CHP YANILTTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2019 - 01:53, Güncelleme: 05.04.2019 - 01:53
 

CHP YANILTTI

Ali Saylam Köşe Yazısı...

  Bütün yerel seçimlerden her yönü ile farklılık arz eden seçim bitti ve sonuçları itibari ile önemli artık… Haberlerimiz, köşe yazılarım ve gerekse Seydimuhabbet TV Canlı Yayınlarımızda objektif ve ilkeli olma gayretinde idik… Mercek görevinde bulunduk desek yeridir… Doğrusu diğer seçimlere göre zor bir seçim süreciydi... Dört adayla da dostluklarımızın olması ve hepsinin toplumdaki kişisel değerlerinin yaklaşık olması hassasiyetimizi daha da artırdı… Seçmen nezdinde objektif programlar yapmanın kabulü bizleri sevindirdi… Vatandaşımızın ise her gördüğü yerde seçimin ne olacağına dair sorular sorması açıkçası bana olan güvenin göstergesi oldu. Bizde itidalli ve objektif cevaplar vermeye çalıştık. Çok zorlayanlara ise; “Cumhur İttifakı adayı olan Mehmet Tutal’ı yıkmaksa amaç birleşmeden olmaz ama bölündüler bu yüzden Mehmet Tutal’ın kaybetme ihtimali çok düşük.” şeklinde cevapladım. Bağımsız burada kazanır diye ısrar edenlere; “O zaman seçim üçünün arasında geçer CHP bu dönem hem aday hem de seçim çalışmaları bakımından çok iyi. Aradan CHP’nin de çıkma ihtimali olabilir.” diye cevapladım. Artık şapka düştü, kel göründü. Sonuçlar ortada… Vatandaşa söylenecek bir şey yok. Ama CHP’nin Belediye Meclisi’nde 9498 oy alıp, Başkanlık seçiminde ise 5860’da kalmasına çok şaşırdım. Bundan önce ki 3 yerel seçimde adaylarının durumu ve benzeri sebepler ile seçime asılmadılar. Fakat bu seçimde, çok dinamik götürdükleri seçim sürecinin son 1 hafta kala durağanlaştırdılar. Haliyle seçim sonuçlarına yansıdı. Bu yüzden hem Mehmet Katlav’a hem de partilerine yazık ettiler… CHP’nin kronikleştirdiği bu durum bir daha ki yerel seçimlere olumsuz yansıyacak. Yani Seydişehir’de geleceklerini de riske atmış oldular. Evet, diğer partilerle ilgili öngörümde yanılmadığım halde CHP beni hayli şaşırttı.
Ali Saylam Köşe Yazısı...

 

Bütün yerel seçimlerden her yönü ile farklılık arz eden seçim bitti ve sonuçları itibari ile önemli artık…

Haberlerimiz, köşe yazılarım ve gerekse Seydimuhabbet TV Canlı Yayınlarımızda objektif ve ilkeli olma gayretinde idik…

Mercek görevinde bulunduk desek yeridir…

Doğrusu diğer seçimlere göre zor bir seçim süreciydi...

Dört adayla da dostluklarımızın olması ve hepsinin toplumdaki kişisel değerlerinin yaklaşık olması hassasiyetimizi daha da artırdı… Seçmen nezdinde objektif programlar yapmanın kabulü bizleri sevindirdi…

Vatandaşımızın ise her gördüğü yerde seçimin ne olacağına dair sorular sorması açıkçası bana olan güvenin göstergesi oldu.

Bizde itidalli ve objektif cevaplar vermeye çalıştık.

Çok zorlayanlara ise; “Cumhur İttifakı adayı olan Mehmet Tutal’ı yıkmaksa amaç birleşmeden olmaz ama bölündüler bu yüzden Mehmet Tutal’ın kaybetme ihtimali çok düşük.” şeklinde cevapladım.

Bağımsız burada kazanır diye ısrar edenlere; “O zaman seçim üçünün arasında geçer CHP bu dönem hem aday hem de seçim çalışmaları bakımından çok iyi. Aradan CHP’nin de çıkma ihtimali olabilir.” diye cevapladım.

Artık şapka düştü, kel göründü. Sonuçlar ortada…

Vatandaşa söylenecek bir şey yok.

Ama CHP’nin Belediye Meclisi’nde 9498 oy alıp, Başkanlık seçiminde ise 5860’da kalmasına çok şaşırdım.

Bundan önce ki 3 yerel seçimde adaylarının durumu ve benzeri sebepler ile seçime asılmadılar.

Fakat bu seçimde, çok dinamik götürdükleri seçim sürecinin son 1 hafta kala durağanlaştırdılar. Haliyle seçim sonuçlarına yansıdı. Bu yüzden hem Mehmet Katlav’a hem de partilerine yazık ettiler…

CHP’nin kronikleştirdiği bu durum bir daha ki yerel seçimlere olumsuz yansıyacak. Yani Seydişehir’de geleceklerini de riske atmış oldular.

Evet, diğer partilerle ilgili öngörümde yanılmadığım halde CHP beni hayli şaşırttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.