BAŞKAN TUTAL LGS BİRİNCİSİNİ AĞIRLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.07.2021 - 09:37, Güncelleme: 07.07.2021 - 09:37
 

BAŞKAN TUTAL LGS BİRİNCİSİNİ AĞIRLADI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, LGS Türkiye birincisini makamında ağırladı.

LGS sınavlarında 90 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Mahmut Esat Ortaokulu öğrencisi Muhammed Hakan Ekinci’yi Belediye Başkanı Mehmet Tutal altınla ödüllendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS sınavı sonuçlarına göre 36 farklı ilden 97 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan öğrencilerden biri olan Hakan Ekinciyi tebrik eden Başkan Tutal, Ekincinin ailesine, okul idarecilerine ve öğretmenlerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Okullarında birinci çıkarmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Okul Müdürü Süleyman Boztepe; “ilçemiz adına büyük bir başarı elde eden öğrencimize okulumuz adına teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde çok fazla okula gidemedik fakat kendisi bu süreci fırsata çevirerek hem kendi adına hem de ilçemiz adına büyük bir başarı elde etti. Sizlerin nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi. Seydişehir’in eğitim alanında adından söz ettirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Tutal; “İlçemizin eğitim seviyesindeki çıtası her geçen gün daha da yükseliyor. Geçmişten bu yana okullarımız arasında tatlı bir yarış var. Türkiye'de 97 kişi 90 sorunun 90'ını doğru cevaplayarak tam puan aldı. Birincilerin arasında Muhammed’in isminin de olması bizi çok mutlu etti. Öğrencimizin böylesi bir başarıyı elde etmesinde öğrencimizin inancının ve azminin yanında, ailesinin ve öğretmenlerinin de büyük emeği olduğunu düşünüyorum. Öğrencimizi azmi, inancı ve başarısı için tekrardan tebrik ediyor, ailesine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  LGS birincisi Ekinci’den ideali olan okul hakkında bilgi alan Başkan Tutal; “Bir genç mühendis Türkiye’nin gidişatını değiştirdi. Gençlerimizin hedefini belirlemesi ve hedefinde yürümesi, çalışma, azim ve gayretle oluyor. Birinci olmak Muhammed’e artık daha büyük sorumluluklar yükledi. Bu noktada elimizden ne geliyorsa, gerek burs anlamında gerekse sosyal destek anlamında öğrencimizi her zaman destekleyeceğiz. Eğitim hayatının ikinci ayağını çok iyi bir başarı ile tamamlayan öğrencimizin hem kendine hem de vatanına hizmet etme ayağında idealist bir birey olmasını temenni ediyor, Seydişehirli diğer genç kardeşlerimize de örnek olmasını diliyorum” dedi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, LGS Türkiye birincisini makamında ağırladı.

LGS sınavlarında 90 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Mahmut Esat Ortaokulu öğrencisi Muhammed Hakan Ekinci’yi Belediye Başkanı Mehmet Tutal altınla ödüllendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS sınavı sonuçlarına göre 36 farklı ilden 97 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan öğrencilerden biri olan Hakan Ekinciyi tebrik eden Başkan Tutal, Ekincinin ailesine, okul idarecilerine ve öğretmenlerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Okullarında birinci çıkarmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Okul Müdürü Süleyman Boztepe; “ilçemiz adına büyük bir başarı elde eden öğrencimize okulumuz adına teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde çok fazla okula gidemedik fakat kendisi bu süreci fırsata çevirerek hem kendi adına hem de ilçemiz adına büyük bir başarı elde etti. Sizlerin nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi.

Seydişehir’in eğitim alanında adından söz ettirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Tutal; “İlçemizin eğitim seviyesindeki çıtası her geçen gün daha da yükseliyor. Geçmişten bu yana okullarımız arasında tatlı bir yarış var. Türkiye'de 97 kişi 90 sorunun 90'ını doğru cevaplayarak tam puan aldı. Birincilerin arasında Muhammed’in isminin de olması bizi çok mutlu etti. Öğrencimizin böylesi bir başarıyı elde etmesinde öğrencimizin inancının ve azminin yanında, ailesinin ve öğretmenlerinin de büyük emeği olduğunu düşünüyorum. Öğrencimizi azmi, inancı ve başarısı için tekrardan tebrik ediyor, ailesine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 LGS birincisi Ekinci’den ideali olan okul hakkında bilgi alan Başkan Tutal; “Bir genç mühendis Türkiye’nin gidişatını değiştirdi. Gençlerimizin hedefini belirlemesi ve hedefinde yürümesi, çalışma, azim ve gayretle oluyor. Birinci olmak Muhammed’e artık daha büyük sorumluluklar yükledi. Bu noktada elimizden ne geliyorsa, gerek burs anlamında gerekse sosyal destek anlamında öğrencimizi her zaman destekleyeceğiz. Eğitim hayatının ikinci ayağını çok iyi bir başarı ile tamamlayan öğrencimizin hem kendine hem de vatanına hizmet etme ayağında idealist bir birey olmasını temenni ediyor, Seydişehirli diğer genç kardeşlerimize de örnek olmasını diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.