28 İlçede Yaz Spor Okulları Yeniden Başlıyor

Spor (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.07.2021 - 11:37, Güncelleme: 02.07.2021 - 11:37
 

28 İlçede Yaz Spor Okulları Yeniden Başlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin merkez dışındaki 28 ilçede 6-16 yaş arası öğrencilerin yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmesi için düzenlediği “Spor Konya Projesi” yeniden çocuklarla buluşuyor. Pandemi nedeniyle ara verilen Spor Okullarında yaz dönemi için kayıtların alınmaya başlandığını açıklayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçelerdeki tüm öğrencileri kayıt yaptırmaya davet etti.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri iş birliğiyle 28 ilçede 6-16 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlenen “Spor Konya Projesi” bu yaz yeniden başlıyor.   Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak öncelik verdikleri konuların başında yarınların teminatı çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi geldiğini ifade ederek, bu kapsamda hayata geçirdikleri “Spor Konya Projesi” ile çocukları ve gençleri sporla tanıştırdıklarını söyledi. Pandemiden önce başlattıkları Spor Okullarına koronavirüs nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları ancak normalleşme süreciyle birlikte bu yaz döneminde ilçelerdeki öğrencilerin yeniden sporla buluşacağının müjdesini veren Başkan Altay, “Spor Konya Projesi ile gençlerimizi yatkın oldukları branşlarda spor ile iç içe olmalarını sağlıyoruz. Başarılı olanlarını da Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz. 28 ilçemizdeki yaşları uyan tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi yaz spor okullarına kayıt yaptırmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. 28 ilçede 6-16 yaş arası öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek ve “Spor Konya Projesi” için kayıtlar sporkonya.com.tr adresinden ücretsiz olarak yapılabiliyor. 25 farklı branşta faaliyet verilecek Yaz Spor Okullarında kayıtlar 7 Temmuz tarihinde sona erecek. Yaz Spor Okullarında faaliyet gösterilecek branşlar ise şunlar: futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tekvando, badminton, halter, güreş, karate, bocce, judo, jimnastik, satranç, dart, kick boks, masa tenisi, okçuluk, boks, halk oyunları, akıl ve zekâ oyunları, atletizm, bisiklet, kort tenisi, oryantiring, futsal.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin merkez dışındaki 28 ilçede 6-16 yaş arası öğrencilerin yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmesi için düzenlediği “Spor Konya Projesi” yeniden çocuklarla buluşuyor. Pandemi nedeniyle ara verilen Spor Okullarında yaz dönemi için kayıtların alınmaya başlandığını açıklayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçelerdeki tüm öğrencileri kayıt yaptırmaya davet etti.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri iş birliğiyle 28 ilçede 6-16 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlenen “Spor Konya Projesi” bu yaz yeniden başlıyor.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak öncelik verdikleri konuların başında yarınların teminatı çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi geldiğini ifade ederek, bu kapsamda hayata geçirdikleri “Spor Konya Projesi” ile çocukları ve gençleri sporla tanıştırdıklarını söyledi.

Pandemiden önce başlattıkları Spor Okullarına koronavirüs nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları ancak normalleşme süreciyle birlikte bu yaz döneminde ilçelerdeki öğrencilerin yeniden sporla buluşacağının müjdesini veren Başkan Altay, “Spor Konya Projesi ile gençlerimizi yatkın oldukları branşlarda spor ile iç içe olmalarını sağlıyoruz. Başarılı olanlarını da Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz. 28 ilçemizdeki yaşları uyan tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi yaz spor okullarına kayıt yaptırmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

28 ilçede 6-16 yaş arası öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek ve “Spor Konya Projesi” için kayıtlar sporkonya.com.tr adresinden ücretsiz olarak yapılabiliyor. 25 farklı branşta faaliyet verilecek Yaz Spor Okullarında kayıtlar 7 Temmuz tarihinde sona erecek.

Yaz Spor Okullarında faaliyet gösterilecek branşlar ise şunlar: futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tekvando, badminton, halter, güreş, karate, bocce, judo, jimnastik, satranç, dart, kick boks, masa tenisi, okçuluk, boks, halk oyunları, akıl ve zekâ oyunları, atletizm, bisiklet, kort tenisi, oryantiring, futsal.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.