DELTA VARYANTI VAKALARI ARTTI!

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.09.2021 - 02:18, Güncelleme: 01.09.2021 - 02:18
 

DELTA VARYANTI VAKALARI ARTTI!

İlçemizde büyük bir bölümü delta varyantı olan vaka sayılarındaki artış endişe verici boyutlarda.

İlçemizde son koronavirüs verilerine göre günde ortalama 70-80 kişinin koronavirüse yakalanması bu vaka sayılarında ise 2/3’ nün ise Delta varyantı olması durumun vahametini ortaya koyuyor. Aşılama oranlarında ise Konya bölgesinde ilk doz aşı vurulma oranının %75, ikinci doz aşı oranının ise %54 ler de kaldığı, Seydişehir Devlet Hastanesi ve Konya Pandemi hastanelerinde yatan koronavirüs hasta sayısının hızlı bir şekilde arttığı edinilen bilgiler arasında. İlçemizdeki vaka durumu ile ilgili görüş bildiren uzmanlar, Delta varyantının diğer varyantlara göre daha hızlı bulaştığı ve 1. ve 2. doz aşılanma oranlarının %80 ler civarında olması gerekirken düşük seyrettiğini belirterek maske-mesafe-temizlik tedbirlerindeki gevşeme ve aşı vurulmadaki düşüklüğünün vaka sayılarındaki artışa neden olduğunun altını çiziyor. Haber: Ali Saylam
İlçemizde büyük bir bölümü delta varyantı olan vaka sayılarındaki artış endişe verici boyutlarda.

İlçemizde son koronavirüs verilerine göre günde ortalama 70-80 kişinin koronavirüse yakalanması bu vaka sayılarında ise 2/3’ nün ise Delta varyantı olması durumun vahametini ortaya koyuyor.

Aşılama oranlarında ise Konya bölgesinde ilk doz aşı vurulma oranının %75, ikinci doz aşı oranının ise %54 ler de kaldığı, Seydişehir Devlet Hastanesi ve Konya Pandemi hastanelerinde yatan koronavirüs hasta sayısının hızlı bir şekilde arttığı edinilen bilgiler arasında.

İlçemizdeki vaka durumu ile ilgili görüş bildiren uzmanlar, Delta varyantının diğer varyantlara göre daha hızlı bulaştığı ve 1. ve 2. doz aşılanma oranlarının %80 ler civarında olması gerekirken düşük seyrettiğini belirterek maske-mesafe-temizlik tedbirlerindeki gevşeme ve aşı vurulmadaki düşüklüğünün vaka sayılarındaki artışa neden olduğunun altını çiziyor.

Haber: Ali Saylam

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.