AŞIDA GENÇLERİMİZ SINIFTA KALDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.07.2021 - 01:41, Güncelleme: 16.07.2021 - 01:41
 

AŞIDA GENÇLERİMİZ SINIFTA KALDI

Ali Saylam Köşe Yazısı

Vatan ne zaman dara düşse sahip çıkmada en önde hep Türk Genci oldu. Sadece vatan için değil toplumun çıkarları içinde en samimi bir şekilde tepkilerini gösterenler yine gençlerimizdi. Çanakkale de Kurtuluş Savaşında hatta yakın tarihimiz 15 Temmuz da gençlerimizin destansı kahramanlıklarıyla hep övünürüz. Nerde bir haksızlık nerde bir adaletsizlik varsa hatta devlet işlerinde bir çeki düzen gerekiyorsa gençlerimizin yasal eylemlerine güvenirim ben. Mecaz anlamda insan ihtiyarlaşınca hep domuzlaşır, aşırı hesap kitap yapar. Ama gençlerimiz öyle değil. Hataları da olsa samimiyetleri ve doğallıklarıyla en güvendiğimiz kesim gençlerimiz. Ama maalesef Seydişehir’deki Gençlerimiz bu sefer sınıfta kalmış görünüyor.  17 yaşından gün almış herkese aşı vurulabilirken ve devletimiz aşı olma konusunda köye iş yerlerine hatta tarlaya bile aşı olmaları için ayaklarına kadar gidiyor. İlçemizde sağlık ekipleri günde 500 kişiye aşı yapıyor. Bol miktarda ellerinde hem BIONTECH hem de SINOVAC aşısı mevcut. Durum böyleyken öğrendik ki gençlerimizin büyük bir bölümü aşı olmaktan kaçınıyorlarmış. Yani anlamsız bir aşı karşıtlığı oluşmuş. Oysa bu illet salgın hastalık genç, yaşlı tanımıyor ve tedbirlerin yanı sıra aşıdan başka da şuanda koruyacak bir durum yok. Diyelim ki kendi hastalanmadı ama potansiyel virüs taşıyıcı. Bırakın eli, sevdiklerini ailelerini en yakınlarını riske atıyorlar. Böyle bir toplumsal sorumluluktan gençlerimizin duyarsızlığını anlayamıyorum. Bence konunun uzmanı bilim adamlarının, doktorların, bakanların, milletvekillerinin olduğu aşının ilerde yan tesiri olabilir diye gençlerin aşı karşıtlığının altı dolu bir düşünce değil. Gönlüm istiyor ki inşallah bu yazım bir kampanyanın başlangıcı olsun. Haydin Gençler AŞIYA…    
Ali Saylam Köşe Yazısı

Vatan ne zaman dara düşse sahip çıkmada en önde hep Türk Genci oldu.

Sadece vatan için değil toplumun çıkarları içinde en samimi bir şekilde tepkilerini gösterenler yine gençlerimizdi.

Çanakkale de Kurtuluş Savaşında hatta yakın tarihimiz 15 Temmuz da gençlerimizin destansı kahramanlıklarıyla hep övünürüz.

Nerde bir haksızlık nerde bir adaletsizlik varsa hatta devlet işlerinde bir çeki düzen gerekiyorsa gençlerimizin yasal eylemlerine güvenirim ben.

Mecaz anlamda insan ihtiyarlaşınca hep domuzlaşır, aşırı hesap kitap yapar.

Ama gençlerimiz öyle değil.

Hataları da olsa samimiyetleri ve doğallıklarıyla en güvendiğimiz kesim gençlerimiz.

Ama maalesef Seydişehir’deki Gençlerimiz bu sefer sınıfta kalmış görünüyor.

 17 yaşından gün almış herkese aşı vurulabilirken ve devletimiz aşı olma konusunda köye iş yerlerine hatta tarlaya bile aşı olmaları için ayaklarına kadar gidiyor.

İlçemizde sağlık ekipleri günde 500 kişiye aşı yapıyor. Bol miktarda ellerinde hem BIONTECH hem de SINOVAC aşısı mevcut.

Durum böyleyken öğrendik ki gençlerimizin büyük bir bölümü aşı olmaktan kaçınıyorlarmış.

Yani anlamsız bir aşı karşıtlığı oluşmuş.

Oysa bu illet salgın hastalık genç, yaşlı tanımıyor ve tedbirlerin yanı sıra aşıdan başka da şuanda koruyacak bir durum yok.

Diyelim ki kendi hastalanmadı ama potansiyel virüs taşıyıcı.

Bırakın eli, sevdiklerini ailelerini en yakınlarını riske atıyorlar.

Böyle bir toplumsal sorumluluktan gençlerimizin duyarsızlığını anlayamıyorum.

Bence konunun uzmanı bilim adamlarının, doktorların, bakanların, milletvekillerinin olduğu aşının ilerde yan tesiri olabilir diye gençlerin aşı karşıtlığının altı dolu bir düşünce değil.

Gönlüm istiyor ki inşallah bu yazım bir kampanyanın başlangıcı olsun.

Haydin Gençler AŞIYA…

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.