel  Müzede bulunan birçok eserin tarihsel geçmişine de  açıklık  getirdi.
Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Kanuni Sultan Süleyman Konulu Konferans için Seydişehir'e gelen Tarihçi,Araştırmacı,Yazar Talha Uğurluel'e, Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesini gezdirdi.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Kanuni Sultan Süleyman Konulu Konferans için Seydişehir'e gelen Tarihçi,Araştırmacı,Yazar Talha Uğurluel'e, Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesini  gezdirdi.

Seydişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği (SESİAD) Başkanı Mustafa Çelmeli, Sesiad Müdürü Murat Ata  ve  işadamları da ziyarette hazır bulundu.

Seydişehir Belediye Başkanı AbdulkadirÇat;"Araştırmaları,eserleriyle,tarihimize ışık tutan, hakikaten yeni bir soluk getiren,7'den 70'e  herkese tarihimizi sevdiren günümüzün tarih dehası  Sayın Hocamızı  Seydişehir'de, Medine-i Sani'de görmekten  çok büyük mutluluk duyuyorum.Sayın Hocam ne iyi ettiniz de geldiniz diyerek" Ünlü Tarihçiyi Seydişehir'de görmekten  duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Çat; Seydişehir'de şimdiye kadar  geçmiş kültürümüzün  yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında  herhangi bir çalışma yapılmadığından hareketle restorasyonunu tamamladığımız Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesini halkımızın hizmetine sunduk. Buradaki geçmiş kültürümüzü yansıtan  eşya  ve eserlerin tamamı Seydişehir Halkımızın sandıklarından depolarından  çıkararak   bağışladıkları eserlerdir.Bağışlanan eser ve eşyaların isimleri bağışlayanların  adlarıyla birlikte ila nihayet burada yaşatılacaktır"dedi.

Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Müzesini gezen ve  eserlerle ilgili Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'tan bilgi alan ünlü tarihçi  Talha Uğurluel, tarihe tanıklık eden çok güzel eserlerin bulunduğunu belirterek Müzeyi çok beğendiğini ifade etti.Burada çok  önemli  eser ve eşyaların bir araya getirildiğini kaydeden  Talha Uğurluel  Müzede bulunan birçok eserin tarihsel geçmişine de  açıklık  getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.