Artık Tarım Şehri Olduk…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.07.2021 - 03:23, Güncelleme: 30.07.2021 - 03:23
 

Artık Tarım Şehri Olduk…

Ali Saylam Köşe Yazısı

Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak Balıkesir tarafına bir gezi düzenlenmişti. Bursa Karacabey’deki mola yerinde yüzlerce kamyon iş için sıra bekliyordu. Merak edip yanlarına gittiğim zaman bu şehirde yetişen meyve ve sebzeleri İstanbul’a götürmek üzere kamyona yüklediklerini görünce şaşırdım. Bunca kamyona ve meyve sebze yetiştiren bir tarım şehrine ilk kez tanık oldum. Yıllar sonra yine böyle bir durumla geçtiğimiz günlerde Kumluca da karpuzcuların buluşma yerinde rastladım. Bağra karpuzunu haber yapmak için gittiğimiz Kumluca Mahallesinde oralı çiftçilerin faaliyete geçirdiği kantar ve buluşma mekanında iğne atsan yere düşmüyordu. Tüccarlar, tarım işçileri, karpuz üreticileri bir arada üretilen ürünlerini pazarlıyorlardı. İçimden tarımda yapılacak buydu işte dedim. Çok sayıda Adana ve Şanlı Urfa’dan gelen tüccarın, karpuzumuzun aromasından ve tadından memnun olması, üreticilerinde işlerinin iyi gitmesindeki memnuniyet herkesin yüzüne yansımıştı. Bu güzel gelişmenin atmosferinden gerçekten bende etkilendim. Bence yukarı mahallelerin yetiştirdiği çilekten sonra karpuzumuzun da artık Türkiye’de marka olduğu bu gelişmelerle tescillendi. İnşallah son senelerde ekilmeye başlayan kabak çekirdeği, biber, patates gibi ürünlerimizin de daha planlı bir şekilde üretilerek artık ilçemiz tarım şehri olma yolunda kazasız belasız yürümesini temenni ediyorum Bu tarımdaki gelişmeden sonra 50-70 li yıllarda birinci geçim kaynağımız leblebi, daha sonra Eti Alüminyumdu. Şimdi liderliğe tarım oturdu. Şuanda tarımda yaklaşık 6000 aile geçimini sağlıyor. Tarımda işler böyle iyi giderse birde üretilen ürünler endüstriye dönüştürülürse bu güzel ilçemizin sırtı yere gelmez.
Ali Saylam Köşe Yazısı

Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak Balıkesir tarafına bir gezi düzenlenmişti. Bursa Karacabey’deki mola yerinde yüzlerce kamyon iş için sıra bekliyordu.

Merak edip yanlarına gittiğim zaman bu şehirde yetişen meyve ve sebzeleri İstanbul’a götürmek üzere kamyona yüklediklerini görünce şaşırdım.

Bunca kamyona ve meyve sebze yetiştiren bir tarım şehrine ilk kez tanık oldum.

Yıllar sonra yine böyle bir durumla geçtiğimiz günlerde Kumluca da karpuzcuların buluşma yerinde rastladım.

Bağra karpuzunu haber yapmak için gittiğimiz Kumluca Mahallesinde oralı çiftçilerin faaliyete geçirdiği kantar ve buluşma mekanında iğne atsan yere düşmüyordu.

Tüccarlar, tarım işçileri, karpuz üreticileri bir arada üretilen ürünlerini pazarlıyorlardı.

İçimden tarımda yapılacak buydu işte dedim.

Çok sayıda Adana ve Şanlı Urfa’dan gelen tüccarın, karpuzumuzun aromasından ve tadından memnun olması, üreticilerinde işlerinin iyi gitmesindeki memnuniyet herkesin yüzüne yansımıştı.

Bu güzel gelişmenin atmosferinden gerçekten bende etkilendim.

Bence yukarı mahallelerin yetiştirdiği çilekten sonra karpuzumuzun da artık Türkiye’de marka olduğu bu gelişmelerle tescillendi.

İnşallah son senelerde ekilmeye başlayan kabak çekirdeği, biber, patates gibi ürünlerimizin de daha planlı bir şekilde üretilerek artık ilçemiz tarım şehri olma yolunda kazasız belasız yürümesini temenni ediyorum

Bu tarımdaki gelişmeden sonra 50-70 li yıllarda birinci geçim kaynağımız leblebi, daha sonra Eti Alüminyumdu.

Şimdi liderliğe tarım oturdu.

Şuanda tarımda yaklaşık 6000 aile geçimini sağlıyor.

Tarımda işler böyle iyi giderse birde üretilen ürünler endüstriye dönüştürülürse bu güzel ilçemizin sırtı yere gelmez.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.