300 yıllık balık kurutma adeti devam ediyor.(ÖZEL HABER)

Konya’nın Seydişehir İlçesi dış mahallelerinden Akçalar Mahallesinde iki çocuk babası 37 Yaşındaki Erdinç Parlak ,300 yıl önce kız çocuklarının gelinlik sandığına koyulmak için başlatılan balık kurutma adetine devam ediyor.

Erdinç Parlak “ Yıllar önce atalarımız gelin kızların sandığına koymak için balıkları kuruturlarmış. Şimdi ise ben bu unutulmuş lezzettin gerek vitamin değeri gerekse tadına  doyamadığım için balık kurutmaya devam ediyorum.” dedi

Parlak “Eskiden Suğla Göletinde ve derelerimizde bolca yağ balığı olduğu için yağ balığını kuruturduk. Şimdi ise yağ balığının nerdeyse nesli tükendi. Balık kurutma işlemi için şuanda senatör ,göğce ,kızıl kanat gibi balıkları tercih ediyorum. Şuan kuruttuğum balık göğce balığı “dedi

HABER:BURAK SAYLAM