Büyükşehir’den Çiftçiye Yerli Şeker Fasulye Tohumu Desteği

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.04.2021 - 10:47, Güncelleme: 30.04.2021 - 10:47
 

Büyükşehir’den Çiftçiye Yerli Şeker Fasulye Tohumu Desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya genelindeki çiftçilerin tohumluk maliyetlerini azaltmak ve bitkisel üretiminin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla 31 ilçeden başvuruda bulunan çiftçilere yerli şeker fasulye tohumu dağıtımı yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık desteklemeleri kapsamında başvuruları alınan Konyalı üreticiye yüzde 50 hibe destekli yerli şeker fasulye tohumu desteğinde bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımı ve hayvancılığı destekleme ve geliştirme çalışmaları kapsamda Konya genelinde on binlerce çiftçiye katkı sağlamaya devam ettiklerini söyledi. Çiftçilere bugüne kadar 67 milyon TL tutarında fidan, fide, tohum, makine ve donanım desteğinde bulunduklarını kaydeden Başkan Altay, “Şimdi de bakliyat üretimini artırmak, bitkisel üretimi geliştirmek, çiftçimize destek olmak amacıyla şeker fasulye tohumu desteği verdik. En az 5 dekar, en fazla 20 dekar arazi için verdiğimiz desteklemeden 31 ilçemizden başvuran çiftçilerimiz yararlandı. Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya sürdüreceğiz.” dedi. ÇİFTÇİLERDEN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR Şeker fasulyesi tohumu desteğinden faydalanan çiftçiler ise, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu tohum desteğinden memnun kaldıklarını belirterek teşekkür ettiler.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya genelindeki çiftçilerin tohumluk maliyetlerini azaltmak ve bitkisel üretiminin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla 31 ilçeden başvuruda bulunan çiftçilere yerli şeker fasulye tohumu dağıtımı yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık desteklemeleri kapsamında başvuruları alınan Konyalı üreticiye yüzde 50 hibe destekli yerli şeker fasulye tohumu desteğinde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımı ve hayvancılığı destekleme ve geliştirme çalışmaları kapsamda Konya genelinde on binlerce çiftçiye katkı sağlamaya devam ettiklerini söyledi.

Çiftçilere bugüne kadar 67 milyon TL tutarında fidan, fide, tohum, makine ve donanım desteğinde bulunduklarını kaydeden Başkan Altay, “Şimdi de bakliyat üretimini artırmak, bitkisel üretimi geliştirmek, çiftçimize destek olmak amacıyla şeker fasulye tohumu desteği verdik. En az 5 dekar, en fazla 20 dekar arazi için verdiğimiz desteklemeden 31 ilçemizden başvuran çiftçilerimiz yararlandı. Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya sürdüreceğiz.” dedi.

ÇİFTÇİLERDEN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Şeker fasulyesi tohumu desteğinden faydalanan çiftçiler ise, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu tohum desteğinden memnun kaldıklarını belirterek teşekkür ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.