Camiler Çocuk Sesleriyle Şenlendi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.07.2021 - 09:28, Güncelleme: 08.07.2021 - 09:28
 

Camiler Çocuk Sesleriyle Şenlendi

İlçemizde yaz Kur'an kursları açıldı.

Okulların yaz tatiline girmesiyle camilerde ve Kur’an kurslarında yaz Kur’an Kursu eğitimleri başladı. Konuya ilişkin olarak İlçe Müftüsü Adem Bebek şunları söyledi: “Allah’ın kullarına en özel hediyesi çocuklardır. Çocuklarımız yuvamızın şenliği ve mutluluk vesilesidirler. İnsan için hayatın en anlamlı eylemi mutlu bir yuva kurmak ve hayırlı evlatlar yetiştirmektir. Bu çerçevede, gönüllerimizin süruru evlatlarımızı hem fenni ilimlerde hem de manevi bilgi, kulluk ve ahlâki donanımlar yönüyle çok iyi seviyede yetiştirmek anne babalar üzerine bir sorumluluktur. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların yaz tatili sürecine girdiği dönemde çocuklarımızın dinlenme ve eğlenme imkanından mahrum olmadan, severek ve isteyerek dini bilgilerini öğrenmeleri, bazı dua ve sureleri anlamları ile birlikte ezberlemeleri, Kur’an-ı Kerim’i okuyabilmeleri ve güzel alışkanlıklar kazanmaları hedefiyle 4 yaşından 22 yaşına kadar tüm kardeşlerimizin yaz kurslarımızdan istifade etmelerini bekliyoruz. 4-9 yaş aralığındaki evlatlarımıza yüz yüze, 10-15 yaş aralığındaki evlatlarımıza tercihlerine bağlı olarak yüz yüze veya online eğitim yöntemiyle, 16-22 yaş aralığındaki genç kardeşlerimize de sadece online eğitim yöntemiyle kurslarımızı başlattık. Kayıtlarımız 21 Haziran - 11 Temmuz tarihleri arasında, eğitim programlarımız ise 05 Temmuz - 20 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecektir. Ders kitapları Başkanlığımızca öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir. Yaz Kur’an kurslarımıza ilk günlerde yoğun bir ilginin olduğunu gözlemledik. Önceki yıllarda İlçemizde 3.500 civarında evladımız bu kurslarımızdan istifade etmekte idi. Tahminlerimiz, bu yıl yaklaşık 200 kadrolu, sözleşmeli ve geçici öğreticimizle bu sayıların üzerine çıkacağımız şeklindedir. Covid-19 salgınının henüz tam olarak sona ermemesi nedeniyle maske ve fiziki mesafe kurallarına riayet ederek, temizlik ve hijyen konularına hassasiyet göstererek kurslarımızı yürütmeye gayret ediyoruz. Allah’tan niyazımız; çocuklarımızın güzel anılar eşliğinde azami ölçekte istifade edecekleri bir eğitim sürecini yaşatmasıdır. Bu vesileyle, çocuklarını kurslarımıza gönderen anne ve babalara, kendi iradesini bu yönde kullanan genç kardeşlerimize ve eğitimin sorumluluğunu üstlenen tüm hocalarımıza teşekkür eder, başarılar dilerim.”  
İlçemizde yaz Kur'an kursları açıldı.

Okulların yaz tatiline girmesiyle camilerde ve Kur’an kurslarında yaz Kur’an Kursu eğitimleri başladı. Konuya ilişkin olarak İlçe Müftüsü Adem Bebek şunları söyledi:

“Allah’ın kullarına en özel hediyesi çocuklardır. Çocuklarımız yuvamızın şenliği ve mutluluk vesilesidirler. İnsan için hayatın en anlamlı eylemi mutlu bir yuva kurmak ve hayırlı evlatlar yetiştirmektir. Bu çerçevede, gönüllerimizin süruru evlatlarımızı hem fenni ilimlerde hem de manevi bilgi, kulluk ve ahlâki donanımlar yönüyle çok iyi seviyede yetiştirmek anne babalar üzerine bir sorumluluktur.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların yaz tatili sürecine girdiği dönemde çocuklarımızın dinlenme ve eğlenme imkanından mahrum olmadan, severek ve isteyerek dini bilgilerini öğrenmeleri, bazı dua ve sureleri anlamları ile birlikte ezberlemeleri, Kur’an-ı Kerim’i okuyabilmeleri ve güzel alışkanlıklar kazanmaları hedefiyle 4 yaşından 22 yaşına kadar tüm kardeşlerimizin yaz kurslarımızdan istifade etmelerini bekliyoruz.

4-9 yaş aralığındaki evlatlarımıza yüz yüze, 10-15 yaş aralığındaki evlatlarımıza tercihlerine bağlı olarak yüz yüze veya online eğitim yöntemiyle, 16-22 yaş aralığındaki genç kardeşlerimize de sadece online eğitim yöntemiyle kurslarımızı başlattık. Kayıtlarımız 21 Haziran - 11 Temmuz tarihleri arasında, eğitim programlarımız ise 05 Temmuz - 20 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecektir. Ders kitapları Başkanlığımızca öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.

Yaz Kur’an kurslarımıza ilk günlerde yoğun bir ilginin olduğunu gözlemledik. Önceki yıllarda İlçemizde 3.500 civarında evladımız bu kurslarımızdan istifade etmekte idi. Tahminlerimiz, bu yıl yaklaşık 200 kadrolu, sözleşmeli ve geçici öğreticimizle bu sayıların üzerine çıkacağımız şeklindedir.

Covid-19 salgınının henüz tam olarak sona ermemesi nedeniyle maske ve fiziki mesafe kurallarına riayet ederek, temizlik ve hijyen konularına hassasiyet göstererek kurslarımızı yürütmeye gayret ediyoruz.

Allah’tan niyazımız; çocuklarımızın güzel anılar eşliğinde azami ölçekte istifade edecekleri bir eğitim sürecini yaşatmasıdır. Bu vesileyle, çocuklarını kurslarımıza gönderen anne ve babalara, kendi iradesini bu yönde kullanan genç kardeşlerimize ve eğitimin sorumluluğunu üstlenen tüm hocalarımıza teşekkür eder, başarılar dilerim.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.