ANLAMAKTA ZORLANIYORUM!

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.07.2021 - 12:05, Güncelleme: 24.07.2021 - 12:05
 

ANLAMAKTA ZORLANIYORUM!

Ali Saylam Köşe Yazısı

Kurban Bayramında pandemi patlaması yaşandı. İlçemizde şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde şehir dışından sıla i rahim yapmak ve bayramlaşmak için hemşerilerimiz akın etti. Diğer yandan bayram tatilini fırsat bilip sahil bölgesine gidenlerde de olağan üstü bir yoğunluk vardı. Seydişehir’in caddelerinde ve Konya-Antalya yolunda araçların adım adım ilerlediklerini gördük. Bu durum Pandemiden sıkılan vatandaşların bir volkanik patlaması gibiydi… Tamam bu duruma bir şey diyeceğimiz yok ama herkes bayram sonu yaşanacak vaka sayısındaki artışlar ne olacak şimdi onu düşünüyor. Bazı ülkeler pandemi tedbirlerini yılbaşına kadar uzatırken bizim ülkemizin bu şekilde normalleşmesi insanı ürkütüyor. Pandemi de bir diğer tezatlık ise aşı konusu. Geçtiğimiz köşe yazımızda gençlerimizin aşıdan kaçtığını buna bir anlam veremediğimizi yazmıştık. Eskiden aşı yoktu, şimdide bol miktarda aşı var. Bilim adamları, doktorlar, hastane çalışanları, Cumhurbaşkanından tutunda bütün devlet yetkilileri aşı vurulurken ve pandemi için en etkili silahın aşı olduğu bilinirken hala vatandaşlarımızın bir bölümünün aşı olmamasına anlam veremiyorum. İlçemizde sinemalar açıldı. Diğer sosyal mekanlar da açıldı. Hayat her yönüyle normale döndü. Ama pandemi kabusu hala devam ediyor. Bence HES kontrolü gibi artık AŞI kontrolü de başlaması lazım. Bu aşamadan sonra resmi dairede işi olanlar, kafelere, sinemalara gitmek isteyenlerden hatta seyahat edeceklerden aşı karnesi sorulması gerekir diye düşünüyorum. Sözün kısası eskiden aşı yoktu, vurulmak için gün beklerdik. Şimdi aşı çok ama hala vurulmayan hatta ayağına gelen aşıdan kaçanlar bile var. Vallahi halkımızı bu konuda anlayamıyorum!      
Ali Saylam Köşe Yazısı

Kurban Bayramında pandemi patlaması yaşandı.

İlçemizde şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde şehir dışından sıla i rahim yapmak ve bayramlaşmak için hemşerilerimiz akın etti.

Diğer yandan bayram tatilini fırsat bilip sahil bölgesine gidenlerde de olağan üstü bir yoğunluk vardı.

Seydişehir’in caddelerinde ve Konya-Antalya yolunda araçların adım adım ilerlediklerini gördük.

Bu durum Pandemiden sıkılan vatandaşların bir volkanik patlaması gibiydi…

Tamam bu duruma bir şey diyeceğimiz yok ama herkes bayram sonu yaşanacak vaka sayısındaki artışlar ne olacak şimdi onu düşünüyor.

Bazı ülkeler pandemi tedbirlerini yılbaşına kadar uzatırken bizim ülkemizin bu şekilde normalleşmesi insanı ürkütüyor.

Pandemi de bir diğer tezatlık ise aşı konusu.

Geçtiğimiz köşe yazımızda gençlerimizin aşıdan kaçtığını buna bir anlam veremediğimizi yazmıştık.

Eskiden aşı yoktu, şimdide bol miktarda aşı var.

Bilim adamları, doktorlar, hastane çalışanları, Cumhurbaşkanından tutunda bütün devlet yetkilileri aşı vurulurken ve pandemi için en etkili silahın aşı olduğu bilinirken hala vatandaşlarımızın bir bölümünün aşı olmamasına anlam veremiyorum.

İlçemizde sinemalar açıldı. Diğer sosyal mekanlar da açıldı.

Hayat her yönüyle normale döndü.

Ama pandemi kabusu hala devam ediyor.

Bence HES kontrolü gibi artık AŞI kontrolü de başlaması lazım.

Bu aşamadan sonra resmi dairede işi olanlar, kafelere, sinemalara gitmek isteyenlerden hatta seyahat edeceklerden aşı karnesi sorulması gerekir diye düşünüyorum.

Sözün kısası eskiden aşı yoktu, vurulmak için gün beklerdik. Şimdi aşı çok ama hala vurulmayan hatta ayağına gelen aşıdan kaçanlar bile var.

Vallahi halkımızı bu konuda anlayamıyorum!

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.